What's new

Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68
Odp: Zabili go i uciek?, czyli pytania do mnie.

#Kto by? Twoim idolem z dzieci?stwa / Je?eli takiego mia?e? to dlaczego w?a?nie ten.
#Czy jest tak osoba w Twoim ?yciu za kt?r? odda? by? co by? tylko m?g?.
#Kiedy zauwa?y?e? ,?e Twoje dzieci?stwo ju? min??o.
#Chcia?by? si? cofn?? w czasie i co? zmieni? w Swoim ?yciu. ?

* Ci??ko mi wskaza? jedn? osob?. Wzorce zmieniaj? si? na przestrzeni lat, jako 8/10/12-latek nie my?lisz przez ten sam pryzmat co kilka lat p??niej. Na pocz?tku moimi idolami byli g??wnie sportowcy, to, ?e kto? dobrze kopa? pi?k? wystarcza?o, bym go uwielbia?. Pami?tam jak dzi? jaki by?em zapatrzony w Luisa Figo czy Davida Beckhama jako dzieciak. Potem czerpa?em ju? troch? doro?lejsze wzorce, nios?ce za sob? wi?cej.
* Jest i to nie jedna. My?l?, ?e im to grono jest wi?ksze, tym ludzkie ?ycie jest pe?niejsze.
* Tego si? nie widzi z dnia na dzie?. Wzrasta ludzka ?wiadomo??, zaczyna ?y? innym ?yciem i mie? inne priorytety. Cz?owiek tak naprawd? nigdy nie przestaje by? dzieckiem, przechodzi tylko z etapu pewnego archetypu w inny.
* Ba, musia?bym si? cofn?? chyba do etapu ?ycia p?odowego ?eby naprawi? wszystko to, co chcia?bym. Takich rzeczy jest wiele, ale swoj? g?upot? cz?owiek u?wiadamia sobie dopiero po latach.

Chyba tylko ty sie nie domyslasz, ale nie chcesz przyjac do wiadomosci tego, choc wiesz, ze o to chodzi.

@top
Czy myslisz, ze ludzie sie moga zmienic? Niektorzy uwazaja, ze jak ktos juz jest jaki jest to sie nie zmieni. Jakie jest twoje zdanie?

Wiem o co chodzi, ale wymagam od nadawcy pytania jego doprecyzowania, niech si? pom?czy i postara omin?? ograniczenia j?zyka a nie idzie na ?atwizn?.

My?l?, ?e ludzie si? nie zmieniaj?. Troch? to smutne i sam chcia?bym wierzy?, ?e jest inaczej, ale je?li kto? ma w sobie jakie? zachowania, przyzwyczajenia, cechy, to ich nie zmieni. Mo?e je wykorzeni? na jaki? czas, mo?e pokaza? inn? twarz, ale w gruncie rzeczy to nadal ta sama osoba i pr?dzej czy p??niej takie rzeczy wychodz?.

Jeba?by??

My?l?, ?e Kazia to bardzo ciekawa osoba, jednak?e nigdy jej tak naprawd? nie widzia?em, wi?c ci??ko o wysnuwanie takich wniosk?w.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

My?l?, ?e Kazia to bardzo ciekawa osoba, jednak?e nigdy jej tak naprawd? nie widzia?em, wi?c ci??ko o wysnuwanie takich wniosk?w.

Czyli kierujesz sie wygladem?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Czyli kierujesz sie wygladem?

Nie, ale ci??ko jest sk?ada? tego typu deklaracje wobec kogo?, kogo si? w ?yciu nie widzia?o, prawda?
W relacjach z p?ci? przeciwn? staram si? nie kierowa? wygl?dem, ale i tak uwa?am, ?e mam najpi?kniejsz? dziewczyn? na ?wiecie.

gospoderka

User
Reaction score
0

Czy?by konkurs "lubi? sprzedawa?" by? zwalaniem roboty mod?w na user?w napalonych na range aktywny?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Czy?by konkurs "lubi? sprzedawa?" by? zwalaniem roboty mod?w na user?w napalonych na range aktywny?

Nie ma tego typu konkursu na naszym forum. Domy?lam si?, ?e chodzi Ci o konkurs raporterski, ale mylisz pewne elementarne poj?cia. Wspomaganie kadry, pomoc dla niej, nie jest "sprzedawaniem" nikogo. Jest to element wsp??pracy na linii kadra-u?ytkownicy, zacie?nienie pewnych wi?zi, a przy okazji wy?onienie nowych aktywnych. Oczywi?cie - jest to w pewnym stopniu wyr?czenie pewnych grup, ale ten procent jest tu znikomy i bardziej licz? si? tu relacje ni? tego typu korzy?ci.

Serj_Tankian

Reaction score
68

Poj?cie kapu?/konfident co innego oznacza w slangu a co innego w realnym ?yciu -.-
Przyk?adowo konfident w realnym ?yciu to jest osoba kt?ra poda?a twoje dane osobowe na policji. I zaczynaj? go wyzywa? od konfidenta.
A patrz?c od strony s?ownika j?zyka polskiego konfident jest to osoba szpieguj?ca, powiernik czy chocia?by przyjaciel.

@topic
Mo?emy liczy? na jakie? nowe pomys?y w kierunku rozwoju forum?

1. Nie czaj? tej rozkminy ;) Czasy SB ju? za nami, wi?c nie wiem po co tego typu s?ownictwo, mamy w ko?cu wolno?? s?owa i ka?dy m?wi to, co chce.

2. Tak, takowe stale si? pojawiaj?.

Bubin

Senior User
Reaction score
166

Kiedy mo?na liczy? na realizacje tych pomys??w?>

Serj_Tankian

Reaction score
68

Kiedy mo?na liczy? na realizacje tych pomys??w?>

Kiedy b?dzie ku temu odpowiednia atmosfera i dogodne warunki do ich realizacji.

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Co Cie trzyma na forum?
Czy uwa?asz, ?e wlepianie warn?w jest jedynym s?usznym rozwi?zaniem sporu?
Pami?tasz jak to ty by?e? po tej stronie?
Lubisz si? m?ci??
Za co wylecia? Rabbitez?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Co Cie trzyma na forum?
Czy uwa?asz, ?e wlepianie warn?w jest jedynym s?usznym rozwi?zaniem sporu?
Pami?tasz jak to ty by?e? po tej stronie?
Lubisz si? m?ci??
Za co wylecia? Rabbitez?

1. G??wnie Gazetka, ale te? mn?stwo wspania?ych ludzi, wy?aniaj?cych si? tu z odm?t?w bylejako?ci.
2. Nie, ale cz?sto jedynym mo?liwym.
3. Jakiej stronie? Nie ma stron. Forum jest jedn? stron? i im szybciej to do Ciebie dotrze, tym lepiej. Nie wszczynaj tu wojny polsko-polskiej, prosz? Ci?.
4. Raczej nie, chyba, ?e mam naprawd? za co.
5. S? to dane z dzia?u zamkni?tego i nie jest wskazane ich ujawnianie.

Last edited:

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Dlaczego odpowiadasz politycznie?
Czy potrafisz odpowiedzie? prosto, nie zbaczaj?c z tematu?
Dlaczego u?ytkownicy Cie nie lubi??
Kiedy przestaniesz warnowa? za pierdo?y?
Kiedy do Ciebie dotrze, ?e nie jeste? fajny?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Dlaczego odpowiadasz politycznie?
Czy potrafisz odpowiedzie? prosto, nie zbaczaj?c z tematu?
Dlaczego u?ytkownicy Cie nie lubi??
Kiedy przestaniesz warnowa? za pierdo?y?
Kiedy do Ciebie dotrze, ?e nie jeste? fajny?

1. Nie odpowiadam politycznie, gdy? nie pe?ni? ?adnych urz?d?w publicznych. Odpowiedzialno?ci politycznej jako takiej w Polsce nie ma, istniej tylko ta prawna, polegaj?ca na tym, ?e polityk odpowiada za z?amanie konstytucji (a nie jak w USA, np. za niekorzystne dla pa?stwa decyzje, niepodobaj?ce si? opozycji). Prezydentem USA nie jestem, wi?c nie mog? ponosi? odpowiedzialno?ci politycznej (czy te? "odpowiada? politycznie", jak to potocznie nazwa?e?).
2. Oczywi?cie, ?e tak. Zawsze staram si? to czyni?.
3. Nie lubi? generalizacji, bo w?r?d spo?eczno?ci Forum s? te? i normalni ludzie, nie przesadzajmy i nie mierzmy wszystkich Twoj? skal?, Marcinie.
Je?li chodzi o tych, kt?rzy mnie nie lubi? - moim zdaniem zwyk?a zawi??. Kiedy? Cristiano Ronaldo powiedzia? s?owa: "Ludzie mnie nie lubi?, bo jestem przystojny, bogaty i dobrze gram w pi?k?.".
Parafrazuj?c, m?g?bym powiedzie?, ?e ludzie mnie nie lubi?, bo maj? kompleksy i wol? wy?y? si? na innych, zamiast poszuka? winy w sobie. Wiesz o czym m?wi?, prawda?
4. Kiedy przestan? mie? mo?liwo?? karania samego w sobie. Ka?da "pierdo?a", kt?ra jest przejawem ?amania regulaminu b?dzie przeze mnie karana, bez wzgl?du na to czyjego autorstwa.
5. Wiem, ?e nie jestem. Widz?, ?e Ty masz problem z u?wiadomieniem sobie tego, przez co masz tak zwany mechanizm przenoszenia odpowiedzialno?ci i winienia za swoje pora?ki (?yciowe lub "forumowe") innych. Mnie to nie przeszkadza, mam ubaw czytaj?c tego typu posty jak Tw?j, ale z nas dw?ch, to moja ?wiadomo?? w tym zakresie jest wi?ksza.

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Dlaczego przesta?e? pomaga? u?ytkownikom? Czy Twoje ego wyklucza ju? pomoc mniej do?wiadczonym u?ytkownikom? Twoje posty ograniczaj? si? do gazetki, tej prezentacji, nabor?w i listy przeboj?w, a gdzie pomoc i realizacja pomys??w? Czemu opr?cz zwyk?ego pierdolenia nie wnosisz nic sensownego?

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

1. Czy m?g?by? opisa? pokr?tce swoj? osob??
2. Ulubiona kuchnia?
3. Patriota?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Dlaczego przesta?e? pomaga? u?ytkownikom? Czy Twoje ego wyklucza ju? pomoc mniej do?wiadczonym u?ytkownikom? Twoje posty ograniczaj? si? do gazetki, tej prezentacji, nabor?w i listy przeboj?w, a gdzie pomoc i realizacja pomys??w? Czemu opr?cz zwyk?ego pierdolenia nie wnosisz nic sensownego?

My?lisz, ?e pomoc odnosi si? tylko i wy??cznie do bezmy?lnego klepania post?w? Bardzo niedobrze, bo pokazuje to Twoj? bezmy?lno??, a jako, ?e jeste? by?ym moderatorem globalnym - nie jest to pozytywny asumpt.
Ot?? pragn? Ci? poinformowa?, ?e je?li usun? kilka bezsensownych post?w, to b?dzie to dla danego w?tku pomoc tak wielka, jak napisanie 10 nowych post?w. Jestem odpowiedzialny w g??wnej mierze za Gazetk? i pilnowanie moderator?w "moich" dzia??w, co te? czyni?. Je?li masz jakie? obiekcje - zg?o? je moim prze?o?onym. Za ostatnie zdanie polecia? ju? warn, wi?c nie b?d? si? do niego odnosi?. Pozdrawiam

1. Czy m?g?by? opisa? pokr?tce swoj? osob??
2. Ulubiona kuchnia?
3. Patriota?

1. C?? mog? powiedzie?? Jestem uczniem liceum, uwa?am, ?e do?? przeci?tnym. Swoj? uwag? skupiam g??wnie na nauce, ale tak?e na sporcie i przyjacio?ach. Nie ucz? si? nie wiadomo jak dobrze, ale te? nie mam co w tej kwestii narzeka?. Jestem do?? otwarty, wydaje mi si?, ?e przyjazny, ale staram si? by? stanowczy i zachowywa? w ?yciu w miar? trze?wy umys?. Lubi? du?o si? ?mia?, s?ucha? du?o muzyki i przebywa? ze znajomymi. Je?li chcesz wiedzie? co? wi?cej, to sprecyzuj pytanie ;)
2. Ci??ko mi wskaza? jedn?. Gdybym mia? wskaza? 3 - polska, grecka (za desery ;)) i meksyka?ska.
3. Jak najbardziej tak, ale w bardziej nowoczesnym tego s?owa znaczeniu. Nie rozumiem ludzi, kt?rzy sw?j patriotyzm ograniczaj? do wywieszenia flagi z okazji ?wi?t pa?stwowych. Jak dla mnie, patriotyzm to znanie ca?ego hymnu, p?acenie podatk?w, uczenie si?, by ojczyzna sz?a do przodu, a nie puste gesty i s?owa.

Last edited:

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13

Jako, ?e wyczyta?em o Twoich ulubionych kuchniach to mam odno?nie nich pytania.

1. 3 ulubiony potrawy z polskiej kuchni?
2. 3 ulubione potrawy z meksyka?skiej?
3. Je?eli mia?by? wybra? pomi?dzy polsk?, a meksyka?sk?, kt?r? by? wybra??
4. Co poleci?by? mi z greckiej kuchni, na kt?rej praktycznie si? nie znam? (znam jedynie dodatek do grilla - Tzatziki)

gospoderka

User
Reaction score
0

gdzie widzisz obraz? kadry w po?cie evil spawna?

Serj_Tankian

Reaction score
68

gdzie widzisz obraz? kadry w po?cie evil spawna?

No chyba nie s?dzisz, ?e b?d? omawia? tematy ostrze?e? na forum publicznym? ;)
Jesli s?dzisz, to informuj? Ci?, ?e istnieje co? takiego jak prawo do prywatno?ci i nie widz? potrzeby ferowania wyrok?w odno?nie jednej osoby w?r?d wszystkich.

1. 3 ulubiony potrawy z polskiej kuchni?
2. 3 ulubione potrawy z meksyka?skiej?
3. Je?eli mia?by? wybra? pomi?dzy polsk?, a meksyka?sk?, kt?r? by? wybra??
4. Co poleci?by? mi z greckiej kuchni, na kt?rej praktycznie si? nie znam? (znam jedynie dodatek do grilla - Tzatziki)

1. Pierogi ruskie, bigosik, og?rkowa.
2. Burito, Quesadilla, Chili con carne.
3. Polsk?.
4. Przera?liwie s?odk? baklaw?, cudowne ciasto. Poza tym Grecy maj?, podobnie jak Turcy, wiele rodzaj?w cha?wy i inne cuda. ?wietna kuchnia.

Arami

Banned
Reaction score
0

Jesli s?dzisz, to informuj? Ci?, ?e istnieje co? takiego jak prawo do prywatno?ci i nie widz? potrzeby ferowania wyrok?w odno?nie jednej osoby w?r?d wszystkich.

Zezwalam na wyja?nienie hirohowi.

Wyja?nisz mu to?

Serj_Tankian

Reaction score
68

Zezwalam na wyja?nienie hirohowi.

Wyja?nisz mu to?

Oczywi?cie, ?e nie, bo nie jeste? moim prze?o?onym by na cokolwiek mi "zazwala?". Do rozstrzygania tego typu kwestii s?u?y osobny dzia?, w kt?rym s? one rozwi?zywane na linii u?ytkownik - przedstawiciel kadry. Nawet gdyby sam Bronis?aw Komorowski zezwoli? mi na wyja?nienie tego osobom trzecim - odm?wi?bym, bo szanuj? prawa jednostki i przestrzegam ich.