TNP upada?

Status
Zamknięty.
Odp: TNP upada?

@Placek tl;dr XD
@top
G?upim pomys?em by?a by kolejna OTS Lista, przy obecnych listach wybi? si? by?oby zbyt ci??ko. By?o ju? masa takich temat?w i naszych pomys??w za moich czas?w i pewnie i tych wcze?niej, niestety du?o roboty przy tym jest.
OTSLista nie potrzebna, s? ju? inne, wi?ksze, funkcjonalne.
Z takim podej?ciem to nie dziwne, ?e forum upada :x Bo po co wprowadza? co? nowego skoro jest ju? gdzie? takie inne stare nie?
To tak jakby? powiedzia?, ?e b?dziesz reklamowa? serwer tylko na tnecie, bo na innych nowych forach o tibii (bo na pewno takie s?) to nikt nie wchodzi.
I my?licie ze gdyby zrobi? taka list?, kt?ra by wygl?da?a inaczej i nawet lepiej ni? te co istniej? to by ludzie nie wchodzili? Nawet gdyby te osoby co s? na tnecie jeszcze aktywne powrzucali swoje serwery to co? ma?o by ich by?o?
A konkursy mhm pr?dzej to ludzie by si? rzucali na nie, gdyby w rl tibii mogli wygra? itemki albo ccki xD (a to jest ?atwe do zrobienia bo przecie? kto? zawsze jakie? konto na rl tibii ma)

@down
To jak to jest wa?kowane ca?y czas, to niech wy?sza wy?szo?? si? wypowie czy nie chc? robi?, czy nie mog?, czy nie umiej? i b?dzie spok?j.

Ostatnia edycja:

Dawtoreq,

OTSLista by?a w planach, ale sko?czy?o si? tylko na dyskusjach i kilku wst?pnych projektach po czym temat umar?.

G?upim pomys?em by?a by kolejna OTS Lista, przy obecnych listach wybi? si? by?oby zbyt ci??ko. By?o ju? masa takich temat?w i naszych pomys??w za moich czas?w i pewnie i tych wcze?niej, niestety du?o roboty przy tym jest.

Nie wiem po co ci?gle odgrzewa? tego samego kotleta skoro i tak to nie przynosi efekt?w.

Ogarnijcie si?, je?eli wam si? nie podoba forum to tutaj nie wbijajcie, nikt was tu nie trzyma. Tro kupi?o tnp i ma prawo do tego aby na nim zarabia? i nawet rozjebywa? je?eli im si? tak spodoba, nie wasza sprawa bo nie wasza w?asno?? je?eli chodzi o zamykanie, wam nikt do kieszeni nie zagl?da.

Jakim cudem z takim tokiem my?lenia Ty masz jeszcze zielony kolor? ;x

Tego typu argumenty by?y modne jeszcze jak by?o wi?cej os?b na forum, teraz Waszym zadaniem jest zatrzymanie u?ytkownik?w, kt?rzy jeszcze tu zagl?daj?.

Ju? 2 lata temu pisa?em o dodaniu dzia??w, tj. CS, LoL czy inne g?wna, wi?c popieram Micha jak najbardziej. Moim zdaniem jest to jedyna opcja na utrzymanie forum i wyci?gni?ciu z niego jakiego? profitu.
Przenie?? wszystko na now? domen?, z tej jebn?c redirecta. Rozkr?ci? dzia?y dotycz?ce innych gier, w mi?dzyczasie pracowa? nad jakimi? OTSListami i innymi pierdo?ami.

Ju? 2 lata temu pisa?em o dodaniu dzia??w, tj. CS, LoL czy inne g?wna, wi?c popieram Micha jak najbardziej. Moim zdaniem jest to jedyna opcja na utrzymanie forum i wyci?gni?ciu z niego jakiego? profitu.
Przenie?? wszystko na now? domen?, z tej jebn?c redirecta. Rozkr?ci? dzia?y dotycz?ce innych gier, w mi?dzyczasie pracowa? nad jakimi? OTSListami i innymi pierdo?ami.

Zapomnia?e? o jednej wa?nej rzeczy. Je?li nawet Eturl mia?by ch?ci, aby to zrobi? to i tak wszystko spali na panewce, a dlaczego? No, bo TRO nigdy si? na co? takiego nie zgodzi.

Teraz to ju? jest InData, nie Tro. Po pierwsze tutaj nie chodzi o to, ?e firma by si? nie zgodzi?a. Tu ludzie, kt?rzy siedzieli na forum mieli problem do tego jak kiedy? chcieli?my tak zrobi? i stworzyli?my nowe dzia?y i co by?o? Jeden wielki burdel i obraza ludzi bo tworzyli?my dzia?y o innej tematyce, wi?c tu nie stoi na przeszkodzie InData.

Teraz to ju? jest InData, nie Tro. Po pierwsze tutaj nie chodzi o to, ?e firma by si? nie zgodzi?a. Tu ludzie, kt?rzy siedzieli na forum mieli problem do tego jak kiedy? chcieli?my tak zrobi? i stworzyli?my nowe dzia?y i co by?o? Jeden wielki burdel i obraza ludzi bo tworzyli?my dzia?y o innej tematyce, wi?c tu nie stoi na przeszkodzie InData.

Imho tnp trzyma macrogames.

Czemu nikt nie zrobi prywatnej wrzuty dla download ? Linki nie wygasn? wtedy :)
Serwer www zwyk?y i tyle :)

@up
to zrob a nie cwaniakuj o.O

http://5.9.58.91/
hetzner porz?dna firma, na bank maj? wi?cej miejsca na serwerze, ni? potrzeba, strzelam, ?e serwer tnp ma przynajmniej 200GB nadwy?ki ;) no chyba, ?e co? jeszcze stoi na tym, ale s?dz?, ?e jak by?cie dogadali si? z tro to by si? zgodzili na hosting plik?w.

Witam.
Od czasu do czasu wpadam tutaj na forum, aby zobaczy? jak wygl?daj? stare ?mieci i musz? przyzna?, ?e go?ym okiem wida?, jak tnp podupad?o przez ostatni rok, mo?e dwa lata.
Niestety, ale to forum lata ?wietno?ci ma ju? dawno za sob?. Nie ma si? co oszukiwa?, Tibia nie jest ju? tak popularn? gr? jak kiedy?. ?eby uratowa? to forum, potrzeba zmian. Nie mniej jednak, dodanie dzia??w dotycz?cych innych gier, nijak pasuje do nazwy forum oraz tego, co prezentowa?o przez lata. Nie wiem, czy nie lepiej prowadzi? ma?e forum o tibii i ots, czy wielkie forum wielotematyczne m.in. o tibii i ots. Decyzja nale?y i tak do administracji, lecz trzeba pami?ta?, ?e nie wszystkie zmiany przynosz? dobre rezultaty.

Pozdrawiam,
Avrellius

http://5.9.58.91/
hetzner porz?dna firma, na bank maj? wi?cej miejsca na serwerze, ni? potrzeba, strzelam, ?e serwer tnp ma przynajmniej 200GB nadwy?ki ;) no chyba, ?e co? jeszcze stoi na tym, ale s?dz?, ?e jak by?cie dogadali si? z tro to by si? zgodzili na hosting plik?w.

Tak w praktyce to to jebane forum stoi na vb i ma zalaczniki. Wiec w teorii i w praktyce mozna wszystko tutaj uploadowac i wszystko bedzie na serwerze tneta. Ale... Po co? Ktos w ogole o tym wie? Ktos tego uzywa? Wygodne to?
Nie, nie nie nie nie nie... Wiec...

Forum sko?czy?o si? wraz z odej?ciem Kazi eot.

O GOD ! Sko?czcie pieprzy? bo p?aka? si? chce, ten ?e kazia odesz?a inni b?d? pisa? ?e moderatorzy to dzieci a reszta B?g jeden wie co. Forum nie upada tylko tibia, to nie s? ju? te czasy ?e ka?dy gra? w tibie i tylko w tibie, teraz jest masa innych gier wi?c nie wiem po cholere ci?gle kto? tworzy temat "forum upada" itd. Dziwi? ?e ?e global czy te? admin nie zamkn?? jeszcze tego tematu, zwyk?e g?upie i bezsensowne nabijanie post?w i tracenie czasu na pisanie w tym temacie, s? wa?niejsze rzeczy do robienia a Wy b?dziecie si? u?ala? nad tym wszystkim.

Ostatnia edycja:

O GOD ! Sko?czcie pieprzy? bo p?aka? si? chce, ten ?e kazia odszed? inni b?d? pisa? ?e moderatorzy to dzieci a reszta B?g jeden wie co. Forum nie upada tylko tibia, to nie s? ju? te czasy ?e ka?dy gra? w tibie i tylko w tibie, teraz jest masa innych gier wi?c nie wiem po cholere ci?gle kto? tworzy temat "forum upada" itd. Dziwi? ?e ?e global czy te? admin nie zamkn?? jeszcze tego tematu, zwyk?e g?upie i bezsensowne nabijanie post?w i tracenie czasu na pisanie w tym temacie, s? wa?niejsze rzeczy do robienia a Wy b?dziecie si? u?ala? nad tym wszystkim.

Ewidentnie dupa cie szczypie, przeciez nikt tutak nie robi hejtow na kadre czy moderatorow.

Imho nie sensu zmieniac tematyki, bo wiekszosc tych userow, ktorzy tu sa, zagladaja glownie ze wzgledu na tibie. Ja mysle, ze jak zepniecie dupska i dogadacie sie z userami, to da sie cos z tym jeszcze zrobic. Tylko trzeba dzialac zamiast pierdolic, macie chyba zgrana kadre i ogarnieyyc adminow. Padlo kilka dobrych pomyslow, nic tylko je wdrazac.

Bez odzewu, zloty chlopcze.

Ostatnia edycja:

Ewidentnie dupa cie szczypie, przeciez nikt tutak nie robi hejtow na kadre czy moderatorow. Imho nie sensu zmieniac tematyki, bo wiekszosc tych userow, ktorzy tu sa, zagladaja glownie ze wzgledu na tibie. Ja mysle, ze jak zepniecie dupska i dogadacie sie z userami, to da sie cos z tym jeszcze zrobic. Tylko trzeba dzialac zamiast pierdolic, macie chyba zgrana kadre i ogarnieyyc adminow. Padlo kilka dobrych pomyslow, nic tylko je wdrazac.

Bez odzewu, zloty chlopcze.

Ja jestem moderatorem wi?c co ja mog?? Czy mam mo?liwo?ci stworzenia nowych dzia??w? Nie, wi?c nie wiem po cholere Ty do mnie tu kierujesz ci?gle swoje wypowiedzi. I przesta? do mnie pisa? "ch?opcze" bo brzmi jakby? by?a star? bab?, a ja ma?ym dzieckiem.

Przecie? temat dotycz?cy upadku TNP powstaje co roku, nie wiem po kiego grzyba dalej dr??y? ten temat.
Co do osobnej pobieralni - moim zdanie to ?wietny pomys?, je?eli zajm? si? tym odpowiedni ludzie to co? z tego mo?e by?, wi?kszo?? plik?w jest dost?pna w sieci, trzeba tylko dobrze poszuka?.

Przecie? temat dotycz?cy upadku TNP powstaje co roku, nie wiem po kiego grzyba dalej dr??y? ten temat.
Przeczyta?e? pierwszy post? Autor tam wyja?nia dlaczego tak? nazw? zrobi? ;p

Co do pobieralni, to jest ju? ona sprz?tana z w?tk?w, w kt?rych nie ma aktywnych link?w. Oczywi?cie tematy te nie l?duj? w koszu, lecz w osobnym dziale(ukrytym) by by?o wiadomo czego szuka? w necie.

No dobrze, ?e przynajmniej pobieralnia b?dzie ogarni?ta, ale co z serwerem? Nadal potrafi ostro przymuli?. Macie zamiar kontaktowa? si? z "firm? zarz?dzaj?c?"?

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry