Yaaay.#up ja Ci odpowiem na te proste pytanie, tak. -.^ nie wierzysz? twoj problem :>
Wow. Hitler i genialne strategie xD No mo?e co? tam, co? tam ledwo, ledwo. A niby 123456789 doradc?w etc. to on nie mia?, nie? Poza tym za ~200 lat ju? nikt nie b?dzie bra? II wojny tak serio. Sk?d to wiem? A czy interesuj? Ci? polegli pod... em. Grunwaldem np.?B?g nie m?g? sprawi?, ?e to Hitler umrze? Bez jego, jakby nie patrze?, genialnych strategii, Niemcy z pewno?ci? tak daleko by nie zaszli.
Co ty masz z tym Hitlerem? Ciebie tez nie bylo na swiecie. Chcesz logike? To ci ja dam, bog stworzyl czlowieka na swoje podobienstwo, a czlowiek od malpy pochodzi, wiec katolicy wielbia malpe?A czym wed?ug Ciebie jest wiara? W og?le powiedz mi w co Ty wierzysz? W samego Boga czy ?ycie po ?mierci r?wnie?? I w niebo i piek?o te??
Powiedz mi, gdzie by? Tw?j B?g, kiedy Hitler mordowa? tylu ludzi, nie m?wi?c ju? o dzieciach, kt?re nie mia?y nic do powiedzenia? Je?li naprawd? istnieje, to raczej nie jest taki dobry jak si? wszystkim wydaje.
Pono? cz?owiek jest kowalem w?asnego losu, ale czy te wszystkie dzieci mia?y okazj? chocia? spr?bowa? pokierowa? swoim ?yciem? Niestety nie zd??y?y. I gdzie ta 'dobro?'? Zamiast tych 50 milion?w ludzi, B?g nie m?g? sprawi?, ?e to Hitler umrze? Bez jego, jakby nie patrze?, genialnych strategii, Niemcy z pewno?ci? tak daleko by nie zaszli.
I na koniec - skoro B?g podobno stworzy? wszystko, to stworzy? r?wnie? Szatana, czyli ca?e z?o na Ziemi.
Wniebowst?pienie - powr?t do swoich czas?wB?g nie istnieje, a Jezus by? cz?owiekiem z przysz?o?ci. : o
[
Leczy? chorych - lekarstwa z przysz?o?ci
Chodzi? po wodzie - technologia
Zamienia? wode w wino - j/w
etc. ;d]
A takie pytanie, kt?rego dnia? Bo jako? sobie tego nie kojarz?.I na koniec - skoro B?g podobno stworzy? wszystko, to stworzy? r?wnie? Szatana, czyli ca?e z?o na Ziemi.
Lying is a strong word. Did you think maybe this person could have been fooled? Can't you give them the benefit of doubt?
Assumming I'm not gay, and someone told you I was, if you believed it, would you be a liar if you said I was gay??? Think about it before you start calling names!
I think you'd want people to do the same for YOU!
Just like the idiots who believe scum like limprod, and o'lair, they believe the BULLSHIT they're told, they repeat it... Are they lairs, or just patsies???
A takie pytanie, kt?rego dnia? Bo jako? sobie tego nie kojarz?.
Co ty masz z tym Hitlerem? Ciebie tez nie bylo na swiecie. Chcesz logike? To ci ja dam, bog stworzyl czlowieka na swoje podobienstwo, a czlowiek od malpy pochodzi, wiec katolicy wielbia malpe?
Wow. Hitler i genialne strategie xD No mo?e co? tam, co? tam ledwo, ledwo. A niby 123456789 doradc?w etc. to on nie mia?, nie?
W?a?ciwie to co mia? zrobi? B?g?! Ludzie niby maj? woln? wol?, nie wa?ne ile nagrzesz? on si? nie wpierdala, a? do ?mierci, podobno.
A kto m?wi?, ?e B?g jest dobry?! Takie przekonanie kr??y dopiero po ko?cu ?redniowiecza. A raczej B?g go nie przekaza?, nie?
A co do Szatana To przecie? jest wyra?nie napisane, ?e go stworzy?. Jednak stworzy? go dobrego, podobno , a on wybra? sobie zuo etc.
Niekoniecznie.Czy to nie czasem pismo ?wi?te m?wi, ?e w niebie B?g przebacza, a w piekle Szatan karze? Skoro przebacza, to musi by? dobry.
1.To Hitler sta? na czele armii, nie jego doradcy. Gdyby nie on i jego niestety geniusz, doradcy mogliby najwy?ej swoje miasta podbija? - tak, wiem, to nie ma sensu i o to w tym chodzi.
2.A czy te dzieci, niemowlaki, mia?y woln? wol?, kiedy spuszcza? na nie bomby?
3.Czyli B?g jednak nie jest wszystkowiedz?cy, wszechmocny i wszechobecny. Gdyby by?, od razu by wiedzia?, ?e Szatan stanie si? z?y, czy? nie? To samo tyczy si? przekonania, ?e 'cz?owiek jest kowalem w?asnego losu'. Je?li tak jest - B?g nie wie co wydarzy si? w przysz?o?ci = nie jest wszechwiedz?cy.
Cz?owiek jest istot? spo?eczn?, dlatego mimo "wolnej woli".. jest on ograniczony przez innych ludzi, wspomnienia itd.2. Cz?owieku, kurwa, o czym ty pierdolisz? Ogarnij si?. Ja tutaj m?wie, ?e Hitler mia? woln? wol?, a ty mi z takim czym? wyskakujesz.//Aha, czyli nie ka?dy cz?owiek ma woln? wol?. /Xervin
Wi?c chcesz powiedzie?, ?e Szatan stworzy? si? z niczego? Pono? tylko B?g tak potrafi. Kaboom, kolejna sprzeczno??.
Jedyn? logiczn? odpowiedz? na to jest to, ?e i biali, i czarni.. i zieloni[je?eli istniej?].. powstali bez ingerencji boga.Rozumiem brak odpowiedzi na moje pytanie.
Sprzeczno?ci? jest stwierdzenie, ?e to B?g stworzy? wszystko. Pod??aj?c twoim rozumem, stworzy? r?wnie? czarnych, ?yd?w, homoseksualist?w, Satanist?w i libera??w, kt?rych nadgorliwi chrze?cijanie/katolicy tak bardzo nie lubi? (ba, nie cierpi?). No bo sk?d? musieli si? pojawi?, eh?
Odp:Rozumiem brak odpowiedzi na moje pytanie.
Sprzeczno?ci? jest stwierdzenie, ?e to B?g stworzy? wszystko. Pod??aj?c twoim rozumem, stworzy? r?wnie? czarnych, ?yd?w, homoseksualist?w, Satanist?w i libera??w, kt?rych nadgorliwi chrze?cijanie/katolicy tak bardzo nie lubi? (ba, nie cierpi?). No bo sk?d? musieli si? pojawi?, eh?
Zsumuj sobie ludzi zabitych przez faszyst?w, nazist?w i komunist?w, wyjdzie ci kto tak na prawd? dokona? najwi?kszych mord?w. Przykre, ?e tak wielu ludzi nie potrafi si? przeciwstawi? internetowej modzie oczerniania katolik?w.Najczestsza przyczyna wojen: WIARA!
Najwiekszych mordow dokonali: CHRZECIJANIE!