Odp: Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.
Dlaczego lubisz haniebne dla metalu zespo?y takie jak Limp Bizkit? Bleeeeee.... Nu metal to obraza i szit.
Jakie pijasz piwo?
Lubisz by? nachlany?
Uwa?asz, ?e metalowcy to pijacy i brudasy? (Ja tak uwa?am, sam takim jestem)
Umiesz programowa??
Bra?e? kiedy? narkotyki?
Lubisz stare metalowe zespo?y - Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Deep Purple?
Lubisz punk?
Jedziesz na koncert SOAD?
Czy uwa?asz, ?e deathcore to shit? (Ja mam takie pogl?dy - deathcore to shit jakich du?o, stacza muzyk? metalow? na z??, komercyjn? i bezproduktywn?, bezsensown? drog?)
Lubisz polskie zespo?y metalowe? Znasz zesp?? Hammer/Wolf & The Motherfuckers?
Dobra, niby jest ten limit ilu?tam pyta? w po?cie, ale bajka. Mi?o mi Ci? pozna? Kuba, te? mia?em jecha? na Maiden?w, ale doszed? SOAD, Tankian solo w Kongresowej, Liga ?wiatowa w siatk?wce i w sumie ju? nie by?o co szar?owa? z got?wk? na kolejny koncert. Co do pyta? (od pauz ?eby by?o si? troszk? ?atwiej po?apa?):
-Nu metal to jaki? od?am metalu, fakt ?e przez spor? cz??? s?uchaczy gatunku pogardzany (i pewnie s?usznie, bo jednak linie melodyczne i teksty piosenek zespo??w typu KoRn czy Slipknot s? du?o bardziej banalne, wr?cz prawie popowe momentami), ale jednak ?atwiej wpada w ucho i wiele os?b od tego w?a?nie zaczyna przygod? z s?uchaniem "ci??szych brzmie?". Zauwa?y?em, ?e nawet na festiwalach panuje trend wpychania jako jednego z headliner?w w?a?nie zespo?u nu-metalowego, bo to po prostu gwarantuje pewien poziom zainteresowania wydarzeniem.
- Og?lnie nie pijam du?o alkoholu, no chyba ?e jest okazja, ale przecie? piwo to nie alkohol ; ) Zazwyczaj ?ywiec, ale czasem te? Le?ajsk, bo to jednak sponsor mojego ukochanego klubu.
- Nie, powiem szczerze, ?e nie. Raczej staram si? "trzyma? fason".
- Pewnie nie wszyscy, ale w du?ej cz??ci tak. Jest to pewien styl ?ycia bez przejmowania si? pierdo?ami, wi?c trafia do wielu os?b.
- Nie.
- Nie.
- Bardzo. Na Purplach by?em 3 lata temu w Rzeszowie, kiedy mieli bodaj?e z 5-6 koncert?w w ca?ej Polsce. Z Black Sabbath b?dzie ci??ko, bo najbli?ej s? chyba w Pradze z tego co s?ysza?em, ale mo?e kiedy? zawitaj? i do nas.
- Ujdzie. W sumie style i gatunki si? mieszaj?, nawet The Offspring mo?na zaliczy? niby do punku, wi?c na pewno zdarza mi si? s?ucha?.
- Oczywi?cie. Na Tankiana solo jecha?em do Pragi, to na SOAD do ?odzi bym nie dojecha?? ; ) Mam bilet GC EE, le?y w g?rnej szufladzie i czeka na dzie? koncertu.
- Na pewno nie jest to m?j styl, mo?e kogo? rajcuje, ale mam w tej kwestii podobne zdanie do Twojego.
- Hammera oczywi?cie zna?em, to jednak klasyka obok takich zespo??w jak KAT czy Acid Drinkers. Tego drugiego niestety nie mia?em okazji pozna?, ale zesp?? widz? do?? m?ody, wi?c pewnie b?dzie okazja nadgoni?.
Serja bardzo lubi?, jest jednym z moich idoli. Szanuj? go nie tylko jako muzyka, ale te? aktywist?, po prostu jako cz?owieka. By?o mi dane raz spotka? si? z nim w pa?dzierniku 2012 roku w Pradze, po jego koncercie w klubie Lucerna (w sumie by?a to na pewno wspania?a nagroda za czekanie 8 godzin w pa?dziernikowym deszczu w kolejce pod scen? ; ) ), na co mia?o wp?yw nasze wielkie szcz??cie (jedna z dziewczyn pracuj?cych przy koncercie by?a Polk? i mog?a tego typu "wjazd za kulisy" za?atwi?). Ostatni album "Harakiri" jest na pewno najbardziej udanym jego solowym projektem, troch? "mocniejszym" ni? poprzednie. ?piewa o rzeczach wa?nych, g?os ma fantastyczny pomimo lat eksploatowania. Alternatywnych zespo??w jest teraz strasznie du?o i pewnie te? nie ka?demu to pasuje, na bank SOAD zrobi? dla muzyki mniej ni? Maideni, ale jednak bardzo lubi? ten zesp??, chcia?bym ?eby nagrali co? nowego.
Temat stary, bo te? i pewien czas by?em w kadrze, od ma?ego murzynka supporta, po d?ugi czas na globalu. Teraz raczej nie widzi mi si? powr?t do kadry, ale je?li mog? komu? pom?c jako CM, to chc? robi? chocia? to, wi?c temat, mam nadziej?, o?yje troch? na nowo.
P.S. Przeczyta?em ca?o??, spokojnie.