-Tibia 10.37 Karmia24 * Niskie mno?niki

Status
Zamknięty.
Odp: Karmia24 * Niskie mno?niki

Skoro jest RPG i jest PACC to jak Ty sobie wyobra?asz u?ywanie spelli FACC na PACC? B?dzie tak jak na rl, masz FACC to masz FACC spelle, proste. Rook niech zostanie, na RPG zawsze jest.

A propos co do rooka wydaj? mi si?, ?e to z?y pomys?. Lepiej b?dzie gdy zostanie on usuni?ty pomy?l jaki b?dzie spam ludzi na pocz?tku gdy serwer wystartuje zabicie jednego szczura b?dzie czym? niemo?liwym. Poza tym w?tpi?, ?e przygotowa?e? miejsc?wki pod rookslayer?w. Og?lnie wr??my jeszcze do acc-makera bo jest on po prostu okropny, nie my?la?em nad jego zmian?? Wydaje mi si?, ?e wielu si? zemn? zgodzi, i? jest po prostu odstraszaj?cy, wi?c warto jest tym si? zaj??. M?g?by? r?wnie? pozmienia? imiona i wygl?d npc gdy? w ka?dym mie?cie tak samo si? nazywaj? b?d? wygl?daj?. Do tego fajnie gdyby? poprawi? wygl?d niekt?rych podziemi czy te? miejsc?wek gdy? zaje?d?aj? klientem 8.0 a nie przypominam, ?e serwer startuje z klientem 10.36 :)
Troch? b??dne my?lenie...
Je?li b?dzie od razu Karmia, zamiast Rookgaardu, to owa Karmia zostanie zalana spamem ludzi, kt?rzy nie pomieszcz? si? na Rotwormach.
Rookgaard ma wiele miejsc dla pozostaj?cych na tej wyspie. Zapewne nie wiecie, ale jest nawet spawn ze smokami - tak wi?c, jest co robi?.

NPC - na pewno w p??niejszym czasie si? tym zajm?. Na ten moment jest r??norodno?? NPC, gdy? np skupuj?cy produkty z potwork?w znajduje si? tylko w Liberze, Spocony tylko na Karmii itd.
Podstawowe NPC - fakt, te same.

Strona domowa serwera.
Teraz to naprawd? mnie obrazi?e?. >.<
Pracowa?em nad t? stron? d?ugi czas i wydaje mi si?, ?e jest w porz?dku.
Ba, s?ysza?em kilka opinii pozytywnych.

Podziemia
Niekt?re ze spawn'?w sprawdzi?em jedynie i pozbawi?em je b??d?w. Opraw? zajm? si? podczas dzia?ania serwera.
Nie martw si?, nie zostawi? ich w tym stylu.

--------------------------------------------------------

Zapraszam na nowo-powsta?e forum serwera.
Zach?cam do rejestracji!

Ostatnia edycja:

Sorry ale co to jest za forum na jakim? g?wnianym darmowym hostingu z szablonem wzi?tym z dupy, ?al robi? tam konto...

Sorry ale co to jest za forum na jakim? g?wnianym darmowym hostingu z szablonem wzi?tym z dupy, ?al robi? tam konto...

Pewien znany serwer ma forum na otland i nikt nie narzeka. Naprawd?, te Wasze problemy mnie zabijaj?.

Nie wiem w czym macie problem, ?e go?? za?o?y? forum na darmowym hostingu/domenie. Skoro serwer jest zajebisty, to po co narzeka? o jakie? forum?
My?l?, ?e to taki troch? detal.
Komentarz w stylu "?al robi? tam konto" - to po co w og?le ?ledzisz post?py w pracy nad otsem?
Forum ma by? po to, ?eby tam pisa?. Kogo obchodzi, czy jest to darmowa domena czy domena za nie wiadomo ile pieni?dzy.

#Topic
Powodzenia z serwerkiem, czekam na start :)

Po pierwsze, szkoda hajsu na to. Po drugie, shadowores za darmo ma PACC i ponad 1000 graczy, mo?na? Mo?na. Tutaj od tego nie zale?y, bo wi?cej graczy przyjdzie jak za darmo PACC b?dzie i b?dzie serwer dopracowany.

Jakich graczy? To jest 1000 bot?w, a nie graczy.

Tibianic - p?atny PACC, ?adnego SMS Shopa i antybot klient (tylko kilka os?b ma napisanego bota od zera, ale ostatnio posypa?y si? bany od GM?w), a na serwerze gra 300 os?b i s? to ludzie, to oni ruszaj? tymi postaciami, to oni wszystko robi?. To jest sukces serwera, a nie jakiego? g?wna typu ShadowCores, kt?re jest niczym wi?cej jak s?ab? kopi? RL Otsa, znaczy si? RL Tibii. ShadowCores to jedno wielkie g?wno i nic wi?cej, a graczy tam nie ma ?adnych, to same boty biegaj?ce po mapie.

Swoj? drog?, gracze kt?rzy maj? problem z zap?aceniem 5 z? na miesi?c, nie s? specjalnie istotni, czyli jednym s?owem... ?egnamy. Pograj sobie tam na ShadowCoresie, cudna zabawa! Beka z ludzi.

Jakich graczy? To jest 1000 bot?w, a nie graczy.

Tibianic - p?atny PACC, ?adnego SMS Shopa i antybot klient (tylko kilka os?b ma napisanego bota od zera, ale ostatnio posypa?y si? bany od GM?w), a na serwerze gra 300 os?b i s? to ludzie, to oni ruszaj? tymi postaciami, to oni wszystko robi?. To jest sukces serwera, a nie jakiego? g?wna typu ShadowCores, kt?re jest niczym wi?cej jak s?ab? kopi? RL Otsa, znaczy si? RL Tibii. ShadowCores to jedno wielkie g?wno i nic wi?cej, a graczy tam nie ma ?adnych, to same boty biegaj?ce po mapie.

Swoj? drog?, gracze kt?rzy maj? problem z zap?aceniem 5 z? na miesi?c, nie s? specjalnie istotni, czyli jednym s?owem... ?egnamy. Pograj sobie tam na ShadowCoresie, cudna zabawa! Beka z ludzi.
Szkoda mi s??w na Ciebie kole?, chodzi bardziej o to, ?eby serwer by? dopracowany to wi?cej os?b i PACC za darmo, wali mnie to czy na ShadowCores biega 1000 bot?w czy 1000 graczy, serwer czerpie zyski i to du?e, a to chyba o to chodzi? No chyba, ?e wolisz sam ze swoich dok?ada? na sw?j serwer? Poza tym tam s? te? wary, a na war chyba Ci bot nie p?jdzie?

out.php

out.php

Kolejne b??dy :)

Szkoda mi s??w na Ciebie kole?, chodzi bardziej o to, ?eby serwer by? dopracowany to wi?cej os?b i PACC za darmo, wali mnie to czy na ShadowCores biega 1000 bot?w czy 1000 graczy, serwer czerpie zyski i to du?e, a to chyba o to chodzi? No chyba, ?e wolisz sam ze swoich dok?ada? na sw?j serwer? Poza tym tam s? te? wary, a na war chyba Ci bot nie p?jdzie?

Taki go?? nie wie co to war, on potrafi tylko lootbagi napiernicza? na RPG.

Skoro tak bardzo zale?y Ci na tych wojnach no to idz na serwer war, w czym problem cz?owieku? non stop wa?kujesz ten temat i ca?y czas pr?bujesz nam tu pokaza? jaki to z Ciebie kozak wojenny.. Po co w og?le takie posty pisa? ?e kto inny nie wie co to wojny. Jeden wie, drugi nie, trzeciemu to odpowiada, czwartemu nie. Nie da si? dogodzi? wszystkim. Ale przesta? by? taki hop do przodu, bo to robi si? ?mieszne
PS: kura kt?ra najg?o?niej gdacze, najmniej jaj sk?ada :)

Popieram pana wy?ej. Szanujmy si? i akceptujmy to, ?e r??ni ludzie preferuj? r??ny styl gry, zamiast wiecznie wywy?sza? si?.

Vers mo?e da?by? screeny jakie? co ju? zrobi?e?? o ile si? da :P

zosta?o zrobione nowe miasto, karmia zosta?a kosmetycznie zmieniona, zmiana domk?w w karmii. Wraz z Versem, uda?o mi si? wyszuka? wiele b??d?w kt?re zosta?y natychmiast naprawiane. Na stronie powstaj? wskaz?wki na addony (co trzeba na ka?dy dodatek), zosta?o przerobione przej?cie do drugiego miasta (nowego). Usuni?te miejsce TRAINER?W (zosta? offline) zosta?o dodanych pare miejsc ze slimami, dwarfami i trollami oraz goblinami dla os?b skilluj?cych. Powi?kszono resp dragon?w obok karmii. Zosta? naprawiony vocation quest, oraz Vers osobi?cie zaj?? si? wszelkimi b??dami skrypt?w na mapie. Wydaje mi si? ?? jak na razie to kawa? dobrej roboty (zrobienie 2-giego g??wnego miasta wcale nie jest ?atwe). Wci?? dalej d??ymy do wyzbycia si? wszelkich b??d?w na mapie i skrupulatnie j? zwiedzamy i poszukujemy owych :)

Skoro tak bardzo zale?y Ci na tych wojnach no to idz na serwer war, w czym problem cz?owieku? non stop wa?kujesz ten temat i ca?y czas pr?bujesz nam tu pokaza? jaki to z Ciebie kozak wojenny.. Po co w og?le takie posty pisa? ?e kto inny nie wie co to wojny. Jeden wie, drugi nie, trzeciemu to odpowiada, czwartemu nie. Nie da si? dogodzi? wszystkim. Ale przesta? by? taki hop do przodu, bo to robi si? ?mieszne
PS: kura kt?ra najg?o?niej gdacze, najmniej jaj sk?ada :)
Ja xxx... Cz?owieku, czy Ty nie widzia?e?, ?e ja ten temat dawno zako?czy?em? Tylko jaki? typ si? dopierdoli? to mu to wyja?ni?em? Widzia?e? moje wcze?niejsze posty, czy udajesz niewidomego i si? przypierdalasz o wszystko? Wyja?ni?em mu tylko, ?e wojny te? si? tam tocz? :) Wi?c ogarnij si? ^.-

Ostatnio edytowane przez moderatora:

#Temat wojen etc
Uwa?am, ?e serwer bez wojen by?by po prostu s?aby. Ludzie na npvp nie b?d? gra?. No handy z rpg ots?w nie powinny w og?le si? wypowiada?. Wojny/pvp to cz??? tej gry i to dlatego ludzie w wi?kszo?ci w ni? graj?. Nie chcesz wojen? Id? sobie na jaki? ?wiat npvp na rl, problem rozwi?zany.
Wojny/pvp jak najbardziej :)

Drogi "moderatorze" nie zauwa?y?e? ?e napisa?em to do swaga? :)
a Tobie Recha polecam jeszcze raz przeczyta? m?j post, chce tylko powiedzie? ?e nie tylko sam? wojn? ten serwer ma ?y?, to jest wa?ny aspekt w tej grze, ale nie dla ka?dego powt?rz?, NIE DLA KA?DEGO. I nie rozumiem dlaczego kwestionujesz moje podej?cie do wojny, bo z ch?ci? kogo? spiore na serwerze, ale tutaj nie wiem czy wiesz, opr?cz mnie i Ciebie b?d? te? grali inni kt?rzy w?a?nie nie stawiaj? na pvp a na prze?ycie "przygody" i pobiegania sobie z przyjaci??mi na questy. I czy ja m?wie o jakimkolwiek pomy?le z NPVP? Czytajcie ze zrozumieniem m?ode ?by ;)

Taki go?? nie wie co to war, on potrafi tylko lootbagi napiernicza? na RPG.

Ch?opczyku, kiedy ja bra?em udzia? w swojej pierwszej wojnie, ty nie mia?e? poj?cia czym jest Tibia. Zapewne jedyne czasy jakie pami?tasz to Tibiia z HotKeyami, je?eli wojnami nazywasz bieganie i spamowanie HotKeya.

@Michu czy jak Ci tam

Jakie wojny? W najnowszej Tibii s? wojny? 100 os?b stoj?cych na skryptach bota i nakurwiaj?cych hotkeye to jest wojna? Ale z Was pro gracze, jeden lepszy od drugiego. 99% graczy z nowej Tibii, kt?rzy obecnie bior? udzia? w wojnach nie wiedzieliby co ze sob? zrobi? na Tibianicu, niestety tam bocik nie za?o?y za Ciebie Stone Skin?w, hotkey za Ciebie nie rzuci SD, bot nie wymierzy Ci idealnie MW. Z czym do ludzi, jakie? g?wna podnosz? temat o wojnach. Obecnie siedz? na TSie gdzie siedzi po?owa najlepszych komander?w z RL Tibii, Dempah czy BSP (wy nawet nie wiecie kim oni s?, a gadacie o wojnach, beka z Was).

Co do ShadowCores'a, znam w?a?ciciela i zysk?w nie czerpie prawie ?adnych. Ten serwer nie jest z ?adnej strony dopracowany, to tylko kolejna kopia RL Tibii, a ?e w?a?cicielem jest go?? kt?rego sta? na najlepsze zabezpieczenia to po prostu serwer si? trzyma i je?eli dla Ciebie bardziej istotna jest ilo?? graczy, ani?eli ich jako?? to pogratulowa?. No, ale c??, taki mamy dzisiaj ?wiat. Wszystko idzie w ilo??, a nie w jako??, jeszcze w 2005 roku Tibia sz?a na jako?? i mia?a 70 tysi?cy graczy w ekstremalnych momentach, obecnie idzie w ilo?? i CipSoft musi zamyka? serwery, bo brakuje ludzi do gry. Dla mnie granie z 14 letnimi dzie?mi, kt?rzy musz? kupowa? itemki w SMS Shopie, bo sami sobie nie umiej? poradzi? nie jest czym? co jest mi potrzebne, wol? pogra? na serwerze, gdzie gra 300 os?b, ale oni graj? i wojna jest normalna i ma wp?yw na serwer, ten kto wygrywa wojn? ten ma przewag? na serwerze, ten ma dost?p do najlepszych miejsc?wek. Na ShadowCores wojna? Dobry ?art, wojna kt?ra nie ma ?adnego wp?ywu na serwer, co to za wojna? Albo inaczej, po co ta wojna? Jaka jest zabawa z biegania pod skryptami i spamowanie hotkey?w? No i przecie? Ci wielcy komanderzy z OTS?w, kt?rzy jedyne co potrafi? to krzykn?? "WEEEEEEEEEEEST! - TARGET - BACK BACK - M WALLS", oho, prawdziwi komanderzy.

Prawdziwe serwery OTS nie s? robione dla zysk?w, s? robione dla dobrej zabawy, a jak jeszcze uda si? zarobi? to super. Wystarczy ?eby pieni?dze z PACC wystarcza?y na utrzymanie serwera. Wojny s? aspektem ubocznym i s? fajn? zabaw?, problem w tym ?e te dzieci co graj? na ShadowCoresach i innych badziewiach, wojny na oczy nie wiedzieli, a szczekaj? o wojnach.

Proponuj? doda?:

- Achivmenty za kt?re dostaniemy dost?p w lepsze miejsca, ta?sze runy, potiony mo?liwo?c rozmowy z NPC od ciekawych zada?, lokacji (Nie wypisywa? za co sa achiv tylko jaka? podpowied? ?eby samemu to odkrywa? a nie w Quest Logu wypisane co i jak)
- Napisa? system frakcji np jak jest na Hexanie tyle ?e np [Alchemicy Ta?sze runy, potiony], [Handlarze dro?szy lot], [?owcy g??w wi?kszy exp za niekt?re potwory]
- Co? na Boty zrobi? gdzie? w Karmi wi?zienie gdzie po z?apaniu gracz ma na odpowied? 90 sekund, je?li po tym czasie nie odpisze Administracja ma prawo twierdzi? ?e jest AFK, po czym da? mu notatk? i wys?a? do wiezienia do najbli?szego server save. W wi?zieniu nie mo?e jego posta? si? wylogowa? czyli Stamina stoi w miejscu.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry