• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Książki, dyskusja ogólna.

Odp: Ksi??ki, dyskusja og?lna.

Polecam ksi??ki z serii Dziedzictwo(Eragon), wszystkie ksi??ki Trudi Canavan, sag? pani Stephanie Meyer, Harry Potter?w cz??ci wszystkie. Tunele, Tunele G??biej i Tunele Otch?a? te? zas?uguj? na jedno z honorowych miejsc. Ulseyss More, je?li kto? lubi zagadki, Felix, Net, Nika te? mo?e doj?? do tego grona. Tradycyjnie, Tolkien - trzeba przeczyta?, naprawde ;p Je?li kto? lubi fantastyczne - my?l?, ?e czytaj?c tomy polecone przeze mnie, nie zawiedzie si? ;)

Ostatnio z nud?w przeczyta?em pierwsz? i pi?t? cz??? z serii Harrego Pottera. Mam ochot? przeczyta? jakie? fantasty. Bardziej si? w tym gustuj?. Macie co? do podrzucenia?

Ostatnio z nud?w przeczyta?em pierwsz? i pi?t? cz??? z serii Harrego Pottera. Mam ochot? przeczyta? jakie? fantasty. Bardziej si? w tym gustuj?. Macie co? do podrzucenia?

Klasyka:
- Wied?min; to do?? powa?na ksi??ka, wiele w?tk?w do ogarni?cia, ale bohaterowie przedstawieni ?wietnie (Geralt jako gorzko-ironiczny bohater), humor i akcja. Ka?dy szanuj?cy si? czytelnik fantasy, musi zaliczy? t? sag?.

- Tolkien, standard. Pewnie ogl?da?e? W?adc? pier?cieni jako film.

- Dziedzictwo Paoliniego. ?wietnie zbudowany ?wiat magii, kilka innowacyjnych pomys??w.

- "Ani s?owa prawdy" Jacka Piekary. Co? na szybko, jeden tom, lu?ne opowiadania.

- "Wojna Kwiat?w" Williamsa. R?wnie? jeden tom, za to jak bogaty w szczeg??y! Ca?kowicie nowe spojrzenie na ?wiat magii, humor i akcja.

Tyle na pocz?tek. xd

Par? ksi??ek czyta?em xd najbardziej spodoba?y mi si? takie tytu?y.

S. King ; wszystko jest wzgl?dne, to.
M. L. Kossakowska ; upi?r po?udnia czer?
A. Zalewski ; szesc razy ?mierc
R. Riordan ; Percy Jackson i bogowie olimpijscy
B. Keene ; miasto ?ywych trup?w

Szukam jakiej? mrocznej (d?ug??) opowie?ci i o jakim? bohaterze fantasy w stylu Percego Jacksona jakie? podpowiedzi?

Dwie nowo wypo?yczone przeze mnie ksi??ki. Jedna za rad? Czempiona, druga - siostry.

homo-bimbrownikus.jpg

Mroczna-Wieza-VII-Mroczna-Wieza-Nowe-Wydanie_Stephen-King,images_big,23,978-83-7359-603-0.jpg

Kubu?!
Chocia?... je?li chcesz poczyta? Kubusia to radz? zacz?? od pierwszej cz??ci, nie od ostatniej. Nie s? a? tak ze sob? powi?zane, jak potrafi? ksi??ki by?, jednak ciekawiej czyta si? od pocz?tku do ko?ca - wi?cej aluzji mo?na zrozumie?. Pierwsz? cz??ci? Kubusia s? 'Kroniki Jakuba W?drowycza'.

Ostatnia edycja:

Ja osobi?cie czytam ksi??ki o tematyce Religijnej . Albo poprostu ksi?zki opisane na faktach . Jak narazie ksi?zka w kt?rej si? zakocha?em to "Spowied? jest spoko" ...

Widz?, ?e wi?kszo?? z Was czyta tylko fantastyk?. W sumie nie przytoczyli?cie tutaj ksi??ki, kt?rej bym nie przeczyta?a, b?d? zacz??a to robi?.

Zaproponuje Wam seri? 'Millennium' autorstwa Stiega Larssona. Seria sk?ada si? z trzech ogromnych ksi??ek(po kilkaset stron), kt?re opowiadaj? o Lizabeth Salander, kt?ra jest 'zajebi?cie dobra w komputerach'. Troch? patologii, sporo podchod?w, mn?stwo zaskakuj?cych sytuacji i par? wieczor?w sp?dzonych z ksi??k?, zamiast przed komputerem. ?wietny krymina?, szczerze polecam. Sprawd? to sam/sama ^^.

Ja za? troch? "dojrzalszym" czytelnikom polecam ksi??k? Susanny Moore pt. "Tatua?". Nie jest ona d?uga, bo w mojej wersji posiada ona 176 stron i druk jest spory do tego, jednak ka?dy, kto chce poczyta? dobr? ksi??k? obyczajow? to nie mo?e omin?? tej ksi??ki. Niby to obyczaj?wka, czyli niedoceniany gatunek literacki, ale w tej ksi??ce ciemne ulice Nowego Jorku kryj? sporo tajemnic. ;)

P.S
Je?eli chcecie jaki? dobry, stary krymina?, to ca?kiem dobry tytu?em jest "Pr?ba niewinno?ci" Agaty Christie. (dodaj?, bo po przeczytaniu tematu dostrzeg?em, ?e krymina?y te? czytacie ;])

Ostatnia edycja:

W sumie to bardzooo rzadko czytam ksi??ki, ale czytam, bo jak jest lektura to trzeba :d.

Polecam ksi??k? pt. Zakochana zjawa, bardzo ciekawa i wci?gaj?ca.

Je?eli chcecie jaki? dobry, stary krymina?, to ca?kiem dobry tytu?em jest "Pr?ba niewinno?ci" Agaty Christie. (dodaj?, bo po przeczytaniu tematu dostrzeg?em, ?e krymina?y te? czytacie ;])
Imo, "10 murzynk?w" i "Dom zbrodni" s? lepsze ;)

Aktualnie czytam ksi??k? pt. "Dzieci Hurina" autorstwa J.R.R Tolkiena a w kolejce czeka "Hobbit" tego samego autora. Natomiast moja ulubiona ksi??ka, a w?a?ciwie seria ksi??ek to "Saga o Wied?minie" napisana przez Andrzeja Sapkowskiego. Jak nie trudno zauwa?y? moim ulubionym rodzajem ksi??ek jest fantastyka, opr?cz tego lubi? te? science fiction. Inne ksi??ki mnie nie poci?gaj?, owszem czytam je, ale dla mnie bez smoka albo blastera nie ma rozrywki ^^

Kiedy? bardzo lubi?em czyta? ksi??ki o tematyce pierwszej i drugiej wojny ?wiatowej, ale mi si? odmieni?o i teraz czytanie takich ksi??ek to dla mnie m?czarnia, wi?c nawet si? za to nie bior?.

Oczywi?cie "Harry Potter":].Na pewno ka?dy z nas ogl?da? film ale czy czyta? ksi??k? ? Ksi??ka bardzo wci?ga :)... A tak?e"W?adca Pier?cieni" i "Hobbit" s? bardzo dobrymi ksi??kami .Polecam i Pozdrawiam ;)

A co wy na tw?rczo?? Jonathana Carrolla? Kraina Chich?w, Bia?e Jab?ka, Szklana Zupa? Oko Dnia?
Nie znacie? Cierpicie. Musicie pozna?.

Korzon - wielki noob i antyfan ksi??ek - zamkn?? temat, a ja uwa?am, ?e jest on bardzo, bardzo przydatny i potrzebny tym, kt?rzy ksi??ki czytuj? i poszukuj? rady u podobnych sobie moli, a?eby si?gn?? po co? sprawdzonego i poczytnego.

Ja mam ochot? przeczyta? dobry thriller, co zatem polecacie?

Korzon - wielki noob i antyfan ksi??ek - zamkn?? temat, a ja uwa?am, ?e jest on bardzo, bardzo przydatny i potrzebny tym, kt?rzy ksi??ki czytuj? i poszukuj? rady u podobnych sobie moli, a?eby si?gn?? po co? sprawdzonego i poczytnego.

Ja mam ochot? przeczyta? dobry thriller, co zatem polecacie?

Nie wiem czy jest taka ksi??ka, ale przegl?daj?c tytu?y film?w Sadysta mi si? spodoba?. Nie ogl?da?em, nie czyta?em wiec nie wiem czy warto

Polecam
"Zjadacze umar?ych"
"Ksi??yc" J.Herbert
"Zab?jca umar?ych"
"Rambo"
og?lnie allegro i stare ksi??ki po 1 z? polecam kupi? z 20 losowo wybranych ja tak robi? :> horrory najlepiej,teraz w ksi?garni na p??ce w dziale horror sam Zmierzch i syf dla nastolatek :(

Czyta? kto? METRO 2033 i METRO 2034 Dimitriego Glukovsky? Bardzo ciekawy motyw post apokaliptycznej Moskwy. Polecam dla os?b kt?re nie gra?y w gr? tak jak ja, wtedy bardzo porusza wyobra?ni?. Je?eli kto? czyta? to prosi?bym o polecenie innych tytu??w w kt?rych akcja rozgrywa si? w podobnych klimatach.

Moja lista ksi??ek do przeczytania: Pie?? ludu i ognia, Saga Wied?min, Metro 2033, Zwiadowcy, Gra o tron, Pan lodowatego ogrodu, M?j przyjaciel Leonard, Igrzyska ?mierci i Buszuj?cy w zbo?u. Co o tym s?dzicie? Te ksi??ki by?y do?? cz?sto podawane na innym forum i zajebi?cie chwalone. Gdy tylko b?dzie kasa, to lec? do sklepu po kt?r?? z tych cudeniek. Kto? wspomnia?, ?e lubi religijne ksi??ki, a wi?c polecam B?g Urojony

Moja lista ksi??ek do przeczytania: Pie?? ludu i ognia, Saga Wied?min, Metro 2033, Zwiadowcy, Gra o tron, Pan lodowatego ogrodu, M?j przyjaciel Leonard, Igrzyska ?mierci i Buszuj?cy w zbo?u. Co o tym s?dzicie? Te ksi??ki by?y do?? cz?sto podawane na innym forum i zajebi?cie chwalone. Gdy tylko b?dzie kasa, to lec? do sklepu po kt?r?? z tych cudeniek. Kto? wspomnia?, ?e lubi religijne ksi??ki, a wi?c polecam B?g Urojony
Nie?le si? u?mia?am, naprawd?. Wejd? do biblioteki albo ksi?garni i podaj takie tytu?y, za?o?? si?, ?e pracownicy zg?upiej?. Nie ma pie?ni ludu i ognia, za to jest "Pie?? LODU i Ognia". Nie znajdziesz na p??ce pana lodowatego ogrodu, ale z pewno?ci? uda ci si? zdoby? "Pana LODOWEGO Ogrodu". Wszystko to ambitne ksi??ki, a, nie obra? si?, nie wygl?dasz na zapalonego mi?o?nika czytania, wi?c ci??ko ci b?dzie przez to przebrn??. Jeste? chyba strasznym mi?o?nikiem George'a Martina, co? Kupowanie "Gry o Tron" i "Pie?ni Lodu i Ognia", to prawie jak zakup dw?ch egzemplarzy dajmy na to... "Harry'ego Pottera", r??ni?cych si? ok?adk? i kilkoma scenami, kt?re z biegiem czasu i wzrostu ilo?ci nak?adu zosta?y wyci?te.

Do góry