Ranga Zas?u?ony.

Status
Zamknięty.
Odp: Ranga Zas?u?ony.

Ranga zas?u?onego dotyczy osoby czy konta?

Ostatnia edycja:

U?ytkownicy s? strasznie kapry?ni, skoro raz chc?, ?eby by?y zmiany, a jak kto? je proponuje to wtedy zmian nie chc?.

Jak na razie ca?y czas skupiacie si? na sobie ( kadrze ), jedynie co umiecie robi? to zmienia? nazwy rang, dodawa? kolory itp. Co do u?ytkownik?w ( nas ) tak prawda, jeste?my kapry?ni, ale bez przesady. Codziennie na tym forum rozlega si? wielka konferencja kolorowych na temat kadry, a kiedy pomy?limy o u?ytkownikach? W Dziale technicznym co drugi to temat to niewypalony konkurs, a reszta to zmiany rang i ich posiadaczy. Zamiast czeka? a? forum spadnie poni?ej dna, zacznijmy robi? co? naprawd? konkretnego, tylko co, prawda ? Mo?e pora si? zastanowi? i poszuka? w tych kilku szarych kom?rkach jakiego? dobrego pomys?u? U?ytkownicy sami wam wszystkiego na talerzu nie dadz?.

Ten temat to jest jeden wielki Epic Fail, tak jak inne.

Moje pr?by ratowania tego forum p?? roku temu zosta?y olane ciep?ym moczem, teraz te? zostan?.

Moje pr?by ratowania tego forum p?? roku temu zosta?y olane ciep?ym moczem, teraz te? zostan?.

Ty te? olewaj te forum tzw. " ciep?ym moczem ". Z tego forum i tak, i tak nic lepszego ju? nie b?dzie. Niech g?owi? si?, jak tutaj je uratowa?, chocia? jest to ju? kompletnie niemo?liwe. Je?eli padn? pytania, dlaczego nie mo?liwe? Dlatego, ?e ca?e forum sk?ada si? jedynie z zapowiedzi ots?w, szukanie team?w i od czasu do czasu jakie? galerie i pro?by o skrypty, lub pomoc. Zapraszam szanown? kadr? do ruszenia dupy, mo?e tych 150 u?ytkownik?w utrzymacie.

Spada liczebno?? u?ytkownik?w na wszystkich forach o tematyce tibijskiej poniewa? widocznie spada r?wnie? ilo?? graj?cych w Tibie czy na Ots..:P
Wi?c tego co by?o si? nie przywr?ci. :D

2008-2009r.

Najwi?cej aktywnych u?ytkownik?w (1,766) by?o dnia 05-10-09, o godz. 08:29.

2% u?ytkownik?w forum nie gra wgl w tibie, 10% gra na otsach, 88% na realu.

2012-2013r.

Aktualnie na forum jest 434 u?ytkownik?w online. 110 zalogowanych oraz 324 go?ci

50% u?ytkownik?w nie gra wgl w tibie, 40 % gra na ots, a 10% gra na realu.

Ze 110 zalogowanych u?ytkownik?w, oko?o 20-25 jest naprawd? online, reszty nie wylogowuje z tneta. 324 go?ci, to osoby szukaj?ce co? do projektu.

Z takimi statami powodzenia ?ycz? !

@up
Statystyki z dupy wziete...
A jak juz bierzesz statystyki z dupy.
2008 - na ots gra 50k ludzi. Na rl gra 40k ludzi.
2013 - na ots gra 20k ludzi. Na rl gra 20k ludzi.

Ostatnia edycja:

Spada liczebno?? u?ytkownik?w na wszystkich forach o tematyce tibijskiej poniewa? widocznie spada r?wnie? ilo?? graj?cych w Tibie czy na Ots..:P

Ile jest for o tematyce tibijskiej? Otland, tnet, xtibia, koniec. Otland pobi? rekord popularno?ci w tym roku, chyba 2200~ user?w online. A w Tibii spada ilo?? bot?w a nie graczy.

Ile jest for o tematyce tibijskiej? Otland, tnet, xtibia, koniec. Otland pobi? rekord popularno?ci w tym roku, chyba 2200~ user?w online. A w Tibii spada ilo?? bot?w a nie graczy.

Spada ilo?? graczy, popatrz sobie na ilo?? online na starych serwerach typu Antica, Secura czy Valoria. Kiedy na npvp teraz jest po 300-400 os?b w godzinach szczytu, a na pvp po 200. Pami?tam, ?e jak forum by?o przenoszone z punbb na vB to na npvp by?o po te minimum 600-700 os?b i na pvp 500~. Wtedy dzia?y o Tibii i OTS by?y oblegane i mieli?my tam po kilku moderator?w, kt?rym pomaga? musieli dodatkowo globale, bo nie wyrabiali, a teraz poza pierdoleniem o botach albo jakich? skryptach do ots?w czy bot?w na tym forum nie dzieje si? prawie nic. Wpadnie jaki? random, poprosi o to co mu potrzebne, dostanie odpowied? i spada.

Czemu nikt nie ruszy dupy i nie p?jdzie w inn? stron? poza t? nieszcz?sn? Tibi?? Porozmawia? na r??ne tematy mo?na tylko na SB, co moim zdaniem jest dziwne, gdy od 2008 roku istnieje Tawerna i do tej pory poza tematami typu "Tw?j ulubiony sportowiec" reszta ma po 20 post?w.

@up:
Ten wy?ej dobrze gada?, pola? mu!

@topic:
Teraz tibia to nie to samo co kiedy?. Mn?stwo graczy, pe?no ludzi zainteresowanych forum i tematyk? Tibii & Open Tibii. Kiedy? mnie tu nie by?o, wi?c nie b?d? pisa? co tu si? dzia?o lecz widz?, ?e forum i tak utrzymuje poziom.
Ile jest for tibijskich, kt?re s? tak naprawd? dobre? Ot Land i Tibia.net.pl, tylko te mi do g?owy przychodz?. Inne albo upad?y albo nie mia?y ju? sensu istnienia przy tak ma?ej ilo?ci graczy real tibii i interesuj?cych si? teraz open tibi?.
Mo?na doda? inne, ciekawe dzia?y do forum zwi?zane z jak?? gr?, gdzie ciupie mn?stwo os?b, nawi?za? wsp??prac? z tak? gr? (banner za banner), co? trzeba kombinowa? w tych czasach ?eby ?y?.

Gowno prawda, na otlandzie tygodniowa liczba rejestracji wciaz rosnie.

Gowno prawda, na otlandzie tygodniowa liczba rejestracji wciaz rosnie.
Serio? B?dziesz por?wnywa? otland do tnetu? Tam ludzie si? znaj? na kwestiach zwi?zanych z OT, dodatkowo tutoriale s? sensowne, baza downloadu jest rozwini?ta, mapperzy s? na naprawd? wysokim poziomie, no i og?lnie nie zaniedbuj? forum od wielu lat i nikt nie potrafi z nimi konkurowa?, a co robi TNET? Niewiele sensownego, zmienia w?a?cicieli co jaki? czas, nie idzie w ?adnym kierunku (bo od mojego bana niewiele si? tu zmieni?o), w kadrze nadal s? ludzie bez odpowiednich kompetencji, no i nie ma tu nawet 10% os?b znajduj?cych si? na otlandzie, kt?re potrafi? cokolwiek.

Jak kto? ma w?tpliwo?ci co do kompetencji kadry, to poczytajcie czasami SB. Moderatorzy to zapewne ?rednia wieku 14-16 lat =/

Serio? B?dziesz por?wnywa? otland do tnetu? Tam ludzie si? znaj? na kwestiach zwi?zanych z OT, dodatkowo tutoriale s? sensowne, baza downloadu jest rozwini?ta, mapperzy s? na naprawd? wysokim poziomie, no i og?lnie nie zaniedbuj? forum od wielu lat i nikt nie potrafi z nimi konkurowa?, a co robi TNET? Niewiele sensownego, zmienia w?a?cicieli co jaki? czas, nie idzie w ?adnym kierunku (bo od mojego bana niewiele si? tu zmieni?o), w kadrze nadal s? ludzie bez odpowiednich kompetencji, no i nie ma tu nawet 10% os?b znajduj?cych si? na otlandzie, kt?re potrafi? cokolwiek.

Jak kto? ma w?tpliwo?ci co do kompetencji kadry, to poczytajcie czasami SB. Moderatorzy to zapewne ?rednia wieku 14-16 lat =/

I w?a?nie dlatego powinni?my zmieni? po raz kolejny kadr?? Od kiedy ludzie patrz? si? na wiek. Czy jeste? uprzedzony, ?e np. szesnastolatek nie przejmuje si? forum? Czy mo?e jeste? zbulwersowany, ?e moderatorem od map jest mapper, od pixelart?w pixelartysta itp.? Na tym polega brak kompetencji kadry? Mapperzy na naprawd? wysokim poziomie? O gustach si? nie dyskutuje, wiele os?b jest zadowolonych z naszych mapper?w. Tak samo pixelarty?ci - OTland to projekt na ca?y ?wiat, a ma znacznie s?abszych artyst?w od polskich(nie m?wi? o sobie). Czytaj?c komentarze ,,sprzeciwu'' mam wra?enie, ?e r?wnie dobrze wszystkie mog?yby by? pisane przez jedn? osob?: ,,Kadra z?a, u?ytkownicy ?li, co? trzeba zmieni?'' - mo?e jaka? propozycja?

Propozycje zmian s? zawsze otwarte, nie rozumiem wi?c, dlaczego nikt z tych ,,senior?w forum'' si? tam nie wypowiada. Cz?sto widz? komentarze: ,,wszystko jest ?le'' wi?c mo?ecie to nam wszystko napisa?... Cho? czasem mam wra?enie, ?e ,,wszystko ?le'' oznacza kolejn? zmian? kadry.

Nie pisa?em nic o zmianie kadry, bo skoro jest taka kadra, to znaczy ?e lepszych na tym forum ju? niestety nie ma xd Pisa?em propozycje zmian komu trzeba na pw, nie musz? si? chwali? o tym na ca?ym forum, gdy? u?ytkownicy czy zieloni i tak tego nie zmieni?, od tego jest przede wszystkim administracja.

Speeder napisał:

B?d? por?wnywa?, bo fora s? o tej samej tematyce a przynajmniej po?owa u?ytkownik?w na otlandzie to Polacy. Cholernie dziwne jest, ?e na angielskim forum jest wi?cej polak?w ni? na stronie na kt?rej pos?ugiwaliby si? ich rodowitym j?zykiem. My?lisz, ?e jaka? kompetencja, ludzie kt?rzy znaj? si? na robocie byli podczas twojego administrowania? Wiejesz hipokryzj? z daleka, bo oskar?asz nasz o co?, nad czym sam nie umia?e? kiedy? zapanowa?. Tu nigdy nie by?o ludzi kt?rzy s? w stanie zrobi? to co zrobiono na otlandzie - ale to nie znaczy, ?e mamy jak jakie? cioty si? poddawa? i zaprzesta? szukania w?a?nie takich fachowc?w. Nie b?dziemy brali przyk?adu ze starej kadry, i nie m?wi? teraz o Twoich "czasach", ale og?lnie o tym co prezentuje przesz?o??. Tnet nigdy nie by? du?ym forum a czasy "?wietlno?ci" nigdy nie istnia?y. Nawet na pocz?tku jego istnienia nie m?g? si? r?wna? z mas?wkami kt?re dzisiaj s? ju? ciut inne. Owszem, ?le nie by?o, ale fantastycznie te? nie. Teraz mo?e i jest gorzej ni? na pocz?tku, ale czasem trzeba wzi?? jeden krok w ty?, aby ruszy? dwa do przodu.
Tutaj te? ko?czy si? nasza konwersacja, skoro pr?bujesz udowodni? swoj? wy?szo?? cyferk? w dowodzie. Nie jeste?my w Watykanie, tutaj nie liczy si? wiek a inteligencja. Twoje kierowanie si? stereotypami zani?a poziom ca?ej dyskusji, a ja nie mam ochoty sprzecza? si? z kim? kto nie umie zaakceptowa? faktu, ?e ludzie potencjalnie m?odsi mog? go przewy?sza? m?dro?ci? na pewne tematy.
Tyle z mojej strony, pozdrawiam.

Nie wiem czy jeste? po prostu g?upi, czy tylko udajesz, ale je?li nie dotar?o do Ciebie co chcia?em przekaza?, to nie wiem co robisz na tym forum.

Nie wiem czy jeste? po prostu g?upi, czy tylko udajesz, ale je?li nie dotar?o do Ciebie co chcia?em przekaza?, to nie wiem co robisz na tym forum.
No to skoro do mnie nie dotar?o to by?by? tak mi?y i wyt?umaczy?? Czy to tylko pr?ba zakrycia debilizm?w kt?re powypisywa?e? poprzez oskar?anie mnie o nie zrozumienie? Je?eli nie ogarn??em to nie znaczy, ?e ja jestem g?upi, tylko ty, bo nie umiesz wyja?ni? czego? tak, abym wiedzia? o co chodzi.
Z tak ?a?osn? osob? jeszcze na tym forum nie mia?em przyjemno?ci rozmawia?. Nie mam czasu na takie pierdo?y, szukaj zaczepki gdzie indziej. :)

Tnet nigdy nie by? du?ym forum a czasy "?wietlno?ci" nigdy nie istnia?y.

By? najwi?kszym polskim forum dot. Tibii i OT, w googlach sta? w chuj wysoko i ka?dy dzieciak w?a?nie tutaj szuka? 'cz??ci' do jakiego? serwera czy bota, bo nie potrafi? angielskiego. Gdyby ludzie nie przestali wrzuca? dobrych (jak na te czasy) skrypt?w to by Tnet tak si? nie zapu?ci?. Taka prawda, ?e to skrypterzy utrzymywali to forum, reszta by?a t?em.

A co do kadry to jest jaka jest, tu przyznam racj? Reaperowi, ?e wa?ny jest poziom, jakim kto? reprezentuje siebie i kadr?, a jak kto? ma te 18 lat lub wi?cej to jest tylko dodatek. ;P

Ostatnia edycja:

Xervin napisał:
By? najwi?kszym polskim forum dot. Tibii, w googlach sta? w chuj wysoko i ka?dy dzieciak w?a?nie tutaj szuka? 'cz??ci' do jakiego? serwera czy bota, bo nie potrafi? angielskiego. Gdyby ludzie nie przestali wrzuca? dobrych (jak na te czasy) skrypt?w to by Tnet tak si? nie zapu?ci?. Taka prawda, ?e to skrypterzy utrzymywali to forum, reszta by?a t?em.
Nie b?d? w tej chwili wkleja? link?w do innej strony, ale istnieje takie miejsce w internecie kt?re kiedy? by?o o podobnej tematyce i zawsze by?o wi?ksze od tnetu. Wed?ug mnie "czasy ?wietlno?ci" by?yby wtedy, gdyby tnet osi?gn?? apogeum swoich mo?liwo?ci - w?asny silnik, mi?dzynarodowe dzia?y, o wiele wi?ksze liczby w statystykach - tyle, ?e nie jest to mo?liwe. Dlatego te? nazwa?em tnet forum dobrym, a nie najlepszym.

By? najwi?kszym polskim forum dot. Tibii i OT, w googlach sta? w chuj wysoko i ka?dy dzieciak w?a?nie tutaj szuka? 'cz??ci' do jakiego? serwera czy bota, bo nie potrafi? angielskiego. Gdyby ludzie nie przestali wrzuca? dobrych (jak na te czasy) skrypt?w to by Tnet tak si? nie zapu?ci?. Taka prawda, ?e to skrypterzy utrzymywali to forum, reszta by?a t?em.

A co do kadry to jest jaka jest, tu przyznam racj? Reaperowi, ?e wa?ny jest poziom, jakim kto? reprezentuje siebie i kadr?, a jak kto? ma te 18 lat lub wi?cej to jest tylko dodatek. ;P

Tyle, ?e 2-3 lata temu to tu byli skrypterzy, kt?rzy mieli wiedz? i co? potrafili, a nie dzieciaki, kt?re nauczy?y si? kopiowa? z innych for i udawa?, ?e dany skrypt zosta? stworzony przez nich.

Co do wieku - chodzi?o mi o postrzeganie danych sytuacji i poziom wypowiedzi. Mo?e by? i 13 latek, kt?ry b?dzie bardziej elokwentny ni? niejeden 20-30 latek, ale wi?kszo?? na tym forum pokazuje sw?j poziom w postach oraz na shoutboxie (szczeg?lnie poziom poprawno?ci j?zykowej i poziom wypowiedzi, kt?ry jest czasami ?a?o?nie niski).

Nie b?d? w tej chwili wkleja? link?w do innej strony, ale istnieje takie miejsce w internecie kt?re kiedy? by?o o podobnej tematyce i zawsze by?o wi?ksze od tnetu. Wed?ug mnie "czasy ?wietlno?ci" by?yby wtedy, gdyby tnet osi?gn?? apogeum swoich mo?liwo?ci - w?asny silnik, mi?dzynarodowe dzia?y, o wiele wi?ksze liczby w statystykach - tyle, ?e nie jest to mo?liwe. Dlatego te? nazwa?em tnet forum dobrym, a nie najlepszym.

?WIETNO?CI, nie ?wietlno?ci. Je?li chodzi o torg - nigdy tnet by go nie przebi?, brakowa?o tutaj klimatu, ludzie skupiali si? na forum, a nikt nie szuka? komunikacji ze sob? (no mo?e poza niekt?rymi kadrowiczami i u?ytkownikami, kt?rzy maj? ze sob? kontakt dalej), na tnecie NIGDY nie by?o rozruchu w HP, kt?ry powinien by? podstaw? forum, zawsze Tibia i OT, to samo by?o na Tibia.pl, kt?ra w ko?cu umar?a ?mierci? naturaln?, dlatego TORG teraz stoi i cieszy si? jak?kolwiek popularno?ci? ze wzgl?du na Owion i LoLa, a TNET jest fabryk? nowych user?w, kt?rzy wpadaj? zapyta? o bota, miejsce do expienia lub skrypt do otsa, przykre.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry