K?cik anime!

Status
Zamknięty.
Odp: K?cik anime!

#Kiki
Co do naruto, fillery maj? by? do 17 stycznia chyba.
FMA 2 seria to tylko remake pierwszej, nie rozumiem "konieczno?ci" obejrzenia obu :<

Chodzilo mi o to, ze obie serie sa dobre i mozna obejzec, a nie, ze trzeba obie. Jak bym napisal, ze samo fma, to by pewnie padlo pytanie ktora serie i ktora byla pierwsza.

Postanowi?em teraz obejrze? "Kamisama no Memochou" mam nadzieje, ?e si? nie zawiode.
Je?li kto? to ogl?da?, prosz? o jak?? ocene tego anime.

A co s?dzicie o jednym z najd?u?szych tasiemc?w dotychczas - o One Piece ?
Ostatnio zacz??em to ogl?da?, jestem na 50 odcinku, by?y ju? 3 walki, anime powoli si? rozkr?ca.

Ostatnia edycja:

A co s?dzicie o jednym z najd?u?szych tasiemc?w dotychczas - o One Piece ?
Ostatnio zacz??em to ogl?da?, jestem na 50 odcinku, by?y ju? 3 walki, anime powoli si? rozkr?ca.

Nie ogladalem.
Ze 3 razy sie zabieralem, ale zawsze po minucie wylaczalem pierwszy odcinek bo mi sie nie chcialo ogladac.
Jakos tak kreska mi sie nie podoba. Poza tym tez odstrasza mnie to, ze az tak dlugi. Wole jednak dalej sobie ogladac 12-25 odcinkowe serie :)

@Aali
Nie widzialem tego wiec ci nie powiem, ale jak juz obejzysz to sam powiedz czy warto. Moze bedzie kolejne na mojej liscie.

Stary, nie ogl?daj tego, to jest anime totalnie bez fabu?y, ma?o walk, akcji, to co? jest jak Moda na Sukces-ci?gn?cy si? w niesko?czono?? tasiemiec.
Polecam Ci anime Ao No Exorcist lub Death Note.

Szukam czego? w stylu Naruto albo Bleacha, mo?ecie co? poleci?? Dragonball zdecydowanie odpada.

Katekyo Hitman Reborn, One Piece, Fairy Tail (chocia? to prawie bajka), Fullmetal Alchemist:Brotherhood, Pokemony, Digimony, Darker than BLACK (nie jest podobne, ale warte obejrzenia, ?wietne anime)

Ostatnia edycja:

Szukam czego? w stylu Naruto albo Bleacha, mo?ecie co? poleci?? Dragonball zdecydowanie odpada.

W sumie nie wiem w czym maj? by? podobne, ale mo?e 'Campione!: Matsurowanu Kamigami to Kamigoroshi no Maou', 'Oda Nobuna no Yabou' albo 'Toaru Majutsu no Index' (oba sezony) lub 'Ao No Exorcist'. Darker than black wymieniony wy?ej te? mo?e si? nada?.

Ostatnia edycja:

A ! Zapomnia?em wspomnie? o Gintamie. Anime-komedia, satyra, po??czenie g??wnie tasiemc?w takich jak one piece, db, naruto, bleach itd.

Aali jak tam Kamisama no Memochou? Zaczalem ogladac 1 odcinek, potem zasiedzialem sie na sb zamiast ogladac. Potem wyszedlem i dopiero teraz wrocilem, wiec nie obejzalem. A mialem cale skonczyc przed wyjsciem...

Zapomnia?em napisa?...
Sko?czy?em wczoraj, przyznam ?e seria w miare ciekawa, szczeg?lnie ko?cowy arc mnie wci?gn?? totalnie.

p.s.
Nie wiem, jak mo?na mie? tak? obsesj? na punkcie pluszak?w t.t

Macie jako ciekawostk? ranking anime of the year wg 2ch;

2ch's AOTY Poll Results:
1? TARI TARI: 1659
2? Girls und Panzer: 1620
3? Hyouka: 1296
4? Jojo's Bizarre Adventure 2012: 1239
5? Jinrui wa Suitai Shimashita: 1160
6? Saki Achiga-hen: 754
7? Chuunibyou demo Koi ga Shitai!: 733
8? Joshiraku: 636
9? Bodacious Space Pirates: 551
10? Sakamichi no Apollon: 537
11? PSYCHO-PASS: 527
12? Sword Art Online: 505
13? Mysterious Girlfriend X: 412
14? Another: 400
15? Little Busters: 394
16? Kill Me Bab: 342
17? Nisemonogatari: 332
18? Yuru Yuri S2: 329
19? Oda Nobuna no Yabou: 286
20? Accel World: 267
21? Hidamari Sketch x Honeycomb: 256
22? Jormungand: 255
23? Senki Zesshou Symphogear: 253
24? Sengoku Collection: 246
25? Danshi Koukousei no Nichijou: 235
26? Shinsekai Yori: 232
27? InuxBoku SS: 202
28? Kyoukaisenjou no Horizon II: 200
29? Smile Precure: 199
30? Tsuritama: 198
31? Space Brothers: 191
32? Natsuiro Kiseki: 184
33? Ginga e Kickoff: 175
34? Busou Shinki: 173
35? Zetsuen no Tempest: 142
36? Tonari no Kaibutsu-kun: 160
37? DOG DAYS?:134
38? Kuroko no Basket: 129
39? To LOVE-Ru: Darkness: 128
40? Kokoro Connect: 126
41? Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi.: 118
42? Haiyore! Nyaruko-san: 114
43? BTOOOM!: 107
44? Ano Natsu de Matteru: 104
45? Black Rock Shooter: 103
46? Highschool D?D: 96
47? Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne!: 80
48? Tasogare Otome x Amnesia: 73
49? Ixion Saga DT: 72
50? Natsume Yuujinchou: 69

---Aktualizacja---

btw. zmieni?em nazw? tematu, doszed?em do wniosku, ?e fajnie te? porozmawia? od czasu do czasu o mandze, skoro to tak bardzo spokrewnione tematy.

Ja w ci?gu ostatnich trzech dni przeczyta?em CA?E 'Kimi no Iru Machi'. Przyznam si?, ?e to by?a moja pierwsza manga (nie licz?c bleacha/naruto i tych popularniejszych), kt?r? przeczyta?em i mega pozytywne zaskoczenie. Spodziewa?em si? typowego obyczaju, kt?ry b?dzie tak naprawd? o niczym, a okaza?o si?, ?e to tytu? wart polecenia. Od samego pocz?tku my?la?em, ?e to b?dzie ckliwa opowie?? o mi?o?ci, odrzuceniu, rozpaczy podana w kiepski spos?b. Natomiast ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu to strasznie wci?ga, a po jakim? momencie zaczynam prze?ywa? wydarzenia razem z bohaterami. POLECAM *****. (20 tom?w/210 rozdzia??w i ci?gle wychodzi)

---Aktualizacja---

ahh, znalaz?em jeszcze ranking najpopularniejszych light noveli 2012

1位: Sword Art Online
2位: Accel World
3位: Campione
4位: Monogatari series (Bake etc)
5位: Oda Nobuna no Yabou
6位: Highschool DxD
7位: Haiyore! Nyaruko-san
8位: A Certain Magical Index
9位: Sekaiichi Hatsukoi
10位: Fate/Zero
11位: Mayo Chiki!
12位: Kyoukaisenjou no Horizon
13位: Spice and Wolf
14位: Boku wa Tomodachi ga Sukunai
15位: Kokoro Connect
16位: Oreimo
17位: T**** T****!
18位: Baka to Test
19位: Durarara!!
20位: Haruhi
21位: Secret of Jimiko
22位: Papa no Iukoto wo Kikinasai!
23位: Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne
24位: Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru.
25位: Muv-Luv Alternative: Schwarzesmarken
26位: Full Metal Panic
27位: Chrome Shelled Regios
28位: Toradora
29位: Kore wa Zombie Desu Ka?
30位: Kamisama no Memochou

WTF? 2 miejscie Girlz und panzer (LOL)
Jak mozna dac na 2 miejscie Niemieckie[!] anime o Ladnych[!] Dziewczynach[!] ktore nie jest nawet fajne.
Malo na zetsuen no tempest, ale w sumie mnie tez sie rewelacyjne nie zdaje.
sao troche zaskoczony bo tylko ludzi sie jaralo a tu kupa

'Jinrui wa Suitai Shimashita' tylko na pi?tym miejscu. :< CZEMU NIKT NIE CHCE DA? TEMU SZANSY?

pozdroaali

Anime ***** o gadaj?cych ogolonych kurczakach, nie dzi?kuje. Za wysoko jest to w ranku ^.-

Zaczalem ogladac Kamisama no Memochou, ale jakos nie moge pociagnac dalej. Brak czasu i ochoty jakos :O
Aali powiedz, ze na prawde warto, zebym sie wciagnal dalej do ogladania i znalazl troche czasu na sile :P

To jest raczej ?rednie anime, nie ma sensu jechania na si?e :f
Za? ja teraz, nie mam co ogl?da?... Zobaczy?em pare nowych produkcji tego sezonu, ale mo?na po nich stwierdzi?, ?e b?dzie to najs?abszy sezon ostatnich lat.

#
pozdrolaki

Ostatnia edycja:

To jest raczej ?rednie anime, nie ma sensu jechania na si?e :f
Za? ja teraz, nie mam co ogl?da?... Zobaczy?em pare nowych produkcji tego sezonu, ale mo?na po nich stwierdzi?, ?e b?dzie to najs?abszy sezon ostatnich lat.

!!!
Nie o to mi chodzilo.
Nic nie moge ogladac. Muszem sie zmusic do czegokolwiek. A to akurat zaczalem wiec chce skonczyc.
A teraz nawet jak bym byl w srodku code geass/death note/angel beats to bym pewnie nie kontnuowal bo nie mam ochoty. Ale jakos na sile te pol odcinka przelecialem teraz, skoro troche czasu wytrzasnalem. I proboje dalej :P

Co do tego sezonu. Ja nigdy prawie nie jestem na bierzaco. Po prostu nie lubie czekac tydzien na odcinek kolejny. Wiec zawsze sezon do tylu przynajmniej ogladam, zeby juz byly wydane wszystkie odcinki :)

'Jinrui wa Suitai Shimashita' warto obejrze? przecie?. Tylko trzeba podej?? do tego z lekkim dystansem i troch? si? skupi?. Anime jest po prostu nieszablonowe i specyficzne, mo?e nie trafi do ka?dego, ale warto da? mu szanse.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry