-Tibia 10.37 Karmia24 * Niskie mno?niki

Status
Zamknięty.
Odp: Karmia24 * Niskie mno?niki

Ja zgadzam si? z SVVAG poniewa? cena za pacc jest i tak bardzo bardzo niska a poza tym vipy to mog? by? na evo a nie na takim serwerze jak karmia . A odno?nie kwestii usuni?cia cyklop?w i ghoul?w z miasta to r?wnie? jestem przeciwny poniewa? to daje fajny klimat i nie trzeba daleko chodzi? na dobrego expa, cyklopy i ghoule od zawsze by?y na tym miejscu i wydaj? mi si? ?e lepiej aby tam zosta?y.

Proponuj? doda? 3dni na start premium account bo niekt?rym mo?e si? zaraz znudzi? bo nie bed? mie? premium

dokladnie! 3 dni darmowego pacca zaraz po zrobieniu konta i dodajcie te? opcje za sms 7zl, nie chce mi si? bawi? w przelewy a w abonamencie i tak mi zostaje zawsze na koniec miesi?ca i nie mam co z tym zrobi?.

Odno?nie free pacca na start zgadzam si? z przedm?wcami (mo?e i nawet na tydzie?). Ghoule, Cyce i Dragi niech zostan?, to jest w?a?nie cz??? Karmii :D

PS. Link do reklamy na otlandzie nie dzia?a

@edit
My?l?, ?e warto zrobi? szersze przej?cia na tych ghoulach w miescie

Ostatnia edycja:

seeya, a Ty nie zamierzasz tworzy? czego? z customow? map?? :)

Ostatnia edycja:

Nowy link do OTland.
Link

Stary temat zosta? usuni?ty, prawdopodobnie z powodu IP w nazwie tematu.

Siemanko :) jestem tu nowy, i od razu zainteresowa?em si? najcz??ciej komentowanym serwerem w zapowiedziach.. (chyba normalka) :) wszed?em dopiero co i ogl?daj?c te zdj?cia to widz? ?e przerobi?e? tylko mape a nie doda?e? ?atwo skumulowanych resp?w ciekawych dla os?b skilluj?cych jak i niskich lvl mag?w - droga wand of cosmic do inferno to udr?ka chyba ka?dego sorca, chcia?bym zapyta? na pocz?tek jak tu z runami? b?dzie w??czony motyw kiedy to wysokie lvl b?d? kupowa?y od mniejszych runy, aby mie? taniej ? czy wszystko w sklepie i gra bez jakiegokolwiek rynku, ?e tylko i wylacznie to co zlotuje to do sklepu? (straszne) kolejna sprawa, s? tu djiiny z innymi cenami ? :) to rzadko spotykane, a bardzo bardzo fajna sprawa :) pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to do?? ma?a ilo?? domk?w w "Karmii" - w ogole zmien mo?e nazwe serwera i wcale sie nie przyznawaj ?e to jest mapa karmii tylko wspominaj ?e jest to serwer z kt?ry bazuje na mapie karmii" bo wydaje mi sie ze to nie przyci?ga zbytnio ludzi. Tak? wa?niejsz? sprawa by?oby to aby utworzy? drugie s?siednie miasto do Karmii aby by?o z czym rywalizowa? no i tak jak na RL, wychodz?c z rooka mo?liwo?? wybrania sobie jedno z g??wnych miast, wiem ze masz tu inferne,tiqi (tragiczne sa) ale na twoim miejscu bym zainwestowa? czas w rozw?j na pocz?tek dw?ch twoich miast jako g??wnych, a z czasem zaczal przerabia? pozosta?e, poniewa? tiqi jak i r?wnie? inferna s? ju? tak bardzo znanymi terenami, jak i r?wnie? do?? prostymi i nudnymi ?e wymagaj? radykalnych zmian, ale wracaj?c. Zacznij inwestowa? w czas w rozw?j dw?ch miast, aby mog?y ze sob? konkurowa?, zrobi si? wtedy fajny podzia? ludzi co b?dzie do?? fajne, bo ka?dy b?dzie goni? po sw?j exp. Kolejn? spraw? s? trainery (NIE CIERPIE!!!) wed?ug mnie powinny one p?j?? w odstawk? ze wzgledu na to ?e chcesz rpg, a wiec trainery mam nadzieje wylec? mapy.. I chyba ostatnimi sprawami na kt?re zwr?ce uwag? to ilo?? domk?w na starej karmii byla tragicznie ma?a.. i czesto r??ni?y sie znacz?co sqm co jest do?? ?mieszne.. wydaje mi si? ?e ka?dy domek powinien by? mniejszy lub wiekszy ok, ale nie przesadzajmy sa tam domki po 50 sqm ze 2 lub 3.. ok, mog? by? takie kolosy, ale jak ju? s? to niech ich b?dzie przynajmniej z pare, aby Ci najbogatsi mogli pokaza? swoj? wy?szo?? nad plebsem :D chyba ostatni? spraw? jak? mog? zaczepi? to typowy dla karmii resp ghuli, i cyclopow kt?ry z?y ze wzgledu na zbyt blisko przysuniete pod nos expowisko dla trasha kt?ry nie potrafi gra?.. z takimi to do piek?a! :D wed?ug mnie expowiska blisko miasta powinny znikn?c z miasta. I na pewno ma?a rada. Zr?b pare fajnych miejsc?wek resp?w dragon?w bo to ludzie lubi? :D no i oczywiscie wykorzystuj trawy do koszenia przez maczete, fajny element. Z reszt?.. nie bez powodu pewnie zosta? dodany do Tibii :))

Parks w ko?cu jaki? cz?owiek kt?ry ma poj?cie o czym m?wi :) Ze znajomymi chcemy tu razem wystartowa? i m?wi? u grupie 8 os?b i ka?dy z nich m?wi to samo co ja. I w du?ym stopniu zgadzam si? z Panem Parksem.

- Fajnie jakby na serwerze istnia? rynek pomi?dzy graczami a nie kupowanie wszystkiego w sklepie. To jest w?a?nie wa?ny i charakterystyczny element serweru RPG

- G??wne miasta, zgadzam si? ?e powinno by? jedno lub dwa g??wne miasta kt?re nie b?d? miastami widmo (tzn ?e spotkamy tam cz?owieka raz dziennie.) W takich miastach powinno by? bardzo du?o ?adnych domk?w, g??wne i najlepsze expowiska co sprawi ze b?dzie tam du?o ludzi, domek w takim miejscu ka?dy b?dzie chcia? mie?. I do tego kilka du?ych Guildhous?w w g??wnych miastach ?eby najbardziej licz?ce si? gildie mia?y swoje miejsca.
Co wa?ne rozbudowa? bym du?o bardziej Karmie doda? du?o domk?w, i kilka guildhous?w.

- Expy w mie?cie ja jestem temu przeciwny bo to zabiera taki typowy klimat rpg. Do dobrego expowiska trzeba troch? si? przej?? a istnieje takich exp?w w centrum miasta jest moim zdaniem elementem s?abym i nie pasuj?cym do otsa RPG.

- Train monki r?wnie? uwa?am to za s?ab? opcj? bo to za du?e u?atwienie, powinny by? respy rotworm?w, slim?w gdzie knight i pall mogli by skillowa? a wrzucenie train monk?w, sprawia ?e ots robi si? taki zbyt ?atwy i to te? jest s?abe w moim odczuciu na otsie RPG.

A co do pacca ja bym zrobi? tak:
- Pierwsza opcja to przelew/ paypal za 5z?
- Druga to SMS za 12-13z?
I obie opcje daj? pacca na miesi?c. Osobi?cie uwa?am ?e nic wi?cej w sms shopie nie powinno by? a wszystko do addon?w te? powinno zdobywa? si? samemu.
Jak chodzi?o si? po mapie to jest kilka rzeczy nie potrzebnych/ psuj?cych stylistyk? ale to kosmetyczne b??dy.

Obaj moi poprzedni rozm?wcy maj? racj?, to jest to czego ludzie szukaj? na OTS, to stwarza klimat kt?ry jest poszukiwany przez oldschoolowych graczy jak i przez nowych kt?rzy chc? za?y? czego? nowego w Tibi czyli RPG;)
-rynek mi?dzy graczami jest podstaw?, kt?ra tworzy niezapomniane prze?ycia. Nie b?dzie takiego czego? ?e bez uczuciowo b?dziemy sprzedawa? przedmioty w sklepie, poniewa? b?dziemy rozwa?ali czy kto? inny tego nie b?dzie potrzebowa? i czy nie bardziej nam si? b?dzie op?aca?o sprzeda? ten przedmiot dla gracza;)
- Miasta! Na ka?dym serwerze z mojej pami?ci by?y podzia?y mi?dzy graczami co do miast, kt?re jest ?adniejsze, bardziej dost?pne, gdzie s? lepsze expowiska, powinni?cie rozwin?? do 2-3 takich Main City.
- Expy w miastach powinny by? na poziomie rat?w/rot?w nic silniejszego takiego jak cyce czy ghoule wi?c jestem przeciwny temu.
- Train monks w klimacie RPG? ?art?
- pacc nie powinien przekracza? 10z? za miesi?c sms, a przelewem max 5zl.
- Co do pomys??w addon item?w w shopie to powinne by? dost?pne tylko takie kt?re nie s? dost?pne na serwerze ;)
Powodzenia w tworzeniu serwera ;D

Nie robcie z tego serwera ju? jakiego? hiper rpg, chyba ?e chcecie ?eby gra?o na nim 5 os?b.

na rpg gra w?a?nie 5 os?b? ?artujesz sobie? W?a?nie dobre rpg przyci?ga najwi?cej os?b i tygodniowc?w, a nie kole? ma postawi? serwer na pare dni ?eby po 2 tygodniach mu upad? i jego 140z? p?jdzie w h.. za przeproszeniem bo nawet mu si? to nie zwr?ci..

Exori.net tam exp by? x3, by?o 2 razy ci??ej pod ka?dym aspektem gry i nigdy chyba nie by?o mniej ni? 100 os?b na serwerze i ka?dy kto tam gra? najlepiej wspomina ten serwer.

To w?a?nie kolejny ?atwy serwer dla dzieci sprawi ?e ludzie pograj? 5 dni i im si? znudzi bo to znowu to samo.

Vers my?la?e? mo?e nad jakim? systemem upgrade item?w? no i fajnie by by?o jakby? na shared zwi?kszy? troszke exp i loot, ?eby expienie w kilka os?b by?o op?acalne, co ty na to?:)

Widzia?em ju? wiele ?wietnych serwer?w rpg, z w?asn? dopracowan? map?, fajnymi systemami i ko?czy?o to si? zwykle w?a?nie na tym, ?e by?o 5 os?b online i musia? on zosta? zamkni?ty. Jak kto? kiedy? dobrze powiedzia?, to nie s? czasy na serwer rpg.

Nie zgodz? si? z tob?, nic dziwnego ?e serwer upada je?li administrator o niego nie dba.

Dobry pomys? z tym sharedem :) ca?kiem ca?kiem.. no i upgrade itemk?w by?by te? fajny. Dobre pomys?y ch?opaki! Aby stworzy? serwer rpg trzeba poswi?ci? wiele czasu bo to wymaga wielu poprawek i wielu skrypt?w. Ale RPG jest w?a?nie teraz najbardziej potrzebnym serwerem na rynku, nie do?? ?e na pewno serwer zarobi na siebie to my?le ?e zarobi na swoje miesi?ce trwania, na pewno b?dzie na +. Wystarczy tylko ?eby? o niego dba? i znalaz? sobie tutor?w kt?rzy zbieraliby wszystkie b??dy i przekazywaliby je Tobie :) I wydaje mi si? ?e opcja golda kt?ry trzeba by?oby wymienia? u NPC = po to go masz. By?by te? doskona?ym przyk?adem jakiej klasy jest to serwer RPG

@do tego kogo? kto pisa? o paccu smsem (nie pamietam nicku, zbyt leniwy ?eby sprawdzi? XD)
My?l?, ?e 12-13 z? za pacc SMSem to troch? za du?o. 7 by?oby optymalnie, wi?cej os?b kupi wtedy pacca.
Takie moje zdanie

Powodzenia w projekcie, czekam na start, mo?e zagram jak czas pozwoli :p

Do fan?w ci??kich ots
-Je?eli nie ma handlu runami, ludzie handluj? addon itemami (ma?o kto teraz b?dzie chcia? po?wi?ca? czas na staniu przed depo i robieniu runek) - chocia? od kiedy jest 'market' w depo, to ju? kooperacji mi?dzy graczami nie ma prawie wcale
-To samo tyczy si? train monk?w, ma?o kto po?wi?ci teraz troch? czasu na skillowanie na dwarfach/rotach i slimach
-Wi?cej ni? jedno main miasto - zgadzam si? w 100%
-Ghoule zmieszcz? max 3 osoby, cyce max 2 (m?wi? o tych respach 'w mie?cie') - a te dwie ma?e rzeczy s? sk?adnikami ca?ego 'klimatu Karmii', wg mnie nie ma co z tym walczy?

Je?eli Vers b?dzie chcia? doda? te wszystkie rzecz wprowadzi?, o kt?rych m?wimy to server nie ruszy w czerwcu za ?adne skarby ?wiata.

@UP
Vers m?wi?, ?e jak sie da przy smsie 7 z? to to wyjdzie mniej ni? 5 z? do jego kieszeni, du?o mniej. St?d takie ceny przy p?atno?ci sms.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry