What's new

Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68
Odp: Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

Ujd? w t?umie, ale na ich koncert na Orange Warsaw Festival nie jad?, s? lepsze zespo?y ;)

Coore

Senior User
Reaction score
33

Podoba ci si? praca jako Global Mod?
S?uchasz czego? opr?cz Metalu?
Jak min??y ci ?wi?ta Wielkiejnocy?
Lubisz Frugo?
Korzystasz z Google Chrome?

To wszystko :D

Serj_Tankian

Reaction score
68

Podoba ci si? praca jako Global Mod?
S?uchasz czego? opr?cz Metalu?
Jak min??y ci ?wi?ta Wielkiejnocy?
Lubisz Frugo?
Korzystasz z Google Chrome?

1. Jak najbardziej, ca?kiem przyjemne zaj?cie.
2. Nie s?ucham metalu ju? praktycznie ;p Wol? l?ejsze brzmienia, typu indie rock/pop rock, co? w tym stylu.
3. W miar?. Najwa?niejsze, ?e to 5 dni bez szko?y.
4. Niet (tak, jestem jedynym Polakiem, kt?ry nie lubi Frugo, wiem ;D).
5. Tak, chocia? zaczyna mnie to denerwowa? powoli.

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

Nie, za?pam si? na ?mier? jak Cobain ;)
>.<

1. Jeste? zadowolony z obecnych redaktor?w?
2. Czego s?uchasz z tych "l?ejszych brzmie?"?

Serj_Tankian

Reaction score
68
1. Jeste? zadowolony z obecnych redaktor?w?
2. Czego s?uchasz z tych "l?ejszych brzmie?"?

1. Tak, raczej tak. Zobaczymy jak jeszcze d?ugo popracuj? z Gazetk?, p?ki co praca idzie nam dobrze.
2. MGMT, Muse, Coldplay, Foster The People, Passion Pit, Peter Bjorn and John, Kasabian, The National, Mumford and sons, Empire of the sun, Frank Ocean, The Killers, Children Collide... To tak kilka na teraz, og?lnie to s?ucham strasznie wielu zespo??w i wymienienie wszystkich tu graniczy?oby z cudem.

@edit

Otwieram ponownie po powrocie do kadry.

Last edited:

Blantomancior

Active User
Reaction score
3

Dlaczego w wiekszosci forach nie mozna dodawac tematow??? Np. elfbot, ng itd??? Wiem ze byla aktualizacja forum do 4.0 czy jakos tak no ale pozdro dla was bo wszystko spieprzyla, stare tematy juz nie istnieja tutaj trzeba je wyszukiwac przez google, nie no pozdrowki..

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Na pro?b? otwieram ponownie.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Ty jeste? aramiszon?

Black Boss

Active User
Reaction score
5

Dlaczego lubisz haniebne dla metalu zespo?y takie jak Limp Bizkit? Bleeeeee.... Nu metal to obraza i szit.
Jakie pijasz piwo?
Lubisz by? nachlany?
Uwa?asz, ?e metalowcy to pijacy i brudasy? (Ja tak uwa?am, sam takim jestem)
Umiesz programowa??
Bra?e? kiedy? narkotyki?
Lubisz stare metalowe zespo?y - Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple?
Lubisz punk?
Jedziesz na koncert SOAD?
Czy uwa?asz, ?e deathcore to shit? (Ja mam takie pogl?dy - deathcore to shit jakich du?o, stacza muzyk? metalow? na z??, komercyjn? i bezproduktywn?, bezsensown? drog?)
Lubisz polskie zespo?y metalowe? Znasz zesp?? Hammer/Wolf & The Motherfuckers?
Ja si? mo?e przedstawie.
Nazywam si? Jakub. Jestem starym wyjadaczem Tibii, w sumie ostatnimi czasy odszed?em od niej i si? tym w og?le nie zajmuj?. By?em jednym z dw?ch administrator?w swego czasu najlepszego serwera pod 7.6 - Tibiafun (upad? w lutym (?), bo go?? wszystko ola?). Jestem programist?, znam Jav? i C++, zamierzam si? nauczy? Ruby on Rails, Pythona i PHP. Znam tak?e j?zyk dynamicznie interpretowany LUA, kt?ry u?ywany jest w skryptach do OTS?w.
Jestem tak?e zacnym fanem heavy i thrash metalu, jestem otwarty na krytyk? zespo??w, kt?rych s?ucham, sam jestem wobec wielu zespo??w metalowych krytyczny, czuj?, ?e nied?ugo z dobrego metalu zrobi si? komercyjny shit (tak jak to by?o z popem - kiedy? dobry, teraz szit), ale we krwi starych wyjadaczy dalej b?dzie p?yn?? stary kop dobrego heavy. Ostatnimi czasu troch? du?o pij?.
15 lat mieszka?em w miasteczku Bogatynia, teraz mieszkam w jego okolicach. Mo?liwe, ?e s?ysza?e? gdzie? o nim.
Tw?j nick mi podpowiada, ?e lubisz Tankiana. Podobaj? Ci si? jego solowe albumy? System Of A Down pewnie te? lubisz? Ja nie przepadam zbytnio za t? alternatyw?, bo normalnym metalem tego nie mo?na nazwa?, ale jest to ulubiony zesp?? mojej dziewczyny, wi?c respekt jaki? trzeba zachowa?, no w sumie przekabacam j? teraz na Iron Maiden.
W tym roku jad? na koncert Iron Maiden w ?odzi, pierwszy raz jad? na ich koncert. Na Woodstock te? jad? z ekip?, b?dzie tam Anthrax, zesp??, od kt?rego zacz??a si? moja przygoda z prawdziwym metalem (brat go s?ucha? i jako? mi tak wpad?o w ucho :p).
M?g?bym wi?cej pisa?, ale pewnie nawet nie chce Ci si? czyta? tego, co napisa?em. xD
Tak czy inaczej, pozdrawiam, widz?, ?e temat stary, no ale c??, przywita? nigdy za wiele. =)

Last edited:

Serj_Tankian

Reaction score
68

Dlaczego lubisz haniebne dla metalu zespo?y takie jak Limp Bizkit? Bleeeeee.... Nu metal to obraza i szit.
Jakie pijasz piwo?
Lubisz by? nachlany?
Uwa?asz, ?e metalowcy to pijacy i brudasy? (Ja tak uwa?am, sam takim jestem)
Umiesz programowa??
Bra?e? kiedy? narkotyki?
Lubisz stare metalowe zespo?y - Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple?
Lubisz punk?
Jedziesz na koncert SOAD?
Czy uwa?asz, ?e deathcore to shit? (Ja mam takie pogl?dy - deathcore to shit jakich du?o, stacza muzyk? metalow? na z??, komercyjn? i bezproduktywn?, bezsensown? drog?)
Lubisz polskie zespo?y metalowe? Znasz zesp?? Hammer/Wolf & The Motherfuckers?

Dobra, niby jest ten limit ilu?tam pyta? w po?cie, ale bajka. Mi?o mi Ci? pozna? Kuba, te? mia?em jecha? na Maiden?w, ale doszed? SOAD, Tankian solo w Kongresowej, Liga ?wiatowa w siatk?wce i w sumie ju? nie by?o co szar?owa? z got?wk? na kolejny koncert. Co do pyta? (od pauz ?eby by?o si? troszk? ?atwiej po?apa?):
-Nu metal to jaki? od?am metalu, fakt ?e przez spor? cz??? s?uchaczy gatunku pogardzany (i pewnie s?usznie, bo jednak linie melodyczne i teksty piosenek zespo??w typu KoRn czy Slipknot s? du?o bardziej banalne, wr?cz prawie popowe momentami), ale jednak ?atwiej wpada w ucho i wiele os?b od tego w?a?nie zaczyna przygod? z s?uchaniem "ci??szych brzmie?". Zauwa?y?em, ?e nawet na festiwalach panuje trend wpychania jako jednego z headliner?w w?a?nie zespo?u nu-metalowego, bo to po prostu gwarantuje pewien poziom zainteresowania wydarzeniem.
- Og?lnie nie pijam du?o alkoholu, no chyba ?e jest okazja, ale przecie? piwo to nie alkohol ; ) Zazwyczaj ?ywiec, ale czasem te? Le?ajsk, bo to jednak sponsor mojego ukochanego klubu.
- Nie, powiem szczerze, ?e nie. Raczej staram si? "trzyma? fason".
- Pewnie nie wszyscy, ale w du?ej cz??ci tak. Jest to pewien styl ?ycia bez przejmowania si? pierdo?ami, wi?c trafia do wielu os?b.
- Nie.
- Nie.
- Bardzo. Na Purplach by?em 3 lata temu w Rzeszowie, kiedy mieli bodaj?e z 5-6 koncert?w w ca?ej Polsce. Z Black Sabbath b?dzie ci??ko, bo najbli?ej s? chyba w Pradze z tego co s?ysza?em, ale mo?e kiedy? zawitaj? i do nas.
- Ujdzie. W sumie style i gatunki si? mieszaj?, nawet The Offspring mo?na zaliczy? niby do punku, wi?c na pewno zdarza mi si? s?ucha?.
- Oczywi?cie. Na Tankiana solo jecha?em do Pragi, to na SOAD do ?odzi bym nie dojecha?? ; ) Mam bilet GC EE, le?y w g?rnej szufladzie i czeka na dzie? koncertu.
- Na pewno nie jest to m?j styl, mo?e kogo? rajcuje, ale mam w tej kwestii podobne zdanie do Twojego.
- Hammera oczywi?cie zna?em, to jednak klasyka obok takich zespo??w jak KAT czy Acid Drinkers. Tego drugiego niestety nie mia?em okazji pozna?, ale zesp?? widz? do?? m?ody, wi?c pewnie b?dzie okazja nadgoni?.

Serja bardzo lubi?, jest jednym z moich idoli. Szanuj? go nie tylko jako muzyka, ale te? aktywist?, po prostu jako cz?owieka. By?o mi dane raz spotka? si? z nim w pa?dzierniku 2012 roku w Pradze, po jego koncercie w klubie Lucerna (w sumie by?a to na pewno wspania?a nagroda za czekanie 8 godzin w pa?dziernikowym deszczu w kolejce pod scen? ; ) ), na co mia?o wp?yw nasze wielkie szcz??cie (jedna z dziewczyn pracuj?cych przy koncercie by?a Polk? i mog?a tego typu "wjazd za kulisy" za?atwi?). Ostatni album "Harakiri" jest na pewno najbardziej udanym jego solowym projektem, troch? "mocniejszym" ni? poprzednie. ?piewa o rzeczach wa?nych, g?os ma fantastyczny pomimo lat eksploatowania. Alternatywnych zespo??w jest teraz strasznie du?o i pewnie te? nie ka?demu to pasuje, na bank SOAD zrobi? dla muzyki mniej ni? Maideni, ale jednak bardzo lubi? ten zesp??, chcia?bym ?eby nagrali co? nowego.
Temat stary, bo te? i pewien czas by?em w kadrze, od ma?ego murzynka supporta, po d?ugi czas na globalu. Teraz raczej nie widzi mi si? powr?t do kadry, ale je?li mog? komu? pom?c jako CM, to chc? robi? chocia? to, wi?c temat, mam nadziej?, o?yje troch? na nowo.

P.S. Przeczyta?em ca?o??, spokojnie.

Last edited:

Black Boss

Active User
Reaction score
5

Mi?o, ?e odpowiedzia?e?.
A poza tym, wali? regulaminy, ostatnio mandat za picie doszed?.
Fajnie, ?e znasz Hammera, ja go s?ucha?em przez 2 lata, a potem okaza?o si? co? niesamowitego... siedzimy z kumplami, oczywi?cie przy piwku, gadamy o polskim metalu, ja tam temat w?a?nie o Hammerze. Okaza?o si?, ?e znajomi znali ten zesp?? (jest on prawie nieznany w Polsce, no co najwy?ej dla starszych ludzi jest on bardziej znany, bo w latach '90 by? dosy? popularny), jeden z nich jest nawet jego dobrym znajomym i okaza?o si? tak?e, ?e Wolf (wokalista Hammera) pochodzi z mojego miasta. Po us?yszeniu tego faktu od razu zacz??em przeszukiwa? internet i w ko?cu znalaz?em numer gadu-gadu tego go?cia. No to napisa?em do niego, ?e jestem od Kapica (taki go??, to w?a?nie on jest dobrym znajomym tego go?cia), pogadali?my, zapyta?em si?, czy chcia?by si? spotka? na piwo, on si? zgodzi?. No i w sumie na tym zako?czyli?my, to by?o kilka dni temu, ja na razie czasu nie mam na piwo, ale jak b?dzie, to p?jdziemy, cho? Wolf te? ma swoje problemy, chocia?by z Hammerem, bo go wyjebali z zespo?u (w sumie za spraw? jakiego? m?odego, nowego skurwiela), a przecie? to on ukszta?towa? ten zesp??... Tak czy inaczej, spotkam si? ?yw? legend?, musia?em si? pochwali?. :D
Aaa i jeszcze pytanka.
1. W jakim wojew?dztwie mieszkasz?
2. Czy wiesz, ?e wczoraj by? dzie? Slayera?
3. Lecisz na Impact Festival?
4. Podoba Ci si? zesp?? Rammstein?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Tak to ju? bywa, ?e teraz nie zawsze docenia si? postaci, kt?re zrobi?y wiele dla muzyki. Powstaj? nowe covery "Wonderwall" czy "Viva la vida" by One Direction (WTF?), niestety o pewnych ludziach po prostu si? zapomina usi?uj?c ich na si?? zast?pi? "nowymi".
1. W jakim wojew?dztwie mieszkasz?
2. Czy wiesz, ?e wczoraj by? dzie? Slayera?
3. Lecisz na Impact Festival?
4. Podoba Ci si? zesp?? Rammstein?
1. Mieszkam w Przemy?lu, w wojew?dztwie podkarpackim, tak?e jak widzisz "wsz?dzie mam daleko" (dobra, do Lwowa mam blisko!) ; ) Od pa?dziernika zaczynam studia w, mam nadziej?, jakiej? wi?kszej lokacji, tak?e mo?e b?d? mia? "bli?ej do ?wiata".
2. O prosz?, nie wiedzia?em. Leci dzie? za dniem, codziennie jest "dzie? czego?", tak?e ci??ko nad??y?, ale zapisz? w kalendarzu na przysz?o??.
3. Niestety nie, tak jak pisa?em wy?ej - fundusze do?? ograniczone i na wszystko dojecha? si? nie da, zw?aszcza, ?e prawie zawsze mam p?? Polski do przejechania a benzyna te? idzie w g?r?.
4. Wiesz co, zauwa?y?em, ?e j?zyk niemiecki bardzo pasuje do tego typu brzmie?, naprawd? jest to dla mnie niezwyk?e, ?e te dwa elementy zgrywaj? si? tak dobrze. Dla Rammsteina chcia?em jecha? na Impact w?a?nie, ale ch?opaki s? w Polsce praktycznie rok w rok, wi?c mo?e b?dzie kiedy? jeszcze okazja. ?wietny zesp??, m?dre teksty i na koncertach daj? rad?, ci?gle jakie? nowo?ci, p?omienie, b?yski, robi wra?enie. Kontakt z publik? maj? fajny, zawsze mi si? podoba ta ??d? p?yn?ca przez r?ce publiki podczas piosenki "Seemann". Tworz? fajne spektakle zamiast rzemie?lniczo odgrywa? kawa?ki kt?re maj? ju? sw?j wiek, niech graj? jak najd?u?ej.

Last edited:

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

S?uchasz mo?e troszk? muzyki klubowej, tz. house, hardstyle, trance?

Serj_Tankian

Reaction score
68

S?uchasz mo?e troszk? muzyki klubowej, tz. house, hardstyle, trance?

Czasem co? mi wpadnie w ucho, ale to raczej "mainstreamowi" wykonawcy typu Paul Oakenfold, Daft Punk, Martin Solveig, ATB, Headhunterz, itp. Styczno?? z tego typu muzyk? mam raczej tylko na imprezach, w domu niewiele jej s?ucham.

Rychu Be

Senior User
Reaction score
14

Kosma? znasz czasem Rowina?

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

To ze ty tak uwazasz nie znaczy ze wszyscy, ja np uwielbiam screamo, deathcore, metalcore, czaaaasem ale to czasem moge posluchac black metalu ale metalu tak samo slucham.
Moje pytanko: Czy tez nie potrafisz zrozumiec takich ludzi jak kolega ktory zadal to pytanie wyzej na ktore odpisalem, chodzi mi tutaj o fakt ze deathcore jest odrebna czescia metalu, jest wiele rodzaji metalu ale metal nie jest tutaj glownym rodzajem muzyki, nie ogarniam po prostu jak mozna mowic ze jeden rodzaj muzyki sciaga na psy inny, sa rozni ludzie sluchajacy roznej muzyki i mi to nie przeszkadza bo kazdy ma swoje brzmienie i wgl sam fakt ze jak logicznie jeden rodzaj muzyki moze 'zepsuc' inny, nie da sie zepsuc rodzaju muzyki, bo zawsze zostana gdzies naswiecie fani takiej muzyki. Wiec czekam na twoje zdanie na temat :)

Serj_Tankian

Reaction score
68

Moje pytanko: Czy tez nie potrafisz zrozumiec takich ludzi jak kolega ktory zadal to pytanie wyzej na ktore odpisalem, chodzi mi tutaj o fakt ze deathcore jest odrebna czescia metalu, jest wiele rodzaji metalu ale metal nie jest tutaj glownym rodzajem muzyki, nie ogarniam po prostu jak mozna mowic ze jeden rodzaj muzyki sciaga na psy inny, sa rozni ludzie sluchajacy roznej muzyki i mi to nie przeszkadza bo kazdy ma swoje brzmienie i wgl sam fakt ze jak logicznie jeden rodzaj muzyki moze 'zepsuc' inny, nie da sie zepsuc rodzaju muzyki, bo zawsze zostana gdzies naswiecie fani takiej muzyki. Wiec czekam na twoje zdanie na temat :)

Mam do tej opinii mocno ambiwalentny stosunek. Z jednej strony, wiadomo, jest wiele podgatunk?w metalu i ka?dy s?uchacz mo?e znale?? co? dla siebie, st?d nie powinno si? dyskryminowa? ?adnego z nich, bo wszystkie tworz? w gruncie rzeczy jeden wsp?lny gatunek, jedn? rodzin?. Z drugiej strony jestem w stanie zrozumie? tego typu opinie, gdy? pozna?em ju? w ?yciu wielu fan?w metalu (ale nie tylko) do?? hermetycznie zamkni?tych w swoim obszarze muzycznych zainteresowa?, pogardzaj?cych nu-metalem, deathcore, itp. Po prostu, jeden lubi chodzi? do opery, a drugi jak mu cyganie graj?. Ludzie s? r??ni i r??nie reaguj? na muzyk?, wi?c trzeba uszanowa? zdanie ka?dego ; )

Gabalucha

Banned
Reaction score
6

1. Kibicujesz jakiemu? Polskiemu klubowi?
2. Dlaczego akurat SOAD jest twoim ulubionym zespo?em?
3. Co porabiasz :D?

Serj_Tankian

Reaction score
68

1. Kibicujesz jakiemu? Polskiemu klubowi?
2. Dlaczego akurat SOAD jest twoim ulubionym zespo?em?
3. Co porabiasz :D?

1. Patrz?c na Tw?j awatar, to nie ucieszy Ci? odpowied? ; ) Od jaki? 6-7 lat kibicuj? Legii, mam kart? kibica, zdarza mi si? by? raz na ruski rok na jakim? meczu. Oby LM w tym sezonie wypali?a.
2. Nie m?wi?, ?e ulubionym, na pewno jednym z. Bardzo uspokaja mnie ich muzyka, maj? ?wietne teksty, c?? wi?cej doda?.
3. A id? biega? chyba w?asnie, bo pogoda fajna, mo?e mi b?l g?owy przejdzie ; )