What's new

Pusty i s?aby mapping - To co mnie wyr??nia..

Shirako

Senior User
Reaction score
59
Odp: Vxr - Galeria map

Przyznam, ?e plac?wka ze smokami jest ?adnie zrobiona, co prawda skromnie z detalami, ale i to ma swoje zalety, gdy? gracz mo?e swobodnie gania?.
Jednak nic nie jest idealne, a ja zawsze co? wypatrz?. No i jak rzek?em tak si? sta?o ]:->, na trzecim zdj?ciu, na po?udniowy wsch?d od postaci, border nachodzi na g?az, co oznacza, ?e u?y?e? border?w (z?ych) 8460-8471, zamiast (dobrych) 8053-8057, 8117-8120, 8366, 8367 i 8369.

@down [Shirako] Gallery >> Strona 10 >> Post nr 146
S? nawet dwie wyspy (chyba porz?dne) :D

Last edited:

Aphair

Banned
Reaction score
18

Spoko dragi jako tw?j sta?y komentator jestem happy, czekam dalej =D A spr?buj mo?e wykona? bezludn? wysp? + da? mini map? bo jak mi si? wydaj? nikt jeszcze tu nie wystawi? takiej porz?dnej wyspy z lasami wodospadami itd bardzo by mi si? to spodoba?o =D

DonOne

User
Reaction score
2

B??dnie zrobione czerwone g?ry.
?le dobrane bordery, pracuj mo?e co? z tego b?dzie.
Pozdrawiam

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
131

Co? po ma?ej przerwie:

45png_hqshnrn.png

46png_hqshnxq.png

47png_hqshnwx.png

48png_hqshnwn.png

49png_hqshnwe.png

50png_hqshnwa.png

51png_hqshnsx.png

52png_hqshnsw.png

Seud

Active User
Reaction score
1

Oceniajmy. !
Wiec tak , teraz kr?tka rada. (W Podziemiach moim zdaniem nie powinno dawa? si? Tych Wali. Poniewa? bardzo szpec? prace. Tak uwa?am moim Zdaniem.) Teraz dobra wiadomo?? (Praca ostatnia bardzo mi si? spodoba?a. Poniewa? przypomnia?a mi OTS kt?ry nadal le?y w moim sercu i czekam na jego reaktywacj?.)

Wi?c B?de Ocenia? Prace W Skali 1.00/10.00! a Przed Ma?e Podsumowanie Pracy.
1. Wi?c tak , Wszystko w jak najlepszym porz?dku bardzo mi si? podoba. Lecz jak (U g?ry napisa?em). Walle To Szpec?. Ocena 8.50/10.00
2.Tak Samo jak Up^ All Dobrze. Podsumowanie Te Same I Ocena Ta Sama 8.50/10.00
3. Jak reszta Scren?w Tych co (V) Bardzo mi sie Podoba, dam 10.00/10.00
8. Fajne Naprawde Detal wpada w oczy wszystko znakomicie wyko?czone. Te ska?y i ten przeistoczony piasek. Bardzo mi si? podoba wp?ywa to te? na to jak u G?ry napisa?em przypomina mi to OTS. Kt?ry le?y le?y , mi g??boko w Sercu... Wi?c Ju? m?wi? ocen? Poniewa? du?o si? rozpisa?em(Ocena 100.00/10.00). Znakomicie. Da?em du?? ocene 100.00/10. Poniewa? mnie to zachwyca.:) Czekam na dalesze SS'y

Last edited:

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
131

54png_rppssrw.png

55png_rppssrs.png

56png_rppssra.png

Blantomancior

Active User
Reaction score
3

Podobaj? mi sie twoje prace , og?lnie ?adna robota , ocena 7/10

Reaction score
59

Prace jak zawsze na bardzo wysokim poziomie. Lubi? to!
O ile tu po??czenie ?cian jest przyzwoite:
4png_hqespsx.png

to
52png_hqshnsw.png
tu wysz?o okropnie.

Aphair

Banned
Reaction score
18

O Vxr wr?ci?e? ! Prace ?adne jak ka?de ale co to za g?wno na trawie? Nie wiem czemu mi to nie pasuje ale z drugiej strony po co robi? stare nudne drogi jak mo?na doda? co? nowego. Czekam dalej !!

Venturio

User
Reaction score
3

Prace s? ca?kiem dobre jednak?e ja osobi?cie nie lubi? strasznie du?ych przestrzeni kt?re s? puste.W ostatnie pracy czyli twoim depo nie wiem z sk?d wzi?? si? bia?y piasek w og?le tam nie pasuje.
7/10

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
131

1PNG_rpxnppa.PNG

Mayit

Advanced User
Reaction score
32

Mimo i? wcze?niejsze prace nie przypad?y mi do gustu to ta ostatnia to istne pi?kno. Sama prostota i dob?r drzewek i innych element?w jest pi?kna :)
Widz? ,?e udoskonalasz sw?j mapping i pniesz si? w gore oby tak dalej !!:)

Reaction score
191

Mapy coraz lepsze, te ostatnie Sea Serpenty b. ładne.
Odpowiednie elementy podwodnej przestrzeni w odpowiednich miejscach, dobrze zdetalowane a co najważniejsze ciekawe zrobione więc ciekawie by się grało na serwerze RPG.
Jak napisał Help3r te połączenie białych filar?w i ż?łtej ściany akurat średnio wyszło.
Te ostatnie depo też schludnie.
Mam og?lne pytanie - ty robisz dziesiątki pojedynczych map czy składasz to w jedną całą mapę?
Zmień sobie na zaawansowanego bo już czas :>

Pozdrawiam

Last edited:
Z

Zbizu

Guest

Mapy coraz lepsze(...)
Zmie? sobie na zaawansowanego bo ju? czas :>

Pozdrawiam
Ja ?adnej zmiany nie widz?. Ostatnia praca to skrawek b?otnistych dziur w jakiej? trawiastej przestrzeni maj?cy si? nijak do prac mapper?w zaawansowanych.

Ostatnia praca wygl?da jakby Ci si? nie chcia?o lub jakby? nie mia? czasu, by j? wykona? porz?dnie. Nie widz? tutaj ?adnego post?pu, wr?cz przeciwnie.
Takie skrawki mapy ?le wygl?daj? na screenach, w mapeditorze czy w grze. Nie mo?na ich do niczego przypasowa?, szpec? map?, gdy? do niczego nie pasuj?. Prace z 3 listopada wysz?y Ci o wiele lepiej - wida? na nich du?o detali, jest du?o miejsca, jednak nie zani?a to jako?ci pracy. Praca nadaje si? zar?wno pod showoff jak i do rpg, jednak dziwnie ??czysz ze sob? skrzynki - gracze przywykli do klasycznych rozwi?za? takich jak na rl Tibii. Spos?b ??czenia skrzynek to jedyna rzecz, kt?ra mi nie przypad?a do gustu, jednak gracze nie b?d? zbytnio na to patrze?.

Generalnie ka?dy wstawia marne skrawki natury w rozmiarze do 15x15. Brakuje wam kreatywno?ci. Apeluj? do wszystkich - przesta?cie robi? jak?? dziur?/znak/drzewo + kawa?ek natury wok?? na ma?ej powierzchni bo mi si? ju? chce rzyga? od tego.

P?ki nie poka?esz czego? lepszego jestem za tym, by? pozosta? na poziomie ?rednio-zaawansowanym.

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
131

Ma?a edycja temple thais:

templePNG_rpeepsp.PNG

evon

Advanced User
Reaction score
23

Bardzo mi si? spodoba?a ta twoj? przedostatnia praca , jest wyjebista , mo?e da?oby si? co? tam dorobi? , ale tak te? jest git , a te temple fajnie wygl?da, no jak i wiadomo ogromne budowle w ciul ci??ko ?adnie udetalizowa?.

Reaction score
0

Wszystkie prace bardzo ?adne ale przer?bka TThais Temple jest szczerze do dupy :p
Otoczenie kamiennych ?cian zupe?nie nie pasuje do ?cian Temple Popracuj nad tym -,^

Rews

Senior User
Reaction score
64

Co si? z tob? dzieje? Z ka?d? nowsz? prac? zani?asz sw?j poziom, gdzie si? podzia? tamten Vxr? Nic w tym temple takiego nie wida?, ?eby zas?ugiwa?o nawet na miano ?rednio - zaaw.

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
131

Cosik po d?ugiej, ale d?ugiej przerwie:

1PNG_rpqxhne.PNG

2PNG_rpqxhna.PNG

3PNG_rpqxhep.PNG

Z

Zbizu

Guest

Praca jest na wysokim poziomie, wida? efekty, jest obsadzona w specyficznym klimacie w spos?b, jakiego jeszcze nie widzia?em. Nie by?o by si? do czego przyczepi? gdyby nie te lampy - co one robi? w jaskini z paj?kami?