Odp: Karmia24 * Niskie mno?niki
Siemanko

jestem tu nowy, i od razu zainteresowa?em si? najcz??ciej komentowanym serwerem w zapowiedziach.. (chyba normalka)

wszed?em dopiero co i ogl?daj?c te zdj?cia to widz? ?e przerobi?e? tylko mape a nie doda?e? ?atwo skumulowanych resp?w ciekawych dla os?b skilluj?cych jak i niskich lvl mag?w - droga wand of cosmic do inferno to udr?ka chyba ka?dego sorca, chcia?bym zapyta? na pocz?tek jak tu z runami? b?dzie w??czony motyw kiedy to wysokie lvl b?d? kupowa?y od mniejszych runy, aby mie? taniej ? czy wszystko w sklepie i gra bez jakiegokolwiek rynku, ?e tylko i wylacznie to co zlotuje to do sklepu? (straszne) kolejna sprawa, s? tu djiiny z innymi cenami ?

to rzadko spotykane, a bardzo bardzo fajna sprawa

pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to do?? ma?a ilo?? domk?w w "Karmii" - w ogole zmien mo?e nazwe serwera i wcale sie nie przyznawaj ?e to jest mapa karmii tylko wspominaj ?e jest to serwer z kt?ry bazuje na mapie karmii" bo wydaje mi sie ze to nie przyci?ga zbytnio ludzi. Tak? wa?niejsz? sprawa by?oby to aby utworzy? drugie s?siednie miasto do Karmii aby by?o z czym rywalizowa? no i tak jak na RL, wychodz?c z rooka mo?liwo?? wybrania sobie jedno z g??wnych miast, wiem ze masz tu inferne,tiqi (tragiczne sa) ale na twoim miejscu bym zainwestowa? czas w rozw?j na pocz?tek dw?ch twoich miast jako g??wnych, a z czasem zaczal przerabia? pozosta?e, poniewa? tiqi jak i r?wnie? inferna s? ju? tak bardzo znanymi terenami, jak i r?wnie? do?? prostymi i nudnymi ?e wymagaj? radykalnych zmian, ale wracaj?c. Zacznij inwestowa? w czas w rozw?j dw?ch miast, aby mog?y ze sob? konkurowa?, zrobi si? wtedy fajny podzia? ludzi co b?dzie do?? fajne, bo ka?dy b?dzie goni? po sw?j exp. Kolejn? spraw? s? trainery (NIE CIERPIE!!!) wed?ug mnie powinny one p?j?? w odstawk? ze wzgledu na to ?e chcesz rpg, a wiec trainery mam nadzieje wylec? mapy.. I chyba ostatnimi sprawami na kt?re zwr?ce uwag? to ilo?? domk?w na starej karmii byla tragicznie ma?a.. i czesto r??ni?y sie znacz?co sqm co jest do?? ?mieszne.. wydaje mi si? ?e ka?dy domek powinien by? mniejszy lub wiekszy ok, ale nie przesadzajmy sa tam domki po 50 sqm ze 2 lub 3.. ok, mog? by? takie kolosy, ale jak ju? s? to niech ich b?dzie przynajmniej z pare, aby Ci najbogatsi mogli pokaza? swoj? wy?szo?? nad plebsem

chyba ostatni? spraw? jak? mog? zaczepi? to typowy dla karmii resp ghuli, i cyclopow kt?ry z?y ze wzgledu na zbyt blisko przysuniete pod nos expowisko dla trasha kt?ry nie potrafi gra?.. z takimi to do piek?a!

wed?ug mnie expowiska blisko miasta powinny znikn?c z miasta. I na pewno ma?a rada. Zr?b pare fajnych miejsc?wek resp?w dragon?w bo to ludzie lubi?

no i oczywiscie wykorzystuj trawy do koszenia przez maczete, fajny element. Z reszt?.. nie bez powodu pewnie zosta? dodany do Tibii

)