Odp: Training monki na rl
@Mikepall.
Mylisz si?. Oni doskonale wiedz? co robi? i chc?, by na wy?szym lvl'u knight i paladyn nie odst?powa? damage'm od maga i druida, kt?rzy zadaj? o wiele wi?ksze obra?enia.
Nie do ko?ca si? z Tob? zgodz?, paladyn nie odst?puj? ani troche w DMG (Assassiny + SD), jednak nie s? przystosowani do combo, przynajmniej jest tak przy poziomie 200 -.
Z tego co wida? na tych potworach nie wbije si? nawet shieldingu... A to wa?na rzecz.
Za wiele o tym nie wiemy wi?c nie ryczcie tak. Ja i tak wybior? skilowanie na summonie i 2 ratach do shieldingu bo te potwory nie atakuj? i by?by to tylko 1 potw?r a nie 2.
Te potwory nie bij? ? Radz?, si? przyjrze? zdj?ciu, a ujrzysz na dole napis z warto?ci? "blood hitu".
Przecie? oni to robi? dla balansu profesji, bo popatrzcie, pall nawet wy?mienity, mo?e uderzy? z combo jakie? 1k? A np. sorcerer, druid atakuj? z combo du?o, du?o wi?cej... A o knighcie nie wspomn?, np. Druid 100 level da rady zabi? Demona, a 100 knight ju? nie bardzo, zaj??o by mu to bardzo du?o czasu i prze ogromne Waste...
Fakt, nie gra?em do?? dawno na RL Tibii, ale nie s?dz?, ?eby pall combowa? za 1k, chyba, ?e chodzi Ci o potwora z wi?ksz? ilo?ci? HP, a mniejsz? ilo?ci? Def'a (np. Hydra). W nast?pnej cz??ci zdania pogmatwa?e? troch? sk?adni?, bo nie jestem w stanie zrozumie? o co Ci chodzi m?wi?c "atakuj? z combo". Je?eli chodzi Ci o zwyk?e 1,2,3 to przecie? kwestia liczby os?b. Chyba, ?e mia?e? na my?li np. r?zga + pojedynczy SD. Nie wiem na jakim ?wiecie masz za?o?on? posta? na "globalu", jednak nie widzia?em kogo? kto miota kule du?o ponad 1k. No, ale mniejsza z tym przejd?my do twojego zagadnienia odno?nie walki z Demonem. Z za?o?enia w (chyba ka?dej grze) profesja o mianie rycerza jest tankiem (przyjmuje wi?cej na klat? ni? inna klasa). To chyba jasne, ?e zabije owego potwora wolniej ni? np. druid. Czy mo?e chcesz aby knight poza du?? ilo?ci? ?ycia, wbija? si? w t?um i za przeproszeniem napierdala? ludzi niczym Dante (wtajemniczeni wiedz? ocb.). Poza tym nie powiesz mi, ?e rycerzem mniej zarobisz ni? profesj? magiczn?, nie chodzi mi tu o PK, czy inne rewolucje.
*Co do tematu:
Tak jak wspomnia? Napster Tibia nie jest darmow? gr?, FACC mo?na por?wna? do triala. Chyba nie my?licie, ?e pracownicy CipSoft'u radz?, b?d? nie radz? sobie z dziesi?ciolatkami, ale podejmuj? walk?, aby robi? co? za darmo.
Nie uwa?am, ?e training monki to ?wietny pomys?, ale pierw musimy je przetestowa? na w?asnej sk?rze.