-Inne Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

Status
Zamknięty.
Odp: Eternal Kingdoms - Legenda kt?ra wiecznie trwa!

Jak znajdziesz chwile czasu wstaw jakie? nowe fotki

Ojej! Moja ludzka rze?nia na ostatnim screenie. Kiedy to ja ostatni raz robi?em co? w ME.
Ma?a pro?ba - wsad?cie tam bossa i nazwijcie go "Reijek". Robi?c lokacj? mia?em w g?owie Baldrus'Gate 2 i tamten ?wietny quest.

Widz? te? map? polityczn?. Intrygi dworskie zawsze w cenie. Aww, Salvania i krucjata na Aendris.
Chc? te? rasizm! Du?o, du?o rasizmu!

@edit
Abc, b?dzie Mystria? Tamtejszy quest ca?kiem nie?le wymy?lili?my i lokacj? zrobi?e? ?wietn?.

Jeszcze apropos tego konfliktu RPG i Gildii
Jak na servie znajdzie si? jaki? system mistrza gry-> "GM+multum komend" -> do?? ?atwe do wprowadzenia, to uwierzcie, jeszcze nigdy si? tak dobrze przy Tibii nie bawili?cie.
Kilku ludzi i cz?owiek, kt?ry b?dzie si? wciela? w r??ne postaci i jeden quest to b?dzie ca?a unikatowa historia. To nie b?d? ?adne pierdo?owate "eventy" rodem mobki si? spawnuj? w mie?cie.

Kto zagl?da do karczmy w Tibii? No w?a?nie, a mo?e tam siedzie? NPC sterowany przez cz?owieka, ot kupiec, kt?ry szuka najemnik?w do zapewnienia bezpiecze?stwa w drodze do innego miasta.
I teraz si? zaczyna zabawa, bo sprawy nie reguluj? ?adne skrypty.

Mo?ecie go okra?? w po?owie drogi. Mistrz gry sobie zapisuje nicki i na przyk?ad jak za np. za 2-3 dni danego rabusia atakuj? najemnicy, kt?rych wynaj?? kupiec.
I to nie jest na zasadzie -> spawnuj? si? boty i atakuj?. Przecie? jednym z najemnik?w steruje cz?owiek, a najemnicy nie s?yn? z wierno?ci ;> Zawsze mo?na przebi? cen? kupca.

Transportuj?c faceta mog? was napa?? zb?jcy. Mo?e sam kupiec was oszuka? i prowadzi was w pu?apk?? I co zrobicie? Poddacie si?? B?dziecie go broni??
Okej. Mo?e si? okaza?, ?e zostali?cie oszukani, ?e to nie byli zb?je, a najemnicy potajemnie wynaj?ci przez kr?la do ?cigania jego b?karta o kt?rym si? dowiedzia??
Pomo?ecie? W?a?nie podpadli?cie kr?lowi. Macie przejebane. Mo?e ode?lecie "kupca" do niego, czy mo?e mu pomo?ecie wys?uchuj?c jego historii.
Co robimy?
Odsy?amy b?karta na pewn? ?mier?, poniewa? jego przewinieniem jest tylko to, ?e ?yje i ma domieszk? kr?lewskiej krwi?
A mo?e pr?bujemy mu pom?c?

Teraz zwyk?y oskryptowany quest:

NPC ka?e Ci zanie?? co? z punktu A do punktu B. Po ilu? tam sekundach skrypty teleportuj? obok Ciebie zb?j?w. Zanosisz towar -> dostajesz exp i gp. Koniec.

I to jest w?a?nie przewaga ?YWEGO CZ?OWIEKA nad kodem.

@edit3

Przebrn??em przez wszystkie strony... I na Dzeusa!, co to za pierdo?y tutaj ludzie wypisuj?.
Zacznijcie p?aci? pensj? od godziny przy pracy nad EK to gwarantuj? wam, ?e w 3 miesi?ce min? i dostaniecie gotowy produkt. Ludzie, ABC nie chodzi do gimnazjum czy liceum. Ma aspiracje, zaczyna uk?ada? sobie ?ycie i naprawd? ?miesznym jest wymaganie od niego ?eby koncertowa? si? na OTSIE ?eby zrobi? wam dobrze.
Sam ch?tnie bym mu pom?g?, ale sam i tak mam ma?o czasu na ?ycie towarzyskie przez prac? i studia, a chyba by mnie doszcz?tnie powali?o, ?eby zamienia? to na robienie projektu z kt?rego nie mam ?ADNEGO PROFITU, a jedynie satysfakcj?. Gdyby o satysfakcj? chodzi?o studiowa?bym filozofi?, pisa? tomiki poezji i fantastyk? plus przesiadywa? ca?e dni w pubach i pi? za Tetmajera.
ABC to nie wasza prywatna dziwka, kt?ra na rozkaz zrobi to co czego chcecie. Wr??, nawet dziwka dostaje wynagrodzenie. Wy nic nie dajecie i wymagacie.

Gdy by?em w liceum bawi?em si? w tworzenie RPG-Tibii. Mo?e kto? jeszcze pami?ta Congeri? przy kt?rej d?uba?em z ABC. Kto? mi kiedy? powiedzia?, bazuj?c na w?asnym do?wiadczeniu. "To nie ma sensu w przypadku Tibii, celujemy w pr??ni?." M?wi? o potencjalnych graczach. Wtedy na to nie patrzy?em, ale z ka?dym durnym postem przy zapowiedzi coraz bardziej opada?y mi r?ce, czytaj?c czego ludzie oczekuj? od OTservera. Jednak potem zbli?a?a si? matura i studia. Czas by?o si? zaj?? realnym ?yciem, bo dla kogo mia?em si? bawi? w ambitny projekt? Dla 20 graczy?
Nope.

Ostatnia edycja:

Dzieki, Sanguis za pozytywny komentarz :)
Questy prowadzone przez jakiegos 'gma' sa bardzo fajnym pomyslem na eventy. Zapewne sie to kiedys zrealizuje.

Wpadlem tak na chwilke, w przerwie miedzy nauka logiki+zbiory i historii informatyki. Ten tydzien mam przejebany - 3 kolokwia i 1 zaliczenie(+ jedna zalegla, wieksza praca), a nawet sesji jeszcze nie ma...
W srode/czwartek bede mial chwile dla siebie to postaram sie cos wrzucic nowego, jesli nie to w weekend :)

Zdjecia beda, dajcie mi chwile na ogarnianie sesji. Zadnych mi tu pomyslow, ze ek zostalo porzucone, bo tak nie jest. Po prostu przerwa w celach wyzszych od moich checi(nie moge sobie pozwolic, zeby upierdolic jeszcze jeden rok na studiach, wiec kuje). W tym tygodniu mam jeszcze 1 egzamin i 2 poprawy kolosow, pozniej o ile dobrze pojdzie - dwa tygodnie ferii :) + nowy semestr, czyli znow 3-4 miesiace nic nie robienia na studiach i czas dla ek.

Witam jest juz jaks data startu ? mniej wiecej ? Rok ? 2 LAta ? 10 lat? Bo zal czekac

@up
To nie czekaj, jak b?dzie to b?dzie proste, nie ?

@edit
Mefisto, Tw?j slang..
Nie wale ''pucy'', tylko irytuja mnie takie komentarze.
Abcq da? Ci zna?, ?e ma swoje ?ycie, a nie tylko EK'a.

Ostatnia edycja:

xD.

Proste, ?e nie czekaj. Ten serwer ju? wystartowa?. Jakie? 3 lata temu. Na tydzie? xD

pajacu nie pytam sie czy bedzie to bedzie tylko chce wiedziec kiedy bedzie mnie wiecej chyba wiedzia na jakim pkt prac sa ? po chuj odrazu jakies " spiniarskie " teksty piszesz Nie znasz daty nie odpisuj chyba ze puce walisz.

pajacu nie pytam sie czy bedzie to bedzie tylko chce wiedziec kiedy bedzie mnie wiecej chyba wiedzia na jakim pkt prac sa ? po chuj odrazu jakies " spiniarskie " teksty piszesz Nie znasz daty nie odpisuj chyba ze puce walisz.

pokaza?e? mu kto tutaj rz?dzi

piona!

Hahaha, zdj?? nie ma.
Wyczuwam sesj? poprawkow? :D

@2up
Gdyby kto? tutaj chcia? us?ysze? Twoj? opini? po prostu poczu?by? poci?gni?cie za smycz.

Dla Twojej informacji, wcale nie czytam w my?lach ABC, ale drog? b?yskotliwej dedukcji i czytania ze zrozumieniem mo?na ?mia?o postawi? tez? i? start b?dzie kiedy wszystko b?dzie gotowe.
Teraz po Twojemu, ?eby nic Ci nie umkn??o: ziomek kurwa, bez spiny pisali costam rze niewiadomo moze huja z tego bendzie ;/ wpadaj na yura albo evo x2222 to jest kox ots pszynajmniej wiadomo gdzie tp na orshe

@edit
Naprawd? nie wiem komu chce si? cokolwiek pro bono robi? dla sceny OT patrz?c na potencjalny target.

Ostatnia edycja:

Z tego co rozmawia?em z abcqiem wczoraj, to bece musi poprawi? 2 egzaminy i jakie? zadanie zrobi?. W ?rod?, ma chyba ostatni egzamin, je?eli zda :)
Je?eli dobrze mu p?jdzie, ju? nied?ugo od nowa zaczynamy "nakurwia? EK".

Kiedy znowu b?dziemy testowa? bugi?

Mog? Ci zapewni? ze b?dzie to kr?tszy czas ni? p?? roku.
Napisane: 18-09-11, 21:08...

Tak generalnie. To w czasie tych 5 lat juz od kad zaczal ktokolwiek ten serwer robic, to by mozna calkiem niezla gre napisac od zera. A tutaj jest zero clienta, troche grafik, mapy czesc gotowa a skrypty proste w 90% przypadkow. To ja nie wiem co na tym serwerze musi byc. 25 tys npc? Kazdy 1000 dialogow i 50 questow? Bo skoro odchodzi 3/4 pracy nad tworzeniem tego, to na co leci reszta czasu?
Ludzie, niektorzy pisza gry w ktorych fabula zajmuje pare ksiazek w takim czasie. A tu co jest? Gowno jedno wielkie... Bo nie dosc, ze 5 razy mniej roboty, to jeszcze sie to ciagnie kilka lat.
Ja nie wiem po co do tego tematu znow zagladam xD Ale w sumie czekam na start. Chcial bym w koncu zobaczyc jaki shit wyjdzie z tego calego projektu, jesli kiedys ruszy. A na pewno nie wyjdzie nic dobrego, bo i tak 90% ludzi oleje te super systemy i misje i fabule i pojdzie bic trolle czy cokolwiek innego zeby wbic level, zarobic na aola i spamowac sd czy cokolwiek podobnego.

Kikimora ale nie zapominaj o tym ?e to "Legenda kt?ra wiecznie trwa"

Obiecane ss'y

o4yq.png

5i2a.png

ozb2.png

h88z.png

hg4g.png

eb49.png

roup.png

mzkt.png

dxu2.png

8glc.png

3w1l.png

tr32.png

k1vb.png

k1vl.png

@Powinno wam sie zaladowac 14 ssow, jesli nie to refresh

@Haters gonna hate
Kocham wypowiedzi ludzi, ktorzy nic nie wiedza o tym co robim, jak duze itd. :*

@up
Co mi po tym, ze to bedzie wyjebane super duze jak nikt tego nigdy nie zobaczy?
A nawet jesli to moze 5% z tego bo na reszte bedzie kazdy mial wyjebane, wazne zeby wbic lvl i sie napierdalac sdkami XD
Mimo wszystko to bedzie ots wiec chuja to da ze bedzie rozbudowany. Po prostu jebnie w kosmos i zostanie wylaczony. Chyba, ze bedzie ktos go trzymal online przy jednym graczu logujacym sie na chwile raz na tydzien...

Zegar s?oneczny pod ziemi?? Serio? ; D

Zegar s?oneczny pod ziemi?? Serio? ; D

Ty filozof ;DD a mo?e to taki specjalny zegar s?oneczny podziemiowy?:D ;DDD. Ma?o wiesz o ?wiecie;DD

Ale mapki bardzo ?adne ;DD chujowo ?e trzeba tyle czeka? ;/

Status
Zamknięty.
Back
Do góry