• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

Ej ja mam problem bo jak juz wlaczam phpmyadmin to wpisuje poprawne passy to mi wyskakuje "Nie uda?o si? zalogowa? na serwer MySQL" juz 3 konto zalozylem i nie moge wejsc na to phpmyadmin plx help me

A jak wkleje NPC z xml razem ze skryptami do TFSa to b?dzie wszystko prawid?owo?
Pisze u mnie ?e tylko 8.11 klient, da si? zmieni? na 8.1?

Ostatnia edycja:
@Batonek
Skrypty .xml mog? by? z ka?dego silnika je?eli s? poprawnie zrobione, za to skrypty .lua w wi?kszo?ci przypadk?w musz? by? stworzone specjalnie do TFS. Polecam stron?: .

@God Tyran
Niestety nie wiem jak ci pom?c bo si? z czym? takim nigdy nie spotka?em.Upewnij si?, ?e zabezpieczy?e? XAMPPa tak jak opisa?em, czyli ?eby w g?rnym i dolnym polu poda? te same passy. Je?eli nic nie wymy?lisz zainstaluj XAMPP od nowa i nie zabezpieczaj go, cho? OTS b?dzie wtedy nara?ony na w?amanie, aczkolwiek szansa na to jest niewielka.

@GaJeSiU
Opisa?em to w poradniku, naucz si? czyta? ze zrozumieniem. Dla ka?dej postaci, kt?ra utworzy?a si? przy zak?adaniu konta admina musisz w bazie danych ustawi? wsp??rz?dne templa. W poradniku jest screen i pokazane jest te miejsce.

@Qubat II
Cz?owieku, daj screen to b?d? m?g? ci pom?c. Jak mam rozwi?za? ten problem skoro nie wiem co si? dzieje?

A co do protoko?u? I mam jeszcze jeden problem, pisze ?e nie mo?e wczyta? houses, wklei?em w?asn? map?, zawsze dzia?a?o, czemu tu nie chce?

@UP
Tak da si? zmieni? ?eby ten silnik by? pod 8.10, ale to troch? roboty z c++, a to ju? wy?sza szko?a jazdy.

Hoxaver
Jak ustawi?, ?eby postacie nie musia?y si? uczy? czar?w??
Czy mo?na zmieni? account managerze, aby m?c wybra? profesj???

@UP
Musisz to ustawi? niestety r?cznie. Wchodzisz w folderze swojego OTS do: data/spells i wybierasz spells.xml . Tam przy ka?dym czarze masz:
Kod:
needlearn="1"
Musisz przy ka?dym czarze zmieni? z 1 na 0.
Przy instalacji acc makera wybierasz, kt?re profesje mo?na wybiera? przy zak?adaniu postaci.

juz ten problem rozwiazany mam nowy.
gdy wprowadzam sciezke do set server path taka gdzie mam otsa C:/Documents and Settings/XXX/Pulpit/otsy/Mystic Spirit/ i jakis blad wyskakuje ze cos zle jest

@2up
Skoro zmieniali?cie has?o w xamppie to wpiszcie je w config.lua --> znajdz linijki:

-- MySQL
mysqlHost = "localhost"
mysqlUser = "root"
mysqlPass = "has?o kt?re wpisa?e? w xamppie"
mysqlDatabase = "theforgottenserver"
mysqlPort = 3306

Mam nadziej? ?e pomo?e ;) I mam r?wnie? nadziej?, ?e mi kto? pomo?e :p

Mam 3 pytania dotyczace Gesior accMaker, 1 pytanie - Jak ustawic wspolzedne gracza czyli gdzie sie ma logowac?, 2 pytanie - Jak ustawic lvl gracza i eq? 3 pytanie - mianowicie niebieski pasek w lewym gornym rogu (tam gdzie sie maja logowac) gdy go wciskam wyskakuje blad ze 'object not found' jak to naprawic?

1 i 2: Skoro za?adowa?e? chary o nazwie "profesja" sample to na nim si? wzoruje nowy char. Musisz wej?? na serwer i powrzuca? na niego te itemy, ja np. nie wchodzi?em w map edytorem tylko gmem zrobi?em itemy a potem wzi??em je tymi przyk?adowymi charami. Takie jakie maj? eq - takie eq b?dzie mia? nowy char i tam gdzie stoi przyk?adowy char - w tamtym miejscu b?dzie sta? nowy ;)

3: Nie mam poj?cia - u mnie jest to samo;(
HELP!

@EDIT!!

Wi?c tak co do 3 punktu. Naprawi?em go i t?umacz? wszystkim jak to zrobi?. Ot?? istniej? 2 przyczyny (mo?liwe ?e pope?nili?cie tylko po 1 b??dzie).
1 - ?cie?ka do katalogu zapewne zosta?a dodawana przez was z uko?nikami "\" a powinna z "/"
2 - Podane zosta?o z?e ip w config.ini (podczas konfiguracji acc makera)

Mam nadziej? ?e pomog?em.
Pozdro.

Ostatnia edycja:
pomoc

pomoc

W?a?nie, jak ustawi?, ?eby czar?w nie trzeba by?o si? uczy??

Wejdz w mystic spirit czyli tam gdzie masz otsa, data, spells, spells.xml i przy kazdym czarze pisze "needlearn"1" poprostu ustaw na 0.

Juz wszystko zrobi?em ok tylko mam pytanie jak zmieni? mape na evo ?? zmieni?em jest ok tylko nie moze za?adowa? npc i monster

Ostatnia edycja:
Juz wszystko zrobi?em ok tylko mam pytanie jak zmieni? mape na evo ?? zmieni?em jest ok tylko nie moze za?adowa? npc i monster

Pewnie wrzociles npc i potwory z inego otsa, byc moze z xml. Popatrz potwory pod sql (google.pl)

Poradnik super! All zrobi?em jak trzeba, ale gdy chcem za?adowa? Vocations na acc makerze wyskakuje mi b??d:

Dam ss, aby by?o wiadomo o co chodzi:

2wfl11l.jpg

Podobny b??d mam te? w Load Monsters

Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in E:\xampp 1.6.7\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 53

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in E:\xampp 1.6.7\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 54

oraz w Spells

Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in E:\xampp 1.6.7\htdocs\pot\OTS_SpellsList.php on line 87

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in E:\xampp 1.6.7\htdocs\pot\OTS_SpellsList.php on line 88
Kto pomo?e co mam zrobi???

Ostatnia edycja:
Odp: Prosz? o pomoc przy konfiguracji ACC

Odp: Prosz? o pomoc przy konfiguracji ACC

Witam robi? wszystk owed?ug poradnika a jak klikam Step 3 to wy?wietla si? takie co?:

Database error - can't connect to MySQL database. Possible reasons:
1. MySQL server is not running on host.
2. MySQL user, password, database or host isn't configured in: C:/Documents and Settings/Wojtek/Pulpit/Mystic Spirit/config.lua .
3. MySQL user, password, database or host is wrong.

I to ju? od d???szego czasu ogl?da?em inne poradniki co do tego acc i ca?y czas to samo.

Pozdrawiam i prosz? o odpowiec najszybciej jak to b?dzie mo?liwe.

PS. U?ywam Web Serva.

Ostatnia edycja:
Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc maker by G?sior

Witam mam problem z tym acc gdy chc? zrobic punkty
6. Load Monsters from OTS
7. Load Spells from OTS
8. Configure vocations
Wyskakuj? mi takie b??dy

Moja Konfiguracja Config.ini
server_path = "G:/Mystic Spirit/"
houseXML_file_subdir = "data/world/forgotten-house.xml"
vocationXML_file_subdir = "data/XML/vocations.xml"

A to Config.lua (serwera)

-- MySQL
mysqlHost = "localhost"
mysqlUser = "root"
mysqlPass = "******"
mysqlDatabase = "theforgottenserver"
mysqlPort = 3306

-- SQL
sqlType = "mysql"
passwordType = "plain"

6.
Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 53

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 54

7.
Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_SpellsList.php on line 87

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_SpellsList.php on line 88

8.
Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_VocationsList.php on line 39

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in G:\Program Files\xampp\htdocs\pot\OTS_VocationsList.php on line 40

Pomocy Prosze nie wiem czemu tak mam.... Prosz? scie?ka do ots zgadza si? nie dziala mi w og?le te opcje

Reload Monsters Load information about monsters from directory "your_server_path/data/monsters/". Delete old mosters configuration!

Reload Spells Load information about spells from file "your_server_path/data/spells/spells.xml". Delete old spells configuration!

Load Vocations Load information about vocations from file "data/XML/vocations.xm

sajmonix999:
Tw?j problem polega na tym ?e masz za now? lub za star? wersj? xamppa...u?yj tej jak jest w temacie to zadzia?a

Koledzy Up:
Wejd?cie w data/spells spells.xml
Przy czarach z grupy Instant przy ka?dym czarze jest linijka "needlearn="1""
Pozmieniajcie w ka?dym na "needlearn="0"" ...je?eli jednach chcecie aby jakiego? czaru trzeba by?o si? uczy? zostawcie tak jak jest czyli "needlearn="1"":cool:

sajmonix999 u?ywaj opcji edytuj=]

Witam to znowu ja teraz mam zupe?nie inny problem , ?ci?gn??em silnik TFS edit by G?sior i zrobi? all wed?ug poradnika i dzia?a ale jak wchodz? na stron? i chce si? zalogowa? wogule niema napisu Login tylko jest niebieska ramka a jak na ni? klikam to wyskakuje mi co? takiego :

Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono ??danego URLa na tym serwerze. Odno?nik na referuj?cej stronie wydaje si? by? nieprawid?owy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

Je?li my?lisz, ?e jest to b??d tego serwera, skontaktuj si? z administratorem.
Error 404
shadowerots.hopto.org
08/27/08 14:15:35
Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5

Pom??cie!!!

Do góry