• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Książki, dyskusja ogólna.

Odp: Ksi??ki, dyskusja og?lna.

No w koncu ktos, kto nie wyzywa mnie od nieczulych na tak wspaniala literature!

Kurwa, tyle razy probowalam sie przekonac do tych ksiazek i nigdy nie dalam rady przeczytac nawet polowy. Po prostu nie widze zadnego fenomenu w tym.

Te? tak mia?em, ale po wielu pr?bach w ko?cu przeczyta?em i nie by?y takie z?e.

Polecam ksi??ke Zjawa. Punkie Michael'a. Naprawde godna przeczytania i poswiecenia czasu :)

Te? tak mia?em, ale po wielu pr?bach w ko?cu przeczyta?em i nie by?y takie z?e.
Mo?e ja te?, koniec ko?c?w, dalabym rade przeczytac, ale z drugiej strony... tyle innych pozycji, ktore na pewno mnie zaciekawia, czekaja, az wyladuja w moich lapach, ze troche szkoda czasu na zmuszanie sie do czegokolwiek.
Polecam ksi??ke Zjawa. Punkie Michael'a. Naprawde godna przeczytania i poswiecenia czasu :)
Tak bardzo nie w moim guscie... Na poczatku myslalam, ze piszesz o zjawie mastertona i zachcialo mi sie plakac.

Zgadzam si? z Tob?, Kaziu jest o wiele wi?cej lepszych pozycji ni? Metro.

Ostatnio zabra?em si? ponownie za ksi??ki Ricka Riordana - Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy i musz? przyzna?, ?e z wiekiem czasu za ksi??ka jest coraz lepsza. <3

To taka literatura mlodziezowa czy dla troche ambitniejszych czytelnikow?

A tak nawiazujac do tego, ze z wiekiem niekt?re ksiazko wydaja sie byc lepsze, to ostaynio czesto tak mam, zwlaszcza kiedy wracam do pozycji zbyt ambitnych dla dziesieciolatki, za ktore sie wtedy zabieralam. Co lepsze! Bylam pewna, ze wszystko zrozumialam i hejcilam po tych, ktorzy sie zachwycali... a tutaj taki psikus - za smarkata bylam, po prostu

Tw?rczo?? Ricka jest bardziej nastawiona na m?odzie?, ale i doro?li znajd? w jego ksi??kach co? nowego. Og?lnie to seria Percy Jackson jest o mitologii wi?c bardzo polecam.

W takim razie jest nastepna w kolejce.

Ostatnio mam ochote na fantasy, co dziwi mnie sama, bo myslalam, ze to juz nie dla mnie, ale jestem tak bardzo nie w temacie, ze nie wiem za co sie zabrac. Moze ktos polecic cos dobrego?

Z fantasy, opr?cz Percyego mo?e Ci? zainteresowa? ksi??ka Justina Sompera pt. "Wampiraci".

Na stronie znajdziesz wi?cej informacji.

przeczytalam pierwsza czesc. pomijajac fakt, ze imho ksiazka typowo mlodziezowa, to jeden wielki miks tego, co obecnie na topie - piraci, romans i wampiry. W zasadzie czyta sie szybko, ale dla mojego mozgu to okropne wombo-combo. Teraz zaczynam percy'ego jackson'a i zapowiada sie w porzadku.

Daj zna? jak przeczytasz jestem ciekaw Twojej opinii.

przeczytalam i w sumie calkiem lezy mi ta ksiazka, to zdecydowanie przyjemniejsza forma niz owidiusz ; d szybko sie czyta, przyjemnie, tematyka imho bardzo w porzadku i, jak to zwykle bywa, ksiazka lepsza niz film

"dom dzienny, dom nocny" Tokarczuk - polecam. W og?le polecam Tokarczuk, zdecydowanie.

Polecam "Tajemnicza Historia w Styles", "Tajemniczy Przeciwnik" oraz "Tajemnica Sittaford" autorstwa Agathy Christie. Naprawd? s? to bardzo ciekawe oraz trzymaj?ce w napi?ciu ksi??ki. Ko?ce s? nieprzewidywalne oraz aby zrozumie? fabu??, trzeba u?y? m?zgu ;-). Mi?ego czytania.

Jak inkwizytor to tylko "Ja, inkwizytor..." Piekary! :P

Ostatnio przeczyta?em "Kopleks Portnoya" Rotha oraz "Zuza albo czas oddalenia" Pilcha - jego najnowsza ksi??ka. Polecam :)

Ja za? ostatnio czyta?em "Verdoom pogromca Tibii 3D". Polecam.

Do góry