• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Książki, dyskusja ogólna.

Odp: Ksi??ki, dyskusja og?lna.

ostatnio przeczytalem biografie Igora Sypniewskiego, niezla ksiazka...

Ja polec? trylogi? "Millenium" Stiega Larssona. ?wietnie si? czyta i ca?kowicie poch?ania. S? filmy na podstawie tych ksi??ek i o dziwo bardzo wiernie odwzorowane nawet. Podpowiem, ?e najpierw lepiej przeczyta? ksi??ki.

kurwa, gdziez ja bym przypuszczala, ze dziennik moze byc ciekawy, dobry warsztatowo i z przejebanym humorem? - Gombrowicz, polecam

Witam, ostatnio przeczyta?em ksi??k? Bukowskiego - "?ma Barowa" - polecam :)

Moze ktos polecic jakas ksiazke/prace/ artykuly na temat czytania ksiazek? Kto czyta, jak, gdzie, kiedy, ile, dlaczego? Najlepiej zeby bylo zwiazane glownie z tematem ksiazek fantasy, ale inne tez przyjme ;)

Moze ktos polecic jakas ksiazke/prace/ artykuly na temat czytania ksiazek? Kto czyta, jak, gdzie, kiedy, ile, dlaczego? Najlepiej zeby bylo zwiazane glownie z tematem ksiazek fantasy, ale inne tez przyjme ;)

Catch It panie kolego:

A sam od siebie polecam gildie mag?w canavana : P

Nie wiem, czy pisalam o calej Hannibalowej trylogii, jesli tak to sie powtorze. Czytalam ponownie i... r?ka, noga, mozg na scianie. Swoja droga film rownie fenomenalny

Z racji tego, ze polykam ksiazki jak swieze buleczki, pojawia sie ode mnie kolejna propozycja na cos ambitniejszego od lektury do poduszki: zaginiona dziewczyna. Swietna pod wzgl?dem konstrukcji psychologicznej. Polecam ka?demu, kto lubi g??boko wchodzi? w psychike bohater?w.

Film tez ca?kiem, ca?kiem.

Tak?e polecam ksi??k? "Zaginiona Dziewczyna", jednak nie uwa?am, ?eby by?a to ambitna pozycja. Od siebie polec? powie?? "Biesy" Fiodora Dostojewskiego. Pozdrawiam :)

kwestia gustu; dostojewski to calkiem inny rodzaj literatury i doznan czytelniczych, ja tutaj mowie o ksiazkach na ogol pojmowanych jako lekkie i przyjemne, nadajacych sie do poduszki, bo nie wymagaja jakiegokolwiek skupienia i refleksji

Piaskun - szybka, latwa i przyjemna

kod da vinci calkiem w porzadku, nie nudzi i czyta sie dosyc szybko. Mnie umilila czas dojazdow na uczelnie

Ostatnio przeczyta?am ksi??k? "Myszy i Ludzie" i mog? j? z czystym sumieniem poleci?

kod da vinci calkiem w porzadku, nie nudzi i czyta sie dosyc szybko. Mnie umilila czas dojazdow na uczelnie

w sumie te? polecam, ale do?ywotnio Anio?y i Demony > Kod Leonarda da Vinci

no i przem?czy?em ostatnio Klub Prezydent?w Nancy Gibbs i Micheala Duffy'ego, ale mocno ?rednia. aktualnie bior? si? za Pour Your Heart Into It: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time, jak przeczytam to napisz?.

Nie dotarlam jeszcze do aniolow i demonow. Dlugo zmagalam sie z tym, czy w ogole chwytac za browna - balam sie, ze bedzie przereklamowany. W sumie moge polecic 'wspolny pokoj' i 'nienasyconych'

Polecam "Brave New World" Aldousa Huxleya. Niesamowita ksi??ka anty-utopijna.

*Ciekawostka: autor pisa? ksi??ki pod wp?ywem ?rodk?w psychoaktywnych (jak np. meskalina). Podczas ?mierci poprosi? swoj? ?on?, aby wstrzykn??a mu domi??niowo dwie dawki LSD po 100 mikrogram?w ka?da.

w sumie ostatnio lapalam za fantasy i moge polecic droge krolow, opasle tomiszcze, ale jedno z lepszych w swoim gatunku

Kurwa, tyle razy probowalam sie przekonac do tych ksiazek i nigdy nie dalam rady przeczytac nawet polowy. Po prostu nie widze zadnego fenomenu w tym.

Ostatnia edycja:
Do góry