What's new

Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68
Odp: Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

Wi?kszo?? wy?ej wymienionych zespo??w to g?wna, deal with it. Alice in Chains propsuje, grunge lepszy ni? Nirvana.

/top - interesujesz si? ?redniowieczem?

Nie znasz si?, doniczkowcu ;s

Ze ?redniowiecza w czwartek pisz? esej historyczny, jestem w klasie z rozszerzon? histori?, wi?c si?? rzeczy, chyba musz? ;)

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Nie znasz si?, doniczkowcu ;s

Ze ?redniowiecza w czwartek pisz? esej historyczny, jestem w klasie z rozszerzon? histori?, wi?c si?? rzeczy, chyba musz? ;)

stfu

W?a?nie nie musisz. Te? mam rozszerzon? histori?, a pewnie 3/4 klasy sko?czy z dw?j? na ?wiadectwie.

My?lisz, ?e zakon iluminat?w to bujda? Nie uwa?asz, ?e za zamachem na WTC nie stoj? terrory?ci?

Serj_Tankian

Reaction score
68

My?lisz, ?e zakon iluminat?w to bujda? Nie uwa?asz, ?e za zamachem na WTC nie stoj? terrory?ci?

Hmm...zakon na pewno bujd? nie jest, poniewa? istniej? solidne podstawy historyczne o tym ?wiadcz?ce. Nie wiem jaki ma to zwi?zek z pytaniem o ?redniowiecze, bo to ju? ko?c?wka XVIII wieku ;)
Co do zamachu na WTC - prezydentura Georga W. Busha by?a dziwna i krwawa. Zbyt dziwna i krwawa niestety. My?l?, ?e jest to kwestia pseudowojny wypowiedzianej terroryzmowi i faktycznie by? to atak, ale pewno?ci mie? nie mo?emy.

Last edited:

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Hmm...zakon na pewno bujd? nie jest, poniewa? istniej? solidne podstawy historyczne o tym ?wiadcz?ce. Nie wiem jaki ma to zwi?zek z pytaniem o ?redniowiecze, bo to ju? ko?c?wka XVIII wieku ;)
Co do zamachu na WTC - prezydentura Georga W. Busha by?a dziwna i krwawa. Zbyt dziwna i krwawa niestety. My?l?, ?e jest to kwestia pseudowojny wypowiedzianej terroryzmowi i faktycznie by? to atak, ale pewno?ci mie? nie mo?emy.

Czyta?em, ?e zakon iluminat?w najbardziej rozr?s? si? w ?redniowieczu, wi?c tak mi si? przypomnia?o.

S?ysza?e? o operacji Northwoods? Je?eli nie, to jak si? czujesz po przeczytaniu o niej i ponownym przeczytaniu swojego poprzedniego posta?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Teoria spiskowa. ??czenie dzia?a? rz?du USA z wczesnych lat sze??dziesi?tych z XXI wiekiem jest totalnym nieporozumieniem. Bush by? kretynem, ale nie a? takim.

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Teoria spiskowa. ??czenie dzia?a? rz?du USA z wczesnych lat sze??dziesi?tych z XXI wiekiem jest totalnym nieporozumieniem. Bush by? kretynem, ale nie a? takim.

Raczej ignorancja, a nie teoria spiskowa, bo a? dziwi sam fakt, ?e tak wa?ne dokumenty zostaj? ujawnione po czterdziestu latach, na dodatek przy okazji ?mierci Kennedy'ego.

A my?lisz, ?e Obama to dobry nast?pca Busha? Cz?owiek, kt?ry wysy?a wojska w ka?dy region, gdzie znaleziono rop?, przy czym jako pretekst wymy?la r??nego rodzaje akcje, np. bekowa sprawa z Konym.

Serj_Tankian

Reaction score
68

Z uwagi na ordynacj? w USA, do?? trudno jest wybra? lepszego prezydenta. Tam jego rola jest bardzo znacz?ca, a w dodatku dzia?a zasada "zwyci?zca bierze wszystko" i wygra? mo?e paradoksalnie prezydent, kt?ry nie zdoby? wi?kszo?ci. Nawet je?li kandydat kreuje si? na m??a stanu, to p??niej wychodzi szyd?o z worka, st?d tak nieudane prezydentury.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Something smells like a teen spirit, doesn't it?

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Aha, to mam Ci? teraz zabi?, tak?

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Nie, za?pam si? na ?mier? jak Cobain ;)

Niekt?rzy m?wi?, ?e Cobaina zamordowa?a ?ona. :confused: :confused: :confused: :confused:

Dlaczego uwa?asz, ?e Coma jest ?wietnym zespo?em, chocia? jest kup? na patyku?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Niekt?rzy m?wi?, ?e Cobaina zamordowa?a ?ona. :confused: :confused: :confused: :confused:

Oczywi?cie, nast?pnie wy??czy?a Simsy i posz?a spa? ;p

Co do Comy - jest to najlepszy polski zesp?? rockowy ostatnich lat. Tworz? fantastyczne kompozycje i na koncertach nie odbiegaj? stylistycznie i jako?ciowo od nagra? studyjnych.

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Oczywi?cie, nast?pnie wy??czy?a Simsy i posz?a spa? ;p

Co do Comy - jest to najlepszy polski zesp?? rockowy ostatnich lat. Tworz? fantastyczne kompozycje i na koncertach nie odbiegaj? stylistycznie i jako?ciowo od nagra? studyjnych.

Nie, nast?pnie upozorowa?a samob?jstwo (nawet napisa?a list po?egnalny w imieniu Kurta).

P?ake z beki. XD ?pi?czka to kijowy zesp??, szkoda na nich s??w, a tym bardziej na Roguckiego, kt?ry solow? p?yt? wyda? i zbiera propsy od za?amanych nastolatek.

My?lisz, ?e wypadek w Smole?sku w rzeczywisto?ci NIE BY? wypadkiem?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Nie, nast?pnie upozorowa?a samob?jstwo (nawet napisa?a list po?egnalny w imieniu Kurta).

P?ake z beki. XD ?pi?czka to kijowy zesp??, szkoda na nich s??w, a tym bardziej na Roguckiego, kt?ry solow? p?yt? wyda? i zbiera propsy od za?amanych nastolatek.

My?lisz, ?e wypadek w Smole?sku w rzeczywisto?ci NIE BY? wypadkiem?

Czy za?amanych nastolatek? Nie wiem ;p
P?yta Roguckiego jest weselsza i pogodniejsza ni? ka?da z dotychczasowych p?yt Comy, wi?c mo?e niekoniecznie "za?amanych". Przynajmniej ja si? do tego grona nie zaliczam, a Come uwielbiam.

Co do Smole?ska - tak, moim zdaniem by?o to dzia?anie celowe, ?ci?lej rzecz ujmuj?c - zamach.

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13
Brawo, chocia? niekt?rzy nie o?lepli. Moim zdaniem mo?e nie by? to zamach (chocia? naoczni ?wiadkowie widzieli p?on?cy silnik jeszcze przed uderzeniem o ziemi?), ale na pewno dzia?anie celowe maj?ce na celu wywrze? nacisk na kapitana i/lub za?og? samolotu. Czasami niepozorne zmiany, brak tzw. check-listy mo?e doprowadzi? do b??du, kt?ry wygl?da na b?ahostk?, a ma ogromny wp?yw na dalszy przebieg akcji. To co powiedzia?em, nie kierowa?em si? polityka, gdy? dla mnie to po prostu zwyk?y wypadek lotniczy.

Aaaaj?, zapomnia?em, ?e w tym temacie zadajemy pytania, a ja z po?piechu zapomnia?em co? zada?, a ?e nie mo?na edytowa? postu to pewnie dostan? ostrze?enie ;p

A wi?c:
Czy mia?e? kiedykolwiek zainteresowania zwi?zane z lotnictwem?
Czy uznanie bohaterem kpt. Tadeusza Wrony jest dla Ciebie zrozumia?e?
Czy my?la?e? kiedy? ?eby wybra? si? na skok spadochronem? :p

Last edited by a moderator:

Serj_Tankian

Reaction score
68

Brawo, chocia? niekt?rzy nie o?lepli. Moim zdaniem mo?e nie by? to zamach (chocia? naoczni ?wiadkowie widzieli p?on?cy silnik jeszcze przed uderzeniem o ziemi?), ale na pewno dzia?anie celowe maj?ce na celu wywrze? nacisk na kapitana i/lub za?og? samolotu. Czasami niepozorne zmiany, brak tzw. check-listy mo?e doprowadzi? do b??du, kt?ry wygl?da na b?ahostk?, a ma ogromny wp?yw na dalszy przebieg akcji. To co powiedzia?em, nie kierowa?em si? polityka, gdy? dla mnie to po prostu zwyk?y wypadek lotniczy.

Aaaaj?, zapomnia?em, ?e w tym temacie zadajemy pytania, a ja z po?piechu zapomnia?em co? zada?, a ?e nie mo?na edytowa? postu to pewnie dostan? ostrze?enie ;p

A wi?c:
Czy mia?e? kiedykolwiek zainteresowania zwi?zane z lotnictwem?
Czy uznanie bohaterem kpt. Tadeusza Wrony jest dla Ciebie zrozumia?e?
Czy my?la?e? kiedy? ?eby wybra? si? na skok spadochronem? :p

Co do tej katastrofy: Moim zdaniem jest to wynik polityki PO, kt?ra od pocz?tku zmierza?a do wyalienowania Lecha Kaczy?skiego i ukazania go jako wrzodu na ty?ku narodu. Dzielenie lot?w, bzdurne k??tnie o veta, do kt?rych Kaczy?ski mia? pe?ne prawo, nieuznawanie jego g?osu w debacie publicznej, marginalizowanie jego roli i uniemo?liwienie przeprowadzenia modernizacji floty powietrznej polskich elit politycznych doprowadzi?o do katastrofy jeszcze tu, w Polsce. Nast?pne kroki, opiesza?o?? w wyja?nieniu tej kwestii oraz sprowadzenie roli Polski do marionetki w r?kach rosyjskich "?ledczych" wskazuj? jednoznacznie, ?e PO nie zale?y na tym, by prawda wysz?a na jaw, bo wiedz?, ?e jest to prawda niewygodna. Nie by?o nacisk?w na pilota ze strony Kaczy?skiego ani B?asika, nie by?o nakaz?w l?dowania z ich strony jak to chciano nam wm?wi? na pocz?tku. Lech Kaczy?ski w momencie wsiadania na pok?ad nie by? pod wp?ywem alkoholu, co bzdurnie insynuowa? Palikmiot, a MAK jednak nie wskaza? w?a?ciwych przyczyn katastrofy. Mur k?amstwa powoli si? wali, mam jednak wra?enie, ?e zbyt powoli.

1. Niet.
2. Z jednej strony tak, bo uratowa? wiele os?b, kt?re powinny by? mu wdzi?czne. Z drugiej za? strony, Polska to dziwny kraj. W pa?stwie, w kt?rym od miesi?ca najwi?ksz? zagadk? jest to, co jad?a matka Madzi w 5/10/15 minut po jej ?mierci, raczej ma?o mo?e mnie ju? zdziwi?. Z pewno?ci? mamy tendencj? do kreowania na bohater?w medialnej rzeczywisto?ci os?b, kt?re nie zawsze zas?uguj?, by nimi by?. Nie mnie ocenia? dokonania kpt. Wrony.
3. Zawsze jest mo?liwo??, ?e spadochron si? nie otworzy - jednego globala mniej. Nie zrobi?bym Wam tego ;D

Last edited:

sioter5

Senior User
Reaction score
29

Tak na dobranoc ;).

Jedziesz samotnie samochodem noc? w burzy. Mijasz przystanek autobusowy i widzisz troje ludzi oczekuj?cych na autobus:

1. Staruszk?, kt?ra wygl?da, jakby w?a?nie umiera?a,
2. Twojego dobrego przyjaciela, kt?ry kiedy? uratowa? Ci ?ycie,
3. Cudown? kobiet? (lub faceta), dok?adnie tak? o jakiej zawsze marzy?e?.

Jak rozwi??esz sytuacj?, zak?adaj?c, ?e masz tylko jedno wolne miejsce w samochodzie (powiedzmy, ?e jedziesz ma?ym kabrioletem)?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Tak na dobranoc ;).

Jedziesz samotnie samochodem noc? w burzy. Mijasz przystanek autobusowy i widzisz troje ludzi oczekuj?cych na autobus:

1. Staruszk?, kt?ra wygl?da, jakby w?a?nie umiera?a,
2. Twojego dobrego przyjaciela, kt?ry kiedy? uratowa? Ci ?ycie,
3. Cudown? kobiet? (lub faceta), dok?adnie tak? o jakiej zawsze marzy?e?.

Jak rozwi??esz sytuacj?, zak?adaj?c, ?e masz tylko jedno wolne miejsce w samochodzie (powiedzmy, ?e jedziesz ma?ym kabrioletem)?

1. O facecie ?adnym w ?yciu nie marzy?em i nie mam zamiaru ;)
2. Kabrio to s?aby pomys? przy za?o?eniu, ?e pada deszcz.
3. Dodaj? gazu i jad? dalej, niech wszyscy troje czekaj? dalej na autobus. Staruszce i tak ju? wszystko jedno (;)), przyjaciel jest w moim wieku, czyli wystarczaj?co m?ody ?eby jeszcze chwil? posta?, a idealna kobieta nie istnieje, wi?c jest postaci? fikcyjn? i nie ma jej na tym przystanku (no dobra, nawet je?li za?o?ymy, ?e istnieje, to nie odbior? kumplowi przyjemno?ci postania z ni? jeszcze chwil? na przystanku sam na sam).

Last edited:

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Ale Linkin Park chyba lubisz, nie? Bo wiesz, ?e musia?bym Ci? znale?? i w najlepszym wypadku utuczy? jak ?winie, a p??niej zje??, je?liby? powiedzia? "nie"?