What's new

-Trudny "Przygod? z Open Tibi? czas zacz??!" - TheForgottenServer, XAMPP, phpMyAdmin

Wirox

User
Reaction score
0
Odp: "Przygod? z Open Tibi? czas zacz??!" - TheForgottenServer, XAMPP, phpMyAdmin

Wielkie dzi?ki!
Poradnik bardzo dobry, wszystko jest dok?adnie opisane, nie mia?em ?adnego problemu, poza jedn? rzecz?, gdy przegl?darka nie wczytywa?a ani "localhost", ani "127.0.0.1", ale po d?ugim czasie si? z tym upora?em. Wystarczy?o da?, aby uruchomi?o XAMPP'a w trybie zgodno?ci z Windows XP. Cho? mo?na o tym napisa? w poradniku, by?oby mniej nie?cis?o?ci. Ale i tak wielkie dzi?ki, wida?, ?e nam?czy?e? si? z poradnikiem. Ca?o?? jest przejrzysta i bardzo mi to pomog?o w tworzeniu OTS'a.

Sentil

Ten Typ
Reaction score
85
Odp: "Przygod? z Open Tibi? czas zacz??!" - TheForgottenServer, XAMPP, phpMyAdmin

Dziwne, ?e mia?e? problemy ze zgodno?ci?, XAMPP jest w pe?ni kompatybilny zar?wno z Vist?, jak i z 7. Mo?e u?ywasz jakiej? starej, nieaktualnej wersji? Sugeruj? sprawdzi?. Przy pisaniu poradnika nie nam?czy?em si?, kiedy? sprawia?o mi to frajd? ; ) anyway ciesz? si?, ?e ci si? przyda?.

Lechnix

User
Reaction score
0

Mam ma?y problem poniewasz wyskakuje mi cos takiego i nie wiem co mam zrobic/ustawic xD
Prosze o pomoc.

Last edited:

Forseti

Senior User
Reaction score
82

Lechnix

User
Reaction score
0

ok dzieki dziala ale teraz mam nowy problem poniewa? pisze mi

[19/02/2011 20:50:48] mysql_real_query(): SELECT * FROM z_ots_comunication WHERE `type` = 'login'; - MYSQL ERROR: Table 'evo.z_ots_comunication' doesn't exist (1146)

i nie wiem co mam drobic

Rudi3333

Advanced User
Reaction score
16

Dodaj do bazy danych

Code:
CREATE TABLE `z_ots_comunication` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL,
`type` varchar(255) NOT NULL,
`action` varchar(255) NOT NULL,
`param1` varchar(255) NOT NULL,
`param2` varchar(255) NOT NULL,
`param3` varchar(255) NOT NULL,
`param4` varchar(255) NOT NULL,
`param5` varchar(255) NOT NULL,
`param6` varchar(255) NOT NULL,
`param7` varchar(255) NOT NULL,
`delete_it` int(2) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Tosian

Advanced User
Reaction score
2

Jak pr?buje si? zalogowac na acc manager to pisze ze nie mozna po??czy? sie z serverem pisze b??d (10049) + jeszcze jak klikam zak?adke players w phpmy admin to nie ma listy graczy chyba mi sie cos pomieszalo wy?wietla mi sie tylko jakies id nieco nizej name , world id itd

@EDIT aaa zapomnia?bym u?wam silnika Mega Evo Edit By H3Lper tego najnowszego ; )

Last edited:

Kaisus

Advanced User
Reaction score
24

Jak pr?buje si? zalogowac na acc manager to pisze ze nie mozna po??czy? sie z serverem pisze b??d (10049) + jeszcze jak klikam zak?adke players w phpmy admin to nie ma listy graczy chyba mi sie cos pomieszalo wy?wietla mi sie tylko jakies id nieco nizej name , world id itd

@EDIT aaa zapomnia?bym u?wam silnika Mega Evo Edit By H3Lper tego najnowszego ; )

Wiem o co chodzi.
Sam chcia?em postawi? na Mega Edit by Help3r ale nawet on sam nie wiedzia? jaki to b??d.
Nie mia?em ochoty si? z tym u?era? wi?c wzi??em usun??em ten silnik, sci?gn??em nowy podobny i bardzo dobrze ci powiem chodzi? bez zarzut?w opr?cz buga na que?cie nie pami?tam jakim.
Proponuj? ci usuna? silnik i zassa? nowy po czym go zredukowa? na nasze IP itd.

My?l? ?e ci pomog?em Tosian'ie.
Je?eli masz inne pytania odno?nie tego silnika, pisz do mnie na pw,gg lub tutaj b?de si? stara? zagl?da?. ;-)

Regards
Kaisus

Patrickasek

New User
Reaction score
1

Prosze daj link z innej strony do tego serwa bo na speedyshare nie moge pobra? nie wiem dlaczego ;/

Tiger66

User
Reaction score
0

Podaje screen z localhost/phpmyadmin:

Uploaded with

Screen z localhost'a:

Uploaded with

PS: 3 pierwsze powinny byc na BEZPIECZNY

holygrass

New User
Reaction score
0

Mam problem, po uruchomieniu Crying Damson'a i pojawieniu si? 'server online' wyskakuje mi klasyczny b?ad win XP typu "nie wysy?aj". jakies pomys?y czym mo?e to by? spowodowane? prosi?bym bardzo o pomoc.

wodzu1993

New User
Reaction score
0

Dzi?ki wielkie, wszystko dzia?a tylko problem teraz jak zrobi? stronk? do mojego ots? Z edytowaniem mapy jako? sobie poradze, jest du?o poradnik?w z tym zwi?zanych :pP Masz zamiar robi? poradnik co do stronki?

damianna

Active User
Reaction score
4

cze mam problem w??czy?em ots wpisuje passy 1/1 i patrze a tu nie ma account managera wchodze w phymyadmin/players jest account manager pomo?e kto??

damianna

Active User
Reaction score
4

teraz mam taki problem ze jak zaloze konto na pasach 1,1 to jest vocation a nie jestem druidem np

damianna

Active User
Reaction score
4

ktio mi pomo?? zrobic zeby wszystko bylo git z otsem dostanie goda jak bd chcial np moje gg 42421361 prawie zawsze jestem dostempny

damianna

Active User
Reaction score
4

dobra teraz mam problem taki ?e za?o?e konto na account managerze i nie ma druida knighta do zrobienia tylko vocation jest pomoze kto??

Haaan

Active User
Reaction score
1

zrobi?em dok?adnie jak w poradniku, a wyskakuje, ?e nie mo?e sie po??czy? do bazy danych...

nazwa u?ytkownika w tym localhost root, has?o 123 wsz?dzie

-- MySQL
mysqlHost = "localhost"
mysqlUser = "root"
mysqlPass = "123"
mysqlDatabase = "forgottenserver"
mysqlPort = 3306

-- SqLite
sqliteDatabase = "forgottenserver.s3db"

-- SQL
sqlType = "mysql"
passwordType = "plain"

Skyy

Active User
Reaction score
11

zrobi?em dok?adnie jak w poradniku, a wyskakuje, ?e nie mo?e sie po??czy? do bazy danych...
Odinstaluj wszystkie pliki xamppa i jakiekolwiek apache servie a nast?pnie pon?w wszystkie czynno?ci wskazane w poradniku. No i zmie? te has?o, bo to przecie? ?miechu warte jest nieeeeee.

Last edited:

Haaan

Active User
Reaction score
1

nie mam folderu Schemas

Afrati

Active User
Reaction score
25

Czy oby na pewno twoja baza danych nosi nazw? "forgottenserver"? Czy poprawnie zaimportowa?e? mysql? Postaraj si? najpierw przestudiowa? poradnik, a potem bierz si? za robot? ;).

@edit

Poszukaj w innych folderach.