What's new

Ko?cio?y - religie, wyznania, sekty i wszystko inne - jedyny, s?uszny temat

Status
Not open for further replies.
Reaction score
8
Odp: Ko?cio?y - religie, wyznania, sekty i wszystko inne - jedyny, s?uszny temat

Sratatata. Powiedzie? 'tak' ka?dy potrafi. A jakie masz argumenty potwierdzaj?ce Twoje zdanie? Te brednie o stworzeniu ?wiata w 7 dni, chocia? nauka wyra?nie wyklucza tak? mo?liwo??? Czy mo?e to, ?e tak m?wi pismo ?wi?te? A sk?d wiadomo, ?e pismo ?wi?te nie k?amie? Bo podobno tak m?wi B?g? A sk?d wiadomo, ?e tak powiedzia? B?g? Bo tak m?wi pismo ?wi?te? Przecie? to nie ma sensu.

Prosz? tylko o jeden WIARYGODNY argument.

Czwartek, 21.06.2012, godz.17.30

Moja droga, umi?owana c?rko, odk?d zacz?? si? czas i ?wiat zosta? stworzony przez Mojego Przedwiecznego Ojca, by?o wiele zamieszania na temat pochodzenia ludzkiego rodzaju.

Kiedy M?j Ojciec stworzy? ?wiat, tak aby m?g? mie? rodzin?, dokonanych zosta?o wiele przygotowa?.

Stworzy? ziemi?, morza, ro?liny, drzewa, g?ry, rzeki, zwierz?ta a nast?pnie, w drugiej kolejno?ci, ostatniego dnia, gdy wszystko w Raju by?o na swoim miejscu, stworzy? cz?owieka.

Cz?owiek, chocia? ska?ony grzechem, jest ?wi?tym stworzeniem. Zwierz?ta s? po to, aby s?u?y? ludzko?ci.

Cz?owiek nie ewoluowa? od zwierz?t, ale ci, kt?rzy nie wierz? w Boga, chcieliby was zmusi?, aby?cie w?a?nie w to uwierzyli.

Teorie ewolucji, kt?re twierdz?, ?e cz?owiek pochodzi od zwierz?t, s? k?amstwem. Nigdy nie mog? by? udowodnione.

Szatan, jego upadli anio?owie i ka?dy demon, kt?ry pochodzi od wrog?w Boga, przekonywa? cz?owieka do tego strasznego k?amstwa.

Cz?owiek jest dzieckiem Boga, ale aby poni?y? ludzkie dziecko Boga, szatan chce wprowadzi? zam?t w sercach ludzi.

Dlaczego on propaguje to k?amstwo poprzez fa?szywe nauki? W ten spos?b mo?e dowodzi?, ?e cz?owiek wyewoluowa? z ma?py, a nast?pnie przekona? ludzi, ?e nie zostali stworzeni R?k? Mojego Przedwiecznego Ojca.

Jest to jedno z najwi?kszych k?amstw pope?nionych przez diab?a, wykorzystuj?cego dusze tych ludzi, kt?rzy twierdz?, ?e s? bardziej inteligentni, ni? reszta ich braci i si?str.

Naukowcy o?wiadczaj?, ?e cz?owiek ewoluowa? od zwierz?cia, ale oni zostali oszukani.

Nauka jest w b??dzie, gdy pr?buje oznajmia? prawd? o stworzeniu wszech?wiata.

?aden cz?owiek nie rozumie cudu Bo?ego Stworzenia.

Je?li cz?owiek wierzy, ?e na podstawie ludzkiego rozumowania zna wszystkie odpowiedzi na temat pocz?tk?w ludzko?ci, to oszukuje nie tylko inne biedne dusze, ale samego siebie.

Kiedy nie ma mi?o?ci Boga w takich duszach, kt?re wierz? w wy?szo?? ludzkiej inteligencji, wtedy ateizm szerzy si? jak chwast.

Ten chwast, kt?ry rozrasta si? w ka?dym kierunku, ska?a i niszczy ka?dy plon w zasi?gu wzroku oraz tworzy choroby.

Jedynym lekarstwem jest szukanie pomocy u Boga przez pokorn? modlitw? i pro?b?, aby Prawda zosta?a ujawniona.

Tak wiele nieprawd szerzonych przez ateist?w, kt?rzy pr?buj? udowodni?, ?e B?g nie istnieje, zniszczy?o miliony dusz. Ich ofiary potrzebuj? waszych modlitw.

Ateizm jest najwi?ksz? religi? na ?wiecie, a ci, kt?rzy po?wi?cili swoje ?ycie dla tego oszustwa, s? zgubieni na wieczno??.

Spotkaj? ich ognie Piek?a.

Je?li nie zwr?c? si? do Mnie podczas lub po Ostrze?eniu, cierpie? b?d? straszliw? kar?.

M?dlcie si? za nich.

Wasz Jezus

Czwartek, 05.07.2012, godz.15.30

Moja najdro?sza c?rko, pom?? Mi w Moim smutku, poniewa? p?acz? za wszystkimi Moimi dzie?mi, kt?re odmawiaj? zaakceptowania, ?e Ja istniej?.

Jak Ja t?skni? za nimi.

Jak p?acz? za ich s?abymi duszami.

Tak inteligentne i m?dre miar? ludzkiego rozumu, a nie udaje im si? poj?? Prawdy, kim Ja Jestem.

Ja Jestem Pocz?tkiem.

Ja Jestem Tw?rc? wszystkich rzeczy.

Ja Jestem ich Ojcem, chocia? Mnie odrzucaj?.

Je?li tylko mog?yby ujrze? Prawd?.

Je?li tylko mog?yby pozwoli? Mi dotkn?? ich serc, tak abym m?g? pokaza? im Moje cudowne i chwalebne plany, oczekuj?ce na nie.

Wiele z tych dusz nie zna Mnie, nie z w?asnej winy.

Tym duszom pokazana zostanie Prawda, tak ?e wybior? Moj? Drog?.

Z kolei ci, kt?rym Prawda zosta?a dana, ale kt?rzy pozwolili za?lepi? si? ludzkiemu rozumowaniu i gloryfikacji ludzkiej inteligencji, s? teraz dla Mnie zagubieni.

Wiele z tych dusz nawr?ci si?, ale wiele odm?wi Kielicha Zbawienia podarowanego im przez Mojego umi?owanego Syna.

Dzieci Mojego Serca, b?agam was, pom??cie Mi uratowa? Moje drogie dzieci.

Moje ?zy p?yn? w tym czasie i prosz? was, przyprowad?cie je do Mnie poprzez Bo?e Mi?osierdzie Mojego Syna.

Tak wiele z tych dusz, w??cznie z ma?ymi dzie?mi, wyzywaj?co i publicznie odrzuca mnie, aby pokaza? innym, jak s? sprytne.

Przesadny szacunek dla ludzkiej inteligencji jest pokus? wpojon? w dusze Moich dzieci przez wroga.

Bestia po?era dusze Moich dzieci, a one nie maj? poj?cia, co ona z nimi robi.

Tak wiele upad?ych anio??w przekonuje ludzko??, ?e ludzka inteligencja jest bezb??dna.

Kiedy ludzko?? uwa?a, albo sama siebie przekonuje, ?e zna Bo?e Prawo Stworzenia, to popad?a w k?amliw? pu?apk?.

Nikt nie potrafi wyja?ni?, jak Ja stworzy?em wszech?wiat lub ludzko??, bez wzgl?du na to, jak pr?bujecie, gdy? jest to niemo?liwe.

Kiedy ludzie si? naucz??

Kiedy ujrz?, ?e te Moje dzieci, o czystych, zwyczajnych i pokornych duszach, kt?re akceptuj? Mnie, rozumiej? t? prost? prawd??

One nie potrzebuj? dowodu, poniewa? czuj? Moj? Mi?o?? w swoich czystych sercach, kt?re pozostawiaj? otwarte, tak ?e mog? wype?ni? ich dusze Bo?ymi ?askami.

Ja Jestem waszym Bogiem, waszym Stw?rc? i waszym Naturalnym Ojcem.

Moje dzieci musz? przyj?? do Mnie poprzez Mojego Umi?owanego Syna i z w?asnej wolnej woli. Ja nie mog? ich zmusi?.

Wam, Moje dzieci, zosta?a dana moc, aby pom?c ocali? ich dusze.

Wszystkim z was, kt?rzy odpowiedz? na Moj? pro?b?, aby ratowa? waszych braci i siostry poprzez modlitw? i wyrzeczenia, przyznane zostan? szczeg?lne ?aski.

Moja Moc jest niesko?czona.

Moje cuda, w po??czeniu z cierpieniami i modlitwami Moich dzieci, zostan? wykorzystane dla ratowania zagubionych dusz od wiecznej ?mierci.

Kocham was, Moje umi?owane, kochane dzieci.

Przyjd?cie i pom??cie Mi zjednoczy? Moj? ukochan? rodzin? i pom??cie Mojemu Synowi pokona? besti?, zanim skradnie wi?cej Moich dzieci.

Wasz Kochaj?cy Ojciec

B?g Najwy?szy

Cosades

Active User
Reaction score
15
Odp: Ko?cio?y - religie, wyznania, sekty i wszystko inne - jedyny, s?uszny temat

@UP
CO TO ZA PRANIE M?ZGU?!

@top

Zach?cam si? do zapoznania z t? znan? ju? w szerszych kr?gach tabelk?:

#Zabanygownodamy
To "co?" ma by? wiarygodnym argumentem?
Jak dla mnie to ?aden argument. A nawet je?eli to w stylu "bo jak tak m?wie".

Last edited:

Raa

Senior User
Reaction score
50

#up
Haha. nawet Jezusa policzono.

#Zabanygownodamy
To "co?" ma by? wiarygodnym argumentem?

Reaction score
8

Przedstawione cytaty s? przeze mnie jasne do zrozumienia. Je?li wierzysz nie potrzebujesz dowod?w, je?li nie wierzysz to ka?de s?owo b?dzie przez Ciebie wyszydzanie i wy?miewanie. Rozumiem, ?e chcesz by? fajny, przy??czaj?c si? do tych 'niegrzecznych z internetu', kt?rzy to wy?miewaj? wiar? i wierz? w 'naukowc?w' i ich teorie, kt?re i tak nie s? potwierdzone.

Prosz?, znajd? mi gatunek przej?ciowy mi?dzy ma?p?,a cz?owiekiem.

Raa

Senior User
Reaction score
50

Wiara wi??e si? z nadziej?, kt?ra wi??e si? z oczekiwaniem czego? na co nie mamy wp?ywu.
Tak wi?c ludzie wierz?cy post?puj? zgodnie z czym? na co nie maj? wp?ywu. Z czego wynika, ?e to nie oni kieruj? ?yciem, tylko ich wiara oparta na nadziei.
Dla mnie to samo w sobie jest ?mieszne i ?enuj?ce.

To jest MOJE ?ycie i ja nim kieruj?.

#ps
Nie musz? "przy??cza? si? do 'niegrzecznych z internetu'" ?eby by? fajny.

Reaction score
8

Widzisz, nie znalaz?e? gatunku przej?ciowego mi?dzy ma?p?, a cz?owiekiem, czyli te? wierzysz w co? co nie zosta?o potwierdzone naukowo. Wierzysz w durn? teori? naukowc?w, kt?rzy wiedz? nie s? wcale m?drzejsi. Rzeczywi?cie sam kierujesz sob? i swoimi pogl?dami.

Raa

Senior User
Reaction score
50

Em. napisa?em, ?e wierz? w jakie? teori??

Ma?o mnie obchodzi sk?d jeste?my.
Liczy si?, ?e jestem ja i ?e mog? robi? co chc?.

s4fun

Advanced User
Reaction score
24

Wierze w siebie i mi to wystarcza.

Reaction score
8

Em. napisa?em, ?e wierz? w jakie? teori??

Ma?o mnie obchodzi sk?d jeste?my.
Liczy si?, ?e jestem ja i ?e mog? robi? co chc?.

Oczywi?cie, nie uwzgl?dniaj?c kodeks?w karnych, inwigilacji i ogranicze?, tak mo?esz robi? co chcesz. Czyli chodzi? do szko?y do pe?noletno?ci, bo tak ka?e Ci pa?stwo, p??niej musisz pracowa? ?eby prze?y? z czego po?ow? oddajesz na pa?stwo, a jeszcze potem dostaniesz emerytur? w wysoko?ci 1200 z?otych, masz du?e pole do manewru z takim 'robi? co chc?'
Przecie? ja te? mog? robi? co chc?, tak jak Ciebie ogranicza kodeks karny, tak mi Biblia daje wskaz?wki jak ?y?.

Raa

Senior User
Reaction score
50

To ju? system uformowany przez spo?eczno??.
[Pisa?em o tym kilka post?w wcze?niej]
Teoretycznie mog? robi? wszystko(nie wliczaj?c rzeczy ograniczonych przez moj? posta? fizyczn?.. np. latanie), ale ka?dego czynu jest konsekwencja.
Mog? nie chodzi? do szko?y..
Mog? nie pracowa?..
itd.
Tyle, ?e by gdybym nie chodzi? do szko?y, mia?bym problemy etc.
Mimo to mog?..

Mog? wszystko.

Reaction score
8

To ju? system uformowany przez spo?eczno??.
[Pisa?em o tym kilka post?w wcze?niej]
Teoretycznie mog? robi? wszystko(nie wliczaj?c rzeczy ograniczonych przez moj? posta? fizyczn?.. np. latanie), ale ka?dego czynu jest konsekwencja.
Mog? nie chodzi? do szko?y..
Mog? nie pracowa?..
itd.
Tyle, ?e by gdybym nie chodzi? do szko?y, mia?bym problemy etc.
Mimo to mog?..

Mog? wszystko.

1. Nie b?dziesz mia? bog?w cudzych przede mn?.
2. Nie b?dziesz wzywa? imienia Boga twego nadaremno.
3. Pami?taj, aby? dzie? ?wi?ty ?wi?ci?.
4. Czcij ojca swego i matk? swoj?.
5. Nie zabijaj.
6. Nie cudzo???.
7. Nie kradnij.
8. Nie m?w fa?szywego ?wiadectwa przeciw bli?niemu swemu.
9. Nie po??daj ?ony bli?niego swego.
10. Ani ?adnej rzeczy, kt?ra jego jest.

Teraz sp?jrz na swoj? wolno??, a na dekalog, jaka jest Twoja wolno?? w por?wnaniu do mojej?

Raa

Senior User
Reaction score
50

1. Nie b?dziesz mia? bog?w cudzych przede mn?.
Nie mam, bo nie chc?. Z twojej strony jest to ograniczenie dla ciebie.

2. Nie b?dziesz wzywa? imienia Boga twego nadaremno.
Kolejne ograniczenie dla ciebie.

3. Pami?taj, aby? dzie? ?wi?ty ?wi?ci?.
Wtf? Kolejne.

4. Czcij ojca swego i matk? swoj?.
Moralno?? mi "ka?e".

5. Nie zabijaj.
J/w.

6. Nie cudzo???.
Za p??no.

7. Nie kradnij.
Za p??no.

8. Nie m?w fa?szywego ?wiadectwa przeciw bli?niemu swemu.
Haha. powodzenia.

9. Nie po??daj ?ony bli?niego swego.
Je?eli mog? nazwa? jego dziewczyn? "?on?".. to c??.. jej wina.

10. Ani ?adnej rzeczy, kt?ra jego jest.
Ta.

Jak widzisz s? to ograniczenia na?o?one na ciebie.
W niekt?rych przypadkach podchodz? pod moralno?? [4 i 5].
Ale mimo to jest to "co?" co tob? kieruje.

Ja takowego "cosia" nie mam.

Reaction score
8

Tak pomi?my punkty 1 i 2, bo jeste? wielkim ateist?.

3. Dlaczego ka?d? niedziel? masz woln?, popatrz na kalendarz i czerwone dni, dlaczego s? czerwone? Oczywi?cie korzystasz z dobrodziejstw, kt?re masz dzi?ki Chrze?cijanom tj. dni ustawowo wolne od pracy.
4. Moralno??? Nie wiesz jacy oni byli i nie wiesz czy to na pewno Twoi rodzice, dlaczego nie zrobisz testu DNA? Naprawd? im tak ufasz? Przecie? tego nie wiesz, czyli wierzysz w co? czego nie masz potwierdzenia naukowego.
5. A mo?e po prostu boisz si?, ?e p?jdziesz do pierdla?
6. Ch?opie, przecie? ty jeste? prawiczkiem, a jeszcze mi tu b?dziesz m?wi? o cudzo?o?eniu...
7. W takim razie przyzna?e? si? do kradzie?y. Art.278
? 1. Kto zabiera w celu przyw?aszczenia cudz? rzecz ruchom?,
podlega karze pozbawienia wolno?ci od 3 miesi?cy do lat 5.
? 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osi?gni?cia korzy?ci maj?tkowej.
? 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno?ci albo pozbawienia wolno?ci do roku.
? 4. Je?eli kradzie? pope?niono na szkod? osoby najbli?szej, ?ciganie nast?puje na wniosek pokrzywdzonego.
? 5. Przepisy ? 1, 3 i 4 stosuje si? odpowiednio do kradzie?y energii lub karty uprawniaj?cej do podj?cia pieni?dzy z automatu bankowego.
8. Dlaczego moralno?? nie zabrania Ci k?ama??
9. Tak samo tutaj tyczy si? moralno??, czy jest to ?adnie rucha? w my?lach lask? najlepszego kumpla?
10. Tak samo po??da? czyi? pieni?dzy, na kt?re kto? ci??ko zapracowa?.

Tob? kieruje pieni?dz, pod??asz za nim i go pragniesz, jak najwi?cej. :)

Raa

Senior User
Reaction score
50

3. Tak jest ustalone. Tak samo sobota.. [tylko troch? mnie]. Gdyby nie chrze?cijanie.. to r?wnie dobrze m?g?by to by? wtorek etc. cz?owiek musi mie? wolny dzie?.
4. Wiem co dla mnie zrobili.. wiem, ?e mnie wychowali etc.
5. Tego nie wiem.. poprostu nie potrafi? czego? takiego zrobi?.
6. Hahaha.. ok.
7. Tak, tak.. no i?
8. K?am? dla w?asnych korzy?ci.
9. Taa. w my?lach.. ta. [W gwoli ?cis?o?ci akurat chodzi?o o brata.]
10. Em. nie ja strac?, wi?c?

Pragn? szcz??cia, nie pieni?dzy.
Pieni?dze s? mi tylko potrzebne do tego by zrobi? co? dzi?ki czemu osi?gn? "szcz??cie".

Je?eli dalej nie rozumiesz.. to je?eli chodzi o "wolno??" to jestem troszeczk? krytyczny.
Cz?sto testuj? granic?.. do czego mog? si? posun??.. dla samego "uczucia wolno?ci".

A ty? si? ?lepo trzymasz czego? co napisali ludzie, kt?rzy chcieli ograniczy? innych ludzi.

Cosades

Active User
Reaction score
15

Tob? kieruje pieni?dz, pod??asz za nim i go pragniesz, jak najwi?cej. :)
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tego Rabbcio akurat nie mo?e si? wyprze?.

3. Dlaczego ka?d? niedziel? masz woln?, popatrz na kalendarz i czerwone dni, dlaczego s? czerwone? Oczywi?cie korzystasz z dobrodziejstw, kt?re masz dzi?ki Chrze?cijanom tj. dni ustawowo wolne od pracy.
A sobota :O?! No kuhwa dzi?ki, ale jakiego? wyboru to ja nie mam, nie? Taki kraj. C??, chrze?cija?stwo si? wry?o w histori? etc.

Reaction score
8

Ka?dy musi dojrze? do wiary, ja na przyk?ad kilka lat temu te? by?em buntowniczym nastolatkiem, kt?ry ma wszystko w dupie i nie potrzebuje nikogo, nawet Boga. Ka?dy wiar? dojrzewa w swoim tempie.

Raa

Senior User
Reaction score
50

Haha.
B. ciekawie to zabrzmia?o.

Nie "buntuj? si?".
Jestem poprostu asertywny.

Cosades

Active User
Reaction score
15

"- B?d? asertywny?
- Nie."

Btw. na buntowanie si? jako nastolatek to ju? chyba za p??no, czy co? xD

Reaction score
8

Haha.
B. ciekawie to zabrzmia?o.

Nie "buntuj? si?".
Jestem poprostu asertywny.

Wpisywanie ci?g?ego 'haha' nie nadaje ?mieszno?ci Twoim wypowiedzi?. Na nast?pny raz sprawd? s?owo, kt?rego u?ywasz.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Ka?dy musi dojrze? do wiary, ja na przyk?ad kilka lat temu te? by?em buntowniczym nastolatkiem, kt?ry ma wszystko w dupie i nie potrzebuje nikogo, nawet Boga. Ka?dy wiar? dojrzewa w swoim tempie.

Dojrze? do wiary, albo dojrze? do jej odrzucenia - w wi?kszo?ci przypadk?w jest to ta druga opcja, kiedy cz?owiek u?wiadamia sobie, ?e w Ko?ciele trzyma go tylko ?wistek papieru kt?ry musi mie? podpisany by otrzyma? bierzmowanie, ?e trzymaj? go tylko umoralniaj?ce wywody rodzic?w (/bab?), ?e tak naprawd? polski Ko?ci?? doi z niego kas? a? mi?o i nabija sobie statystyki pozwalaj?ce mu twierdzi? (cho? mylnie), ?e w Polsce "wierzy" wi?kszo?? spo?ecze?stwa.

Wpisywanie ci?g?ego 'haha' nie nadaje ?mieszno?ci Twoim wypowiedzi?.

Za to Twoje "wypowiedzi?" nadaje ?mieszno?ci w znacznym stopniu.

Status
Not open for further replies.